Yaz Olimpiyatları Son dakika - Michael Andrew aşı olmadı ortalık karıştı

Son dakika - Michael Andrew aşı olmadı ortalık karıştı

25.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD Yüzme Takımı’nın Tokyo 2020’de yarışan sporcularından olan Michael Andrew, aşı olmayı reddederek tüm dikkatleri üzerine çekti.

Son dakika - Michael Andrew aşı olmadı ortalık karıştı

Aşı olmadı ortalık karıştı
ABD Yüzme Takımı’nın Tokyo 2020’de yarışan sporcularından olan Michael Andrew, aşı olmayı reddederek tüm dikkatleri üzerine çekti. IOC’nin mücadele edecek sporculara aşı olma zorunluluğu getirmemesinden yararlanarak, vücuduna bilmediği maddeler sokmayı istemediğini belirterek aşılanmadı. Branşında madalya favorisi olan 22 yaşındaki yüzücüye birçok kesimden eleştiriler gelirken, sosyal medyada linç kampanyası başlatıldı.

Haberin Devamı

ABD’nin olimpiyat altın madalyalı ismi Maya DiRado da arkadaşlarının madalya şansını riske attığını belirttiği Andrew’i eleştirdi. Öte yandan Andrew dün ilk yarışına çıktı. 100 metre kurbağalama seçmelerinde kendi grubunu 58.62 ile ilk sırada tamamladı. Adam Peaty ise seçmelerde 57.56 yüzerek kendisine ait dünya rekoruna (56.88) yakın bir derece elde etti.

Bu defa da Nepartak engeli

2020 Tokyo Olimpiyatları’na Covid engelinin yanına bir de tropikal fırtına Nepartak eklendi. Cuma gecesi batı pasifikte oluşan Nepatak’ın salı günü Japonya’ya ulaşması ve Tokyo’ya şiddetli rüzgar ile yağış getirmesi bekleniyor. Bu nedenle organizasyon takviminde değişikliğe gidildi ve kürek yarışları için yeni program belirlendi. Ayrıca kadınlar plaj voleybolunda Japonya-Çekya maçı koronavirüs engeline takıldı. Çek takımındaki kovid vakaları nedeniyle iptal edilen maçı Japonya hükmen kazandı.

Haberin Devamı

Djokovic sadece dört oyun verdi
2020 Tokyo Oyunları’nda tenisin favorilerinden Sırp raket Novak Djokovic, Bolivyalı Hugo Dellien’i yenerek bir tura yükseldi.
Ariake Tennis Centre’da oynanan karşılaşmada erkeklerde dünya 1 numarası Djokovic, rakibine 6-2’lik setlerle 2-0 üstünlük sağlayarak tur atladı. Kadınlar dünya sıralamasının 11. sırasındaki Krejcikova, Kazak Zarina Diyas’ın 2. sette oyundan çekilmesiyle üst tura çıktı. Belinda Bencic ise ABD’li Jessica Pegula’yı 6-3’lük setlerle yenerek yoluna devam etti.
Kadınlarda tekler 1 numarada bulunan Avustralyalı Ashleigh Barty de çiftlerde sahne aldı. Barty/Sanders Storm ikilisi, Japon Nao Hibno/Makoto Nınomiya’yı ilk turda 6-1 ve 6-2’lik setlerle mağlup etti.

Richard Carapaz tarih yazdı
Bisiklet Erkekler Yol Yarışı’nda, Ekvadorlu Richard Carapaz, 6:05:26’lık derecesiyle altın madalya kazandı. Organizasyonda 234 kilometrelik parkuru, 6:05:26’lık derecesiyle ilk sırada tamamlayan Carapaz, altın madalyanın sahibi oldu. Yarışı, Belçikalı Wout van Aert 6:06:33 ile 2., Sloven Tadej Pogacar ise 3. sırayı aldı. Richard Carapaz, erkekler yol yarışında aldığı altın madalya ile olimpiyat tarihinde Ekvador adına 2. altını kazanan isim oldu. 1996 Atlanta Olimpiyatları’nda Jefferson Perez, 20 km yürüyüş branşında Ekvador adına zirveye çıkan ilk isim olmuştu. Öte yandan Türkiye’yi yol yarışında temsil eden Onur Balkan ve Ahmet Örken ise yarışı tamamlayamadı.

Yazarlar