İspanya Son dakika - EURO 2020'de dev final: İtalya - İspanya

Son dakika - EURO 2020'de dev final: İtalya - İspanya

06.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

EURO 2020’in ilk yarı final mücadelesi bugün oynanacak. İtalya ile İspanya final için kapışacak. Bugüne kadar 23 kez karşı karşıya gelen tarafların yedişer galibiyeti bulunuyor

Son dakika - EURO 2020de dev final: İtalya - İspanya

İspanya ve İtalya arasında bugün oynanacak karşılaşma öncesinde her iki takım arasında geçmişte oynanmış olan karşılaşmalar dikkat çekiyor.
İtalya ve İspanya bugüne kadar tüm kulvarlarda 23 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlar Dünya Kupası, Avrupa Şampiyonası’nın yanında hazırlık maçlarıydı. Bu maçların 7’sini İtalya, 7’sini İspanya kazandı, 9 maç ise berabere tamamlandı.
Ancak hazırlık maçları dışarıda bırakıldığında, iki ekip arasında sadece resmi buluşmalar hesaba katıldığında tablo farklılaşıyor. İtalya ve İspanya resmi maçlarda bugüne kadar 12 kez karşı karşıya geldi. Boğalar bu karşılaşmalardan dördünü kazanırken, Çizme ekibi de dört galibiyet elde etti. Taraflar arasındaki dört maç ise berabere sonuçlandı.
İki takımın son üç maçında da eşitlik hakim görünüyor. 2017’de oynanan Dünya Kupası eleme maçını İspanya 3-0 kazandı. Aynı elemelerin İtalya’daki buluşması 1-1 bitti. 2016 Avrupa Şampiyonası’nda ise İtalya rakibini 2-0 mağlup etti.
Hazırlık maçlarıyla birlikte son maçlara bakıldığındaysa İspanya’nın üstünlüğü bulunuyor.

Haberin Devamı

Son dakika - EURO 2020de dev final: İtalya - İspanya

Dikkat çeken notlar...

- İspanya ile oynadığı son 14 maçın sadece ikisini kazanabilen İtalya, son galibiyetini Euro 2016’nın son 16 turunda 2-0’lık skorla aldı.
- İtalya ile İspanya, büyük turnuvalarda dokuz kez karşılaşırken; Gök Maviler’in dört galibiyetine karşılık Boğalar tek galibiyet alabildi.
- İtalya ile İspanya, Euro 2008’den bu yana dört Avrupa Şampiyonası’nda da birbirlerine rakip oldu. 2008 ve 2012’de turu İspanya geçti.
- Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası olarak büyük turnuvalar tarihinde İtalya, önceki 11 yarı finalinin dokuzunda finale yükselmeyi başardı.
- Euro 2020’deki beş maçını da kazanan İtalya, yarı finale kalan dört takım arasında tüm karşılaşmalardan galip ayrılan tek ekip konumunda.
- Son dört Avrupa Şampiyonası’nda üçüncü kez yarı finale kalan İspanya, bunu başardığı son iki turnuvayı kazandı (2008, 2012).

Haberin Devamı

Kafa rekoru EURO 2020’de
EURO 2020’nin şu ana kadarki bölümü bazı ilginç istatistikleri ortaya çıkardı. Şu ana kadar 24 golün kafayla atılması, bu turnuvayı Avrupa Futbol şampiyonalarının en çok kafa golü atılan turnuvası haline getirdi. Kendi kalesine atılan gol sayısının 10’u bulması da bu şekilde en çok gol atılan turnuva yaptı. Elemelerle birlikte İtalya üst üste 15 maç kazanarak turnuvanın bu alandaki rekorunu yeniledi.

Yazarlar