UEFA Avrupa Ligi Son dakika haberi: Galatasaray, Barcelona deplasmanında! Aslan avantaj arayacak, muhtemel ilk 11'ler

Son dakika haberi: Galatasaray, Barcelona deplasmanında! Aslan avantaj arayacak, muhtemel ilk 11'ler

10.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu ilk maçında bugün deplasmanda İspanyol ekibi Barcelona ile karşılaşacak. Kritik müsabaka öncesi iki takımın muhtemel 11'leri belli oldu. Öte yandan İspanyol gazeteleri sarı-kırmızlı yıldıza övgüler dizdi.

Son dakika haberi: Galatasaray, Barcelona deplasmanında Aslan avantaj arayacak, muhtemel ilk 11ler

Sarı-kırmızılıların buradan alacağı olumlu sonuç, hem Galatasaray’ın tur umudu olacak hem de UEFA sıralamasında kötü günler yaşayan Türkiye için can suyu olacak. Sarı-kırmızılılar, UEFA Avrupa Ligi’nde gruplarda Lazio, Marsilya ve Lokomotiv Moskova ile birlikte yer aldığı E Grubu’nda 3 galibiyet, 3 beraberlikle lider olarak son 16 turuna yükselmişti.

Haberin Devamı

Sadece bir galibiyet

Cim-Bom ile Barcelona bugüne kadar Avrupa kupalarında 8 kez rakip oldu. Hepsi Şampiyonlar Ligi’nde oynanan mücadelelerde Galatasaray bir kez sahadan galip ayrılırken, İspanyol temsilcisi ise 5 kez kazandı. 2 müsabaka da berabere sona erdi. Aslan 6 kez gol sevinci yaşarken, Barça da 14 gol kaydetti. İki takım son olarak 13 Kasım 2002 tarihinde Camp Nou’da karşılaştı ve Barcelona 3-1’lik skorla kazandı.

Gheorghe Hagi: Barça açık favori

Bir dönem Barcelona forması giyen, daha sonra geldiği Galatasaray’da efsaneler arasına yerleşen Gheorghe Hagi, Katalan ekibini favori olarak gösterdi.Marca gazetesine konuşan Hagi, “Her iki kulüp de geçiş sürecinde olmasına rağmen Barcelona açıkçası daha iyi bir takım. Xavi ile toparladılar ve açık ara maçın favorisi” dedi.

Haberin Devamı

Son dakika haberi: Galatasaray, Barcelona deplasmanında Aslan avantaj arayacak, muhtemel ilk 11ler

Galatasaray’ı ve oyuncularını değerlendirilmesi istenen Hagi, “Stoper Marcao ve Mısırlı forvet Muhammed’i beğeniyorum. Ancak hepsinden öte, Kerem Aktürkoğlu hızlı, çok yönlü ve uluslararası bir oyuncu. Ayrıca iki iyi Rumen futbolcuya sahipler: Cicaldau ve Morutan” ifadelerini kullandı.

XAVİ: ROTASYON YAPACAĞIM
UEFA Avrupa Ligi'nde sarı-kırmızılı takımla karşılaşacak Barcelona'da Teknik Direktör Xavi açıklamalarda bulundu. Katalan hoca; Galatasaray maçında rotasyon yapacağım. Çünkü yorgun oyuncularım var. Çok oynadılar ve iyi durumda değiller. Orta sahada ve hücumda değişik oyuncular kullanacağız. Daha diri oyuncular antrenmanlarda daha iyi bir görüntü sergilediler." dedi.

"KEREM BENİ ŞAŞIRTTI"
Galatasaray'da en çok Kerem Aktürkoğlu'nun yeteneklerine hayran kalan Xavi; "Bireysel olarak beni şaşırtan yetenekte oyuncuları var, Kerem Aktürkoğlu gibi... Galatasaray bize problemler çıkarabilecek kaliteye sahip. Bu nedenle topa sahip olduğumuzda onlara acı çektirmeliyiz." ifadelerini kullandı.

MUNDO DEPORTIVO: KEREM VE CİCALDAU DİKKAT ÇEKİYOR
Xavi'nin övgüleri sonrası İspanyol gazetesi Mundo Deportivo: "Atletico Madrid'in transfer gündeminde olan Kerem Aktürkoğlu ve İtalyan kulüplerinin peşinde olduğu Cicaldau, Galatasaray'ın en önemli isimleri olarak dikkat çekiyor." dedi.

Haberin Devamı

AS: TERİM'İN KOVULMASINDA DENİZLİ MAÇI ETKEN OLDU
Öte yandan AS gazetesi Fatih Terim ayrılığına değinerek: "Galatasaray'da hayal edilemeyecek bir şey oldu: Fatih Terim'in görevine son verildi. Türk futbolunun en değerli kulüplerinden biri olan Galatasaray bu sezon eski günlerinden oldukça uzak. Terim'in kovulmasında özellikle Denizlispor'a elenmesi büyük etken oldu." ifadelerini kullandı.

MARCA: GALATASARAY LİGDE KÖTÜ DURUMDA
Marca ise maçla ilgili şu ifadeleri kullandı: "Bu akşam Nou Camp'a çıkacak Galatasaray geçmişindeki gibi parlak değil. Artık Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edemiyorlar ve kendi liglerinde çok kötü durumdalar. Barcelona'ya eleneceklerinden korkuyorlar. Sadece 23 yaşındaki Kerem Aktürkoğlu taraftarı heyecanlandırıyor. İspanya'daki çoğu taraftarın tanımadığı Kerem, Avrupa futbolunda görünmeye başlayan mücevherlerden biri. Avrupa'nın önde gelen kulüplerinin gündemine gelen biri."

Inaki Pena: Buraya stadı görmeye gelmedik

Haberin Devamı

Cim-Bom’un İspanyol kalecisi Inaki Pena, Türkiye’nin en büyük kulübü olduklarını söyledi, “Biz buraya stadyumu görmek için gelmedik. Mücadele etmeye geldik. Bütün gücümüzü kullanacağız, gayret edeceğiz, şartları zorlayacağız. Çok büyük bir maç bizim için. İyi bir sonuç almamız lazım” ifadelerini kullandı.

Muhtemel ilk 11'ler

Barcelona: Ter Stegen, Dest, Araujo, Pique, Jordi Alba, Busquets, de Jong, Pedri, Traore, Ferran, Aubameyang

Galatasaray: Pena, Boey, Nelsson, Marcao, Aanholt, Taylan, Berkan, Cicaldau, Feghouli, Kerem, Mostafa

ŞİFRESİZ İZLEME FIRSATI
Futbolseverleri sevindiren haber yayıncı kuruluş Exxen'den geldi. Tüm Türkiye'nin merakla beklediği Barcelona - Galatasaray maçı ücretsiz izlenebilecek. Yayıncı kuruluş bugünden itibaren 5 günlük ücretsiz üye olabilme seçeneğini kullanıcılara sundu.  Camp Nou'da oynanacak maç, bu akşam saat 23.00'te başlayacak

Son dakika haberi: Galatasaray, Barcelona deplasmanında Aslan avantaj arayacak, muhtemel ilk 11ler

 

 

 

FC Barcelona ve Galatasaray forması giymiş futbolcular