Almanya Bundesliga Son dakika haberleri - Bayern Münih'te Nagelsmann dönemi: Akıl yaşta değil baştadır

Son dakika haberleri - Bayern Münih'te Nagelsmann dönemi: Akıl yaşta değil baştadır

28.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bayern Münih, yeni sezon için 1987 doğumlu teknik direktör Julian Nagelsmann’la sözleşme imzalandığını açıkladı.

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

 

Alman devi, 23 Temmuz’da 34 yaşına girecek olan genç çalıştırıcı ile 2026 yılına kadar anlaşma sağladı. Kaptan Manuel Neuer’den küçük olan ve takımdaki diğer isimlerle de hemen hemen aynı yaşta olan Nagelsmann, buna karşın şimdiden taraftarlar arasında heyecan yarattı.

Almanya’da Bayern Münih’te yeni teknik direktörünü resmen açıkladı. Alman devi, 33 yaşındaki çalıştırıcı Julian Nagelsmann ile anlaşamaya varıldığını internet sitesi üzerinden duyurdu. 23 Temmuz’da 34 yaşına girecek olan Nagelsmann ile 2026 yılına kadar sözleşme imzalandığı aktarıldı.

Genç teknik adam mevcut kulübü Leipzig de bir açıklama yaparak, yeni sezon için Nagelsmann’a izin verildiği belirtildi. Bayern Münih’in Leipzig’e Nagelsmann için 25 milyon euro serbest kalma bedeli ödeyeceği bildirildi. Sezon sonunda Hans Flick ile yolların ayrılacağını daha önce de duyuran Bayern Münih’in yeni kararı ülkede ses getirdi.

Haberin Devamı

Kulüp tarihinin en genç teknik direktörü olacak Nagelsmann, son yıllarda özellikle Bundesliga ve Şampiyonlar Ligi’nde önemli bir çıkış sergiledi. Alman basınında direkt olarak yaş konusu gündeme sunuldu.

24 Temmuz 1987 doğumlu olan Nagelsmann, şu takımın kalecisi ve kaptanı Manuel Neuer’den bir yaş küçük. 27 Mart 1986 doğumlu olan Neuer, Bayern Münih’te 13 yıldır forma giyiyor. Ayrıca Lewandowski ve Müller gibi takımın iki önemli yıldızıyla da arasında sadece 1 yaş fark olan Nagelsmann’ın bu durumu masaya yatırıldı.

Ancak hem Bayern taraftarları hem de kulüp tarafından Julian Nagelsmann’a kısa sürede büyük bir destek verildi. Sportif direktör ve kulübün efsanesi Oliver Kahn, “Julian, 5 yıl boyunca Bayern Münih kimliğine ne kadar uygun bir teknik adam olduğunu gösterecek. Sportif açıdan Bayern Münih’in Julian ile başarılı olacağına ikna olduk ve bu kararı aldık” dedi. Futbol direktörü Salihamidzic de “Julian ile görüşmelerimiz işbirliği içerisindeydi. Sohbetlerimiz çok keyifli geçti. Bu görüşmelerden sonra Julian hakkında emin olduk. Bayern’e yeni bir soluk verecek” yorumunu yaptı.

8 yıl oldu

Julian Nagelsmann, Avrupa’nın beş büyük liginden biri olan Almanya Bundesliga’da 2013-14 sezonundan beri görev yapıyor. 1 Ocak 2013’te Hoffenheim’ın başına geçerek teknik direktörlüğe henüz 25 yaşında adım atan Nagelsmann, başarılı performansıyla her zaman göz doldurdu.
2013-2016 arası Hoffenheim’da bulunan 1987 doğumlu çalıştırıcı, 2016-2019 arası da Leipzig’le önemli işler yaptı, takımını Şampiyonlar Ligi seviyesine çıkardı. Leipzig’le Devler Ligi’nde yarı finale kadar yükselen genç antrenör, başta Real Madrid, Chelsea ve Manchester United olmak üzere birçok büyük kulüpten teklif aldı.

Haberin Devamı

‘Çok cazip geldi’

1 Temmuz 2021 itibariyle Bayern Münih’in yeni teknik direktörü olacak Julian Nagelsmann, kariyeri için ciddi bir fırsat yakaladığını aktardı. Nagelsmann, Bayern Münih’te teknik direktörlük pozisyonu bana cazip geldi. Kariyerimde eşsiz bir fırsat olacak ve bu teklifi mutlulukla kabul ettim. Leipzig’e de uygun bir çözüm bulduğu için teşekkür ederim” diye konuştu.

Hayal gibi kariyer

2008: Augsburg Scout
2008-10: 1860 Münih U17 Antrenörü
2010-11: Hoffenheim U17 Antrenörü
2011-13: Hoffenheim U17 T.Direktörü
2013-16: Hoffenheim U19 T.Direktörü
2016-19: Hoffenheim T.Direktörü
2019-21: Leipzig T.Direktörü
2021: Bayern Münih T.Direktörü

Haberin Devamı

Löw’ün yerine Flick

Bayern Münih’le tarihi başarılar elde eden Hans Flick, Almanya’nın başına geçiyor. 56 yaşındaki çalıştırıcının EURO 2020’den sonra ayrılacak Joachim Löw’ün yerine Almanya Milli Takımı ile anlaşacağı ifade edildi. Flick daha önce de Almanya Milli Takımı’nda 2006-2014 arası Löw’ün yardımcılığını yapmış, EURO 2008 finali, 2010 Dünya Kupası 3.’lüğü ve 2014 Dünya Kupası şampiyonluğuna katkıda bulunmuştu.
Flick, 2019-20 arasında Bayern ile Bundesliga, Şampiyonlar Ligi, FIFA Dünya Kulüpler Kupası, UEFA Süper Kupası, Almanya Süper Kupası ve Almanya Kupası kaldırdı. Bu sezon da bitime 3 hafta kala Bundesliga’da 7 puanla lider olan Flick’li Bayern, şampiyonluğa hazırlanıyor.
Flick, “Burada geçirdiğim iki yılı hiçbir zaman unutmayacağım. Bu iki yıla zaferler, mutluluklar ve kupalar sığdırdık. Bayern’e hizmet etmek, benim için onurdu” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘En iyisi’

Bayern Münih Başkanı Herbert Hainer, Julian Nagelsmann’ın takımın başına geçmesinden mutlu olduklarını söyledi. Hainer, “Julian Nagelsmann, yeni nesil teknik direktörler arasında en iyisi. Bu genç yaşında, etkileyici bir kariyere sahip. Onun, Bayern Münih’in başarılı geçmişine uygun olduğuna emin olarak bu kararı verdik”
dedi.

Kaptandan küçük hoca!

Alman basını ve Avrupa’da Julian Nagelsmann’ın yaşıyla ilgili detaylı haberler hemen gündeme getirildi. Özellikle takım kaptanı Manuel Neuer’den 1 yaş küçük olması nedeniyle Nagelsmann’la ilgili paylaşımlar yapıldı. ‘Takım kaptanından küçük hoca’ benzetmeleri ön plana çıkarıldı.

299

Julian Nagelsmann 2013 yılından beri teknik direktörlük görevinde 299 maça çıktı, 160 galibiyet aldı. Nagelsmann, 74 beraberlik ve 65 yenilgi gördü.

 

Yazarlar