1.Lig Son dakika | Hatayspor şampiyonluğunu ilan etti! Süper Lig'e çıktı...

Son dakika | Hatayspor şampiyonluğunu ilan etti! Süper Lig'e çıktı...

12.07.2020 - 17:26 | Son Güncellenme:

TFF 1. Lig'in 33. haftasında şampiyonluk maçında Hatayspor, küme düşmesi kesinleşen Adanaspor'u 2-1 yendi ve şampiyonluğunu ilan etti. Hatayspor, Süper Lig'e yükselen ilk takım oldu. Hatayaspor 53 yıllık tarihinde ilk kez Süper Lig'e yükseldi

Son dakika | Hatayspor şampiyonluğunu ilan etti Süper Lige çıktı...

TFF 1. Lig'de zirvede yer alan Hatayspor, küme düşmesi kesinleşen Adanaspor ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Mücadeleyi 2-1 kazanan Hatayspor şampiyonluğunu ilan ederek Süper Lig'e yükseldi.

Haberin Devamı

5 Ocak Fatih Terim Stadı'nda Hatayspor'un gollerini 78. dakikada Barbosa ve 90. dakikada Yusuf Abdioğlu kaydetti. Adanaspor'da ise golü 60. dakikada Roni kaydetti.

Hatay 63 puanla şampiyonluğunu ilan etti ve 53 yıllık tarihinde ilk kez Süper Lig'e yükseldi

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu'ndan Hatayspor'a tebrik

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TFF 1. Lig'de bitime 1 hafta kala şampiyon olarak Süper Lig'e yükselen Hatayspor için tebrik mesajı yayımladı. 

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Kasapoğlu mesajında şu ifadeleri kullandı: 

"TFF 1. Lig şampiyonu olarak 53 yıllık tarihinde ilk defa Süper Lig'e çıkan Hatayspor camiasını yürekten kutluyorum. Bu önemli başarıda emeği geçen başta futbolcuları, teknik heyeti, kulüp yönetimini ve Hataylı kardeşlerimi tebrik ediyor; yeni sezonda Süper Lig'de mücadele edecek olan Hatayspor Kulübüne başarılar diliyorum."

Haberin Devamı

FUTBOL CAMİASINDAN TEBRİK MESAJI

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Süper Lig temsilcileri, TFF 1. Lig'de bitime 1 hafta kala şampiyonluğu garantileyen Hatayspor için tebrik mesajları paylaştı. 

TFF'nin internet sitesindeki mesajda, "TFF olarak Hatayspor'u tebrik eder, önümüzdeki sezon mücadele edeceği Süper Lig'de başarılar dileriz." denildi. 

Beşiktaş Kulübü, Twitter'dan paylaştığı kutlama mesajında, "TFF 1. Lig'de bitime bir hafta kala Süper Lig'e yükselmeyi garantileyen Hatayspor'u tebrik ederiz." ifadelerine yer verdi.

 Fenerbahçe Kulübü de Hatayspor'un Twitter'dan yaptığı paylaşımı alıntılayarak, "Süper Lig'e hoş geldiniz." ifadesini kullandı. 

Galatasaray Kulübünün mesajında ise, "TFF 1. Lig'de bitime bir hafta kala Süper Lig'e yükselmeyi garantileyen Hatayspor'u başarısından dolayı tebrik ederiz." denildi. 

Trabzonspor Kulübü de Twitter'da Hatayspor'un şampiyonlukla ilgili mesajını alıntılayarak, "TFF 1. Lig'de şampiyon olarak Süper Lig'e yükselme başarısı gösteren Hatayspor'u tebrik ediyoruz. Hoş geldiniz." notunu paylaştı. 

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübünün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Tebrikler Hatayspor. Aramıza hoş geldiniz medeniyetler beşiği şehri..." ifadelerine yer verildi. 

Haberin Devamı

Gaziantep Futbol Kulübünün sosyal medya hesabından, "TFF 1. Lig'de şampiyon olarak Süper Lig'e yükselme başarısı gösteren Hatayspor’u tebrik ederiz." mesajı paylaşıldı. 

Stat: 5 Ocak Fatih Terim

 

Hakemler: Yiğit Arslan, Erkan Akbulut, Baran Eraslan 

Adanaspor: Karacic, Evren Korkmaz, Uğurcan Yazğılı, Savaş Polat, Celil Yüksel, Umut Sözen, Mustafa Gökay Eğer, Bagayoko, Ahmet Dereli (Dk. 83 İbrahim Aksu), Mbilla (Dk. 64 Eze), Roni (Dk. 71 Eren Keleş) 

Hatayspor: Akın Alkan, Sadi Karaduman (Dk. 74 Soner Örnek), Mesut Çaytemel, Popov, Yusuf Abdioğlu, Ouali (Dk. 46 Caner Hüseyin Bağ), Selim Ilgaz (Dk. 46 Barbosa), Gökhan Karadeniz (Dk. 63 Hamza Gür), Kubilay Sönmez, Mirkan Aydın (Dk. 71 Rahman Buğra Çağıran), Rayane 

Goller: Dk. 59 Roni (Adanaspor), Dk. 78 Barbosa, Dk. 89 Yusuf Abdioğlu (Hatayspor) 

Kırmızı kartlar: Dk. 54 Umut Sözen, Dk. 85 Eze (Adanaspor) 

Sarı kartlar: Dk. 11 Bagayoko (Adanaspor), Dk. 90 9 Barbosa (Hatayspor)

Haberin Devamı

Roberto Carlos, Korner Vuruşundan Harika Bir Gol Atıyor

 

 

Yazarlar