İspanya La Liga Son dakika | İspanya’da şike depremi

Son dakika | İspanya’da şike depremi

23.01.2020 - 12:30 | Son Güncellenme:

İspanya futbolundaki şike davasına Osasuna kulübünün eski yöneticisinin itirafları damga vurdu. Getafe, Real Betis ve Espanyol kulüplerinin isimlerinin geçtiği itiraflarda, maç sonuçlarına etki etmek için yapılan ödemelerin miktarlarını da açıkladı.

Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Osasuna eski idari menajeri Angel Vizcay, mahkemede yaptığı şike itiraflarıyla İspanya’da gündeme oturdu. Kulübün eski yöneticisi, La Liga’daki şike davasında Osasuna tarafından zamanında bazı kulüplere para ödemesi yapıldığını dile getirdi. Getafe ve Real Betis’e ödeme yapmak suretiyle maç satın aldığını itiraf etti.

Yüzbinlerce euro’luk ödeme
Mahkemedeki ifadesinde Vizcay, 2012-13 ve 2013-14 sezonlarında Getafe ve Real Betis’e maç sonuçlarına etki etmek adına ciddi ödemeler yapıldığını söyledi. Getafe’ye maçı kaybetmesi için 400 bin euro, Betis’e de aynı gerekçeyle 250 bin euro ödendiğini söyledi. Real Betis’e ayrıca Valladolid’i mağlup etmesi için 400 bin euro teşvik primi verildiğini belirtti.

Haberin Devamı

Valladolid ve Betis’e teşvik
Bir başka itiraf Real Valladolid’in, Deportivo La Coruna’yı yenmesi için verilen 150 bin euroluk teşvik primi, bir diğeri de aynı miktarda bir paranın Betis’e Celta Vigo’yu yenmesi için verilmesi oldu. Espanyol’a Osasuna ile berabere kaldığı maçın ardından ödendiğini belirttiği 250 bin euro da davadaki bir diğer rakamı oluşturdu.

Bir maçtaki şikeyi kabul ettiler
Vizcay’ın mahkemede gerçekleştirdiği itiraflar, Osasuna kulübünün eski başkanı Miguel Archanco tarafından reddedildi. Kulübün eski direktörü Jesus Peralta da sadece 2013-14 sezonunda Osasuna’nın ligde kalması adına Betis’in Valladolid’i yenmesini kabul etti. Archanco da bunu kabul ederek, bu iş için 400 bin euroluk ödeme itirafında bulundu.

Marca: ‘UEFA, bu takımları ihraç edebilir’
Mahkemede birbiri ardına gelen itiraflar İspanya futbolunu salladı. Marca gazetesinde Osasuna, Getafe, Espanyol ve Betis isimleri sıralanarak, ‘UEFA, Osasuna davasına karışan takımları ihraç edebilir’ ifadesi kullanıldı. Şike olaylarından direkt olarak kulüplerin sorumlu tutulamayacağına, bireylerin suçlu olduklarına yönelik yaygın bir düşünce olsa da, UEFA’nın aynı şekilde düşünmediği, Osasuna davasının ilerlemesini beklediği ve buna karşın takımları cezalandırabileceği belirtildi.

 

 

 

Yazarlar