Euro 2020 Son dakika - Wembley’in ‘İstanbul’ kaderi! EURO finali zora girdi

Son dakika - Wembley’in ‘İstanbul’ kaderi! EURO finali zora girdi

21.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İngiltere’de hükümetin korona kısıtlamalarını 19 Temmuz’a uzatmasıyla Wembley’in EURO 2020 final ev sahipliği zora girdi, akıllara İstanbul geldi

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

İngiltere, EURO 2020 finalini kaybetme riskiyle karşı karşıya kaldı. İngiltere’de hükümet bu hafta kaldıracağı koronavirüs kısıtlamalarını 19 Temmuz’a kadar uzatınca Wembley’deki final tehlikeye girdi.
The Times’ın haberine göre UEFA, final maçını Wembley’den alarak Macaristan’a Budapeşte’ye verebilir. Final maçının mevcut koşullarda Wembley’de 90 bin kişilik kapasitenin yarısı oranında ancak 45 bin sayıda seyirci ile oynatılabileceği, yabancı taraftarların ise ülkeye gelmesinin çok zor olduğu dile getirildi.
Budapeşte, turnuvadaki maçlara tam stat kapasitesiyle ev sahipliği yapan tek şehir ve burada karşılaşmalar 60 bin seyirci önünde oynanıyor. Son olarak Macaristan-Fransa maçında Ferenc Puskas Stadı’nda ortaya çıkan görüntüler ilgi toplamıştı.
UEFA konuyla ilgili bir açıklama yaparak alternatif planları olsa da finalin Londra’da yapılacağına yönelik güvenini dile getirdi. Bu açıklama akıllara 2020-21 Şampiyonlar Ligi finali sürecini ve finalin İstanbul’dan Porto’ya gitmesini getirdi.

Haberin Devamı