Beşiktaş Son dakika - Beşiktaş'a Şampiyonlar Ligi müjdesi! Gruplardan başlayacak

Son dakika - Beşiktaş'a Şampiyonlar Ligi müjdesi! Gruplardan başlayacak

23.05.2021 - 19:54 | Son Güncellenme:

İngiltere Premier Lig'de Chelsea, Aston Villa'ya 2-1 yenilmesine rağmen Leicester City'nin Tottenham'a kaybetmesi sonrasında ligi 4. tamamladı ve Şampiyonlar Ligi biletini aldı. Bu haber sonrası Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılımı için engel kalmadı. Siyah-beyazlı takım gelecek yıl Devler Ligi'ne gruplardan katılacak. Siyah beyazlılar bu sayede yaklaşık 30 milyon Euro’yu doğrudan kasasına koyabilecek.

Son dakika - Beşiktaşa Şampiyonlar Ligi müjdesi Gruplardan başlayacak

İngiltere Premier Lig'in son haftasında Aston Villa'ya deplasmanda 2-1 mağlup olan Chelsea'nin sezonu 4'üncü sırada tamamlamasıyla birlikte Beşiktaş'ın önümüzdeki yıl Şampiyonlar Ligi gruplarına direkt katılması da kesinleşti.

Haberin Devamı

İngiltere Premier Ligde bitime 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden ve son haftada evinde Everton'ı 5-0 ile geçerek 86 puanla şampiyon olan Manchester City'nin ardından, gözler UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'ne gidecek takımlara çevrilmişti. Son hafta maçları sonrası Manchester United, Liverpool ve Chelsea, şampiyon Manchester City'nin ardından adını UEFA Şampiyonlar Ligine yazdıran ekipler oldu. Premier Lig'de Leicester City ise 5'inci sırada kalarak UEFA Avrupa Ligi'ne gitmeye hak kazandı. 

Ligin son haftasında Manchester United, deplasmanda Wolverhampton'ı 2-1 mağlup ederek 74 puanla ligi 2'nci sırada tamamladı. Bu sezon zor dönemler geçiren ve son haftalarda vites yükselten Liverpool ise son maçında evinde Crystal Palace'ı 2-0 ile geçerek ligi 69 puanla 3üncü sırada tamamladı ve Şampiyonlar Ligi vizesini kaptı. Beşiktaş'ı yakından ilgilendiren maçta ise Chelsea deplasmanda Aston Villa'ya 2-1 mağlup oldu ve 67 puanla sezonu 4üncü sırada tamamladı. Evinde Tottenham'a 4-2 mağlup olan Leicester City ise 5inci sırada yer alarak UEFA Avrupa Ligi'nin yolunu tuttu. UEFA Avrupa Ligine giden bir diğer takım ise sezonu 6'ncı sırada tamamlayan West Ham oldu. Tottenham ise 7nci sırada yer alarak önümüzdeki yıl UEFA Konferans Liginde mücadele etme hakkı kazandı.

Haberin Devamı

DEV GELİR
Siyah beyazlılar bu sayede yaklaşık 30 milyon Euro’yu doğrudan kasasına koyabilecek.

BEŞİKTAŞ'TAN PAYLAŞIM
Beşiktaş kulübü, direkt katılım hakkı sonrası sosyal medyandan paylaşımda bulunarak, "Savaştık, kazandık! Alnının akıyla, bileğinin hakkıyla şampiyon sensin" notunu düştü.

Son dakika - Beşiktaşa Şampiyonlar Ligi müjdesi Gruplardan başlayacak

Beşiktaş Taraftarının Şampiyonluk Kutlamaları