UEFA Avrupa Ligi Sparta Prag'ı yakından tanıyalım! Çekya'da Galatasaray endişesi: İstanbul'da cehennem bekliyor

Sparta Prag'ı yakından tanıyalım! Çekya'da Galatasaray endişesi: İstanbul'da cehennem bekliyor

18.12.2023 - 16:09 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek temsilcimiz Galatasaray, play-off turunda Çekya temsilcisi Sparta Prag ile eşleşti. Çekya'nın önemli ekol takımlarından olan Sparta Prag, son yıllarda genç oyunculara yaptığı yatırımlarla dikkat çekiyor. Çekya basını da Galatasaray eşleşmesine geniş verdi. Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi play-off turundaki rakibi Sparta Prag'ı yakından tanıyalım...

Sparta Pragı yakından tanıyalım Çekyada Galatasaray endişesi: İstanbulda cehennem bekliyor

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nu üçüncü sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi play-off turuna katılım hakkı kazanan temsilcimiz Galatasaray, Çekya'nın en önemli ekol takımlarından biri olarak kabul edilen Sparta Prag ile eşleşti.

Haberin Devamı

vrupa Ligi’nde Son 16’ya kalacak takımların belirleneceği kurada Sparta Prag ile eşleşen Galatasaray’ın tur mücadelesi çift maç üzerinden yapılacak. Play-Off eleme maçları 15 Şubat ve 22 Şubat 2024 tarihlerinde oynanacak. Turun ilk maçlarına Şampiyonlar Ligi’nden 3’üncü olarak gelen takımlar, ev sahipliği yapacak. İki ayaklı mücadeleler sonunda tur atlamaya hak kazanan takımlar, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu'nda yoluna devam edecek.

Galatasaray'ın rakibi Sparta Prag'ı yakından tanıyalım...

GRUBUNU İKİNCİ TAMAMLADI

UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers, Real Betis ve Aris Limassol ile C Grubu'nda eşleşen Sparta Prag; Aris Limassol'ü 3-2 ve 3-1'lik skorlarla yenmeyi başarmıştı. Real Betis ve Rangers'a deplasmanda 2-1 kaybeden Sparta Prag, Rangers ile evinde 1-1 berabere kalırken İspanyol temsilcisi Real Betis'i kendi sahasında 2-1 mağlup etmeyi başarmıştı.

Haberin Devamı

Rangers'ın 11 puanla lider olarak tamamladığı C Grubu'nu 10 puanla ikinci sırada tamamlayan Sparta Prag, 9 gol atıp kalesinde 7 gol gördü.

Sparta Pragı yakından tanıyalım Çekyada Galatasaray endişesi: İstanbulda cehennem bekliyor

KADRO DEĞERİ 44 MİLYON 650 BİN EURO

Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi play-off turunda karşı karşıya geleceği Sparta Prag son yıllarda alt yapıdan çıkardığı genç oyuncularla dikkat çekiyor.

Kadrosunda 23 yaş ve altında 8 oyuncu bulunduran Sparta Prag'ın Transfermarkt verilerine göre kadro değeri 44 milyon 650 bin euro olarak belirlenmiş durumda.

Transfermarkt'a göre Sparta Prag'ın en değerli oyuncusu 5 milyon euroluk piyasa değeriyle takım kaptanlığını yapan Ladislav Krejci...

Teknik direktörlüğünü Danimarkalı Brian Priske'nin yaptığı Sparta Prag'ta Jan Kuchta, Lukas Haraslin, Veljko Birmancevic, Adam Karabec, Adam Karabec, Angelo Preciado ve Martin Vitik gibi isimler dikkat çekiyor.

Sparta Pragı yakından tanıyalım Çekyada Galatasaray endişesi: İstanbulda cehennem bekliyor

TARİHİ BAŞARILARLA DOLU

Çekya'nın en başarılı kulübü olarak nitelendirilen Sparta Prag'ın tarihi başarılarla dolu. Çekya'nın 13 şampiyonlukla en başarılı kulübü olan Sparta Prag, 24 kez Çekya Cumhuriyet şampiyonluğu, toplamda 18 kez Çekya Kupası'nı müzesine götürdü.

Sparta Prag ayrıca 1927 ile 1992 arasında Orta Avrupa ülkeleri arasında düzenlenen Mitropa Kupası'nı 3 kez kazanma başarısını gösterdi.

Haberin Devamı

SPARTA PRAG İLE GALATASARAY'IN TARİHTEKİ TÜM MAÇLARI

Galatasaray ile Sparta Prag tarihte daha önce 4 kez karşı karşıya geldi. İki ekip ilk kez 1995-1996 UEFA Avrupa Ligi ön eleme turunda karşı karşıya gelmişti. Deplasmanda rakibine 3-1 mağlup olan Galatasaray; Ali Sami Yen'deki maçta rakibiyle 1-1 berabere kalarak UEFA Avrupa Ligi'ne ön eleme turunda veda etmişti.

Galatasaray ile Sparta Prag, 1997-1998 Şampiyonlar Ligi grubunda karşı karşıya gelmişti. Galatasaray ilk maçta deplasmanda 3-0 mağlup ettiği rakibini Ali Sami Yen'de 2-0 mağlup etmeyi başarmıştı.

TEPKİSİ KAMERALARA YANSIDI

Avrupa Ligi kurasında Galatasaray ile Sparta Prag'ın eşleşmesi sonrası Çekya ekibinden bir yöneticinin tepkisi kameralara yansıdı. Sparta Prag yöneticisinin tepkisi sosyal medyada kısa süre içerisinde gündem oldu.

Sparta Pragı yakından tanıyalım Çekyada Galatasaray endişesi: İstanbulda cehennem bekliyor

ÇEKYA BASININDA GALATASARAY YANSIMALARI

Galatasaray-Sparta Prag eşleşmesi Çekya basınında da geniş yankı buldı. Çekya basını eşleşmeyi "Sparta Prag'ı Türk devi bekliyor" sözleriyle yorumladı.

Haberin Devamı

Çekya basınından yansımalar şu şekilde:

SPORT AKTUALNE: PRAG'I TÜRK DEVİNİ BEKLİYOR

"Spartalı futbolcular, Avrupa Ligi play-off ilk turunda Galatasaray ile karşılaşacak. Kendi ülkelerinin son şampiyonları arasındaki ilk maç 15 Şubat'ta Türkiye'de, ardından bir hafta sonra Prag'da oynanacak."

TN NOVA: PRAG'I İSTANBUL'DA CEHENNEM GİBİ ATMOSFER BEKLİYOR

"Sparta Prag'ı İstanbul'da cehennem gibi bir atmosfer bekliyor. Ligde Galatasaray puan bazında Fenerbahce'nin ardından ikinci sırada yer alıyor."

Sparta Pragı yakından tanıyalım Çekyada Galatasaray endişesi: İstanbulda cehennem bekliyor

DENİK: PRAG'I HİÇ HOŞ OLMAYAN BİR RAKİP BEKLİYOR

"Spartalı futbolcular, Avrupa Ligi'nde son 16'ya yükselmek için Türk takımı Galatasaray ile karşı karşıya gelecek. İlk maç 15 Şubat'ta Türkiye'de oynanacak, bir hafta sonra iki takım Letná'da karşılaşacak."

PRAG'LI FUTBOLCULARDAN GALATASARAY YORUMU

Kuranın ardından Sparta Praglı oyuncular Lukáš Haraslín ve Jakub Pešek, Galatasaray'la eşleşmelerini şu şekilde yorumladılar:

Lukáš Haraslín: "İlginç ve zorlu bir maç bizi bekliyor. Türk taraftarın yaratabileceği atmosferi biliyoruz ama niteliklerimizi de biliyoruz. Kendi sahamızda güçlüyüz, bu bizim avantajımız olabilir."

Haberin Devamı

Jakub Pešek: "Kuradan memnunum. Bu şekilde sonuçlandığı ve büyük bir takıma karşı mücadele edebileceğimiz için mutluyum. Bizi kolay bir şey beklemiyor ama elimizden gelenin en iyisini yapacağımıza ve başarılı olacağımıza inanıyorum. Ayrıca harika bir atmosferin olacağı Türkiye'yi de dört gözle bekliyorum. Prag'daki rövanş maçının da oldukça çekişmeli geçeceğine ve taraftarlarımızın bize çok yardımcı olacağına inanıyorum."

Yazarlar