Şampiyonlar Ligi Son dakika haberi: UEFA Şampiyonlar Ligi'nde perde açılıyor! Milliler sahada

Son dakika haberi: UEFA Şampiyonlar Ligi'nde perde açılıyor! Milliler sahada

14.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Avrupa futbolunun bir numaralı organizasyonu Şampiyonlar Ligi bugün başlıyor. Türkiye’yi Beşiktaş’ın temsil edeceği kupada 8 grupta 32 takım sahaya çıkacak, dünya yıldızları bu kez farklı formalarla sahne alacak.

Son dakika haberi: UEFA Şampiyonlar Liginde perde açılıyor Milliler sahada

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Avrupa futbolunun en büyük organizasyonu Şampiyonlar Ligi’nde heyecan bugün başlıyor. Türkiye’den sadece Beşiktaş’ın yer alacağı kupada 8 grupta 32 takım yer alıyor. Bugün başlayacak turnuva 28 Mayıs 2022’de Rusya’da St Petersburg’da oynanacak finalle noktalanacak. Birbirinden ünlü yıldızlar şampiyonluk için sahaya çıkacak.

Gözler yıldızlarda olacak

PSG’de Messi-Mbappe-Neymar üçlüsü, Manchester United’da Cristiano Ronaldo, Bayern Münih’in gol makinesi Lewandowski, Liverpool’da Salah, Dortmund’da fırtına gibi esen Haaland, Chelsea’ye geri dönen Lukaku, Barcelona’nın yeni yıldızı Depay, Inter’de Dzeko-Correa ikilisi ve R.Madrid’de emektar kaptan Benzema dikkatle izlenecek.

Gözler Messi’de

PSG’nin flaş transferi Lionel Messi, yeni takımının ilk defa ilk 11 heyecanı yaşayacak. Ligue 1’de Reims maçında sadece 21 dakika forma giyen Messi, yarın akşam PSG’nin Club Brugge deplasmanında ilk 11’de başlayacak. Arjantinli, 2004-2021 arası sadece Barcelona formasıyla Devler Ligi’nde 120 gol attı. Messi, hücumdaki yeni partnerleri Mbappe ve Neymar’la buluşmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Milliler sahada

Dev turnuvada milli yıldızlarımız da sahada olacak. Geçen yıl Fransa Ligue 1’de şampiyon olan Lille’de Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik farklı bir heyecan yaşayacak. İtalya’da Inter forması giyen Hakan Çalhanoğlu da önemli bir sezon geçirecek.

Real Madrid farkı!

Şampiyonlar Ligi’nde birbirinden önemli istatistikler ve tarihi başarılar dikkat çekiyor. Real Madrid bu alanda fark yaratan kulüp oldu. Eflatun-beyazlılar 46 kezle en çok katılan, 13 kezle en çok şampiyon olan ve 451 kezle en çok maç oynayan kulüp unvanına sahip bulunuyor. Real Madrid’in efsane kalecisi Iker Casillas da 181 maçla turnuvada en fazla oynayan futbolcu.

En golcüsü Ronaldo

Bu sezon kupada Manchester United forması giyecek Cristiano Ronaldo, 135 golle Şampiyonlar Ligi tarihinin en skorer futbolcusu konumunda. Ayrıca 42 asist yapan Portekizli oyuncu, en fazla asist yapan isim olarak da göze çarpıyor. Manchester City menajeri Guardiola ise 136 maçta 86 galibiyet alarak en başarılı teknik direktör olarak öne çıkıyor.

Haberin Devamı

85 milyon euro

2021-22 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nde şampiyon olacak kulüp 85 milyon euroyu aşan bir gelir elde edecek. Televizyon gelirleri, maç günü gelirleri, turnuva ödülü ve şampiyonluk parasıyla beraber bu rakama ulaşılacak. Ayrıca Şampiyonlar Ligi’nde başarı için verilen parada da son 10 yıllık genel puan tablosu incelenecek.

26 milyon euro gelir

Şampiyonlar Ligi’nde Türkiye’nin kalbi Beşiktaş’la atacak. Türkiye’yi dev turnuvada tek başına temsil edecek siyah-beyazlılar grup aşamasında en az 26 milyon euro kazanacak. Batshuayi, Miralem Pjanic, Alex Teixeira, Ghezzal ve Atiba gibi tecrübeli yıldızlarıyla dikkat çeken Kartal, C Grubu’nda Portekiz’den Sporting, Hollanda’dan Ajax ve Almanya’dan Dortmund’la karşılaşacak.

En değerlisi Manchester City

Şampiyonlar Ligi’nde 2021-22 sezonunda kadro ve transfer harcamaları göz önüne alındığında en değerli takım Manchester City oldu. İngiliz ekibinin kadro değeri 1.04 milyar euro olarak belirlendi. Hemen arkasından ise Messi’li PSG 997 milyon euro ile geldi. Ronaldo’nun forma giydiği Manchester United da 937 milyon euro değerle 3. sırada. Geçen yıl 1 milyar euro kadro değeri olan Real Madrid, 783 milyon euro ile bu sezon 7. sıraya indi.

Haberin Devamı

Ronaldo sahada

Bugün itibariyle Şampiyonlar Ligi’nde dev heyecan başlıyor. Günün programında Manchester United formasıyla tam 12 yıl sonra Şampiyonlar Ligi maçına çıkacak Cristiano Ronaldo dikkat çekiyor. Ronaldo’lu Manchester United bugün TSİ 19.45’te İsviçre’de Young Boys’a konuk olacak. Burak Yılmaz ve Yusuf Yazıcı’lı Lille de bugün TSİ 22.00’da Wolfsburg’u ağırlayacak. Günün dikkat çeken maçı da TSİ 22.00’da Barcelona-Bayern Münih arasında oynanacak.

İşte finale giden yol

Gruptan çıkma: 15.6 milyon euro
Grupta galibiyet: 2.8 milyon euro
Grupta beraberlik: 930 bin euro
Son 16 turuna atlama: 9.6 milyon euro
Çeyrek finale atlama: 10.6 milyon euro
Yarı finale atlama: 12.5 milyon euro
Final oynama: 15.5 milyon euro
Şampiyonluk: 20 milyon euro

Haberin Devamı

Haftanın programı

E Grubu
22.00 Barcelona-B.Münih
22.00 D.Kiev-Benfica

F Grubu
19.45 Y.Boys-M.United
22.00 Villarreal-Atalanta

G Grubu
19.45 Sevilla-Salzburg
22.00 Lille-Wolfsburg

H Grubu
22.00 Chelsea-Zenit
22.00 Malmö-Juventus

YARIN

A Grubu
22.00 C.Brugge-PSG
22.00 M.City-Leipzig

B Grubu
22.00 A.Madrid-Porto
22.00 Liverpool-Milan

C Grubu
19.45 BEŞİKTAŞ-Dortmund
22.00 Sporting-Ajax

D Grubu
19.45 Sheriff-Shakhtar
22.00 Inter-Real Madrid