Süper Lig SON DAKİKA | Süper Lig'in yayın ihalesi sonuçlandı! İşte ödenecek rakam

SON DAKİKA | Süper Lig'in yayın ihalesi sonuçlandı! İşte ödenecek rakam

02.03.2024 - 09:16 | Son Güncellenme:

Trendyol Süper Lig'de 29 Şubat'ta iptal edilen yayın ihalesinde olumlu gelişme yaşandı. Türkiye Futbol Federasyonu yayın ihale komisyonu son yapılan teklifi kabul etti, rakam belli oldu.

SON DAKİKA | Süper Ligin yayın ihalesi sonuçlandı İşte ödenecek rakam

Futbol kamuoyunu günlerdir meşgul eden naklen yayın ihalesi süreci sonuçlandı. TFF ihale komisyonu, son yapılan teklifi kabul etti. Türkiye Futbol Federasyonu, gelecek 3 sezonu kapsayan Süper Lig ve 1. Lig yayın hakları ihalesinin iptal edildiğini 29 Şubat’ta duyurmuştu. İhale’nin bu tarihte tamamlanması beklenmiş, ancak teklif düşük bulunduğu için bir sonuç alınamamıştı.

SON DAKİKA | Süper Ligin yayın ihalesi sonuçlandı İşte ödenecek rakam

Haberin Devamı

İKİ TEKLİF SUNULDU
Türkiye Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği temsilcilerinin yer aldığı Yayın İhale Komisyonu 29 Şubat’ta toplanmıştı. 2024-2025, 2025-2026 ve 2026-2027 futbol sezonlarına ilişkin TFF Süper Lig ve TFF 1. Lig Müsabakaları Yayın Haklarının Devri hakkında düzenlenen ihalede Saran Medya ile beIN Sports yer almıştı.

SON DAKİKA | Süper Ligin yayın ihalesi sonuçlandı İşte ödenecek rakam

TEKLİFİN YÜKSELTİLMESİ İSTENDİ
Mevcut yayıncı kuruluş beIN ise 120 Milyon Euro'da kaldı. Edinilen bilgiye göre; TFF, beIN'den yıllık 185 milyon Euro'ya çıkmalarını istedi, dolar bazında bunun adı 200 milyon Dolar olarak konuldu. Bu teklif beİN tarafından kabul görmedi. TFF, Saran grubundan ise yıllık 150 milyon euroyu peşin istedi. Bu da kabul görmeyince ihale iptal oldu.

Haberin Devamı

YENİ TEKLİF 160 MİLYON DOLAR
İhalenin iptal edilmesinin ardından mevcut yayıncı beinsports, dün resmi bir girişimde daha bulundu. Beinsports adına TFF ihale komisyonuna yeni bir teklif götüren Digiturk, miktarı 160 milyon dolara çıkardı.

3 YILLIK YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
Bu teklif aynı zamanda en yüksek ve mevcut durumda tek teklif olduğu için komisyon tarafından kabul edildi. Bugün 14.00’e kadar resmi olarak sonlandırılması gereken ihale süreci böylece gayriresmi olarak son bulmuş oldu. TFF’nin yapacağı açıklama ile 3 yıllık yeni dönemin resmen başlaması bekleniyor.

TOPLANTI BAŞLADI! RESMİ AÇIKLAMA BEKLENİYOR
Yayın ihalesinin sonuçlanması için TFF Yönetim Kurulu ve Kulüpler Birliği toplantıya başladı. Resmi açıklamanın kısa zamanda gelmesi bekleniyor. Toplantıya Mehmet Büyükekşi, Mustafa Eröğüt, Yalçın Orhan, Yusuf Günay, Alkın Kalkavan, Ali Koç, Dursun Özbek ve Göksel Gümüşdağ katıldı.

SON DAKİKA | Süper Ligin yayın ihalesi sonuçlandı İşte ödenecek rakam

5 MİLYAR TÜRK LİRASI
160 milyon dolarlık miktar bugünkü mevcut kurla yaklaşık 5 milyar TL’ye geliyor. Bilindiği üzere beIN Sports devam eden 2023-2024 sezonunda Süper Lig naklen yayınları için 2 milyar 635 milyon 490 bin lira ödüyor. Bu bakımdan bakıldığında yayın ihalesi gelirinin iki katına çıktığı görülüyor. Özellikle yıllık bütçelerinin yüzde 70-80’lik kısmını yayın gelirleri oluşturan Anadolu kulüplerinin ciddi kazanım sağlaması muhtemel.

 

 

 

 

Yazarlar