İspanya Son dakika - İspanya'ya güçlü rakipler!

Son dakika - İspanya'ya güçlü rakipler!

08.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

E Grubu, futbolseverler açısından futbol keyfinin en üst seviyede olması beklenen bir grup olarak dikkat çekiyor. İspanya favori olsa bile İsveç, Polonya ve Slovakya’nın gücü de göz ardı edilmiyor

Son dakika - İspanyaya güçlü rakipler

EURO 2020’de E Grubu futbolseverlerin en fazla merak ettiği grupların başında geliyor. İspanya şu anda favori olarak gözükse de İsveç, Polonya ve Slovakya önemli rakipler olarak dikkat çekiyor.
Takımları zorlayacak tek konu, grup maçlarının St Petersburg ile Sevilla’da oynanacak olması. Takımların seyahatleri gerçekten yorucu bir detay.

İSPANYA: 2008 ve 2012’nin şampiyonu İspanya, Luis Enrique ile farklı bir dönem yaşıyor. Şu anda şampiyonluk şansı eskisi gibi kadar güçlü olmasa da Enrique yeni bir jenerasyon kurmaya çalışıyor. 26 kişilik kadro yerine 24 kişi almayı tercih eden İspanyol hoca, “Ben kadromdaki herkesin oynamasını istiyorum. Kalecileri bir kenara bırakırsak 18-19 oyuncuyu da kullanmak istiyorum” bilgisini verdi.
Gruptaki şansların eşit olduğunu kabul eden Luis Enrique, “Bizi grubun favorisi olarak lanse edemezsiniz. Bence bu grup, favorilerin grubu” yorumunu yaptı.
Genç ve deneyimli yıldızların karışımı kadroya renk katıyor. Orta sahada Busquets, Thiago ve Koke gibi tecrübelilerin yanında Ferran Torres, Rodri, Sarabia, Olmo gibi yeni jenerasyon oyuncular da var. Mali asıllı Adama Traore de herkesin merakla beklediği bir isim.
Ancak İspanya’nın savunma hattı esas güçlü noktaları. UEFA Kupası’nı kazanan Villarreal’den Pau Torres, Şampiyonlar Ligi’ni alan Chelsea’den Azpilicueta, Devler Ligi finalisti Manchester City’den Laporte ve Eric Garcia savunmada öne çıkıyor.

Haberin Devamı