Tenis Son gülen kim olacak?

Son gülen kim olacak?

28.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sezonun son Grand Slam tenis turnuvası ABD Açık'ta ana tablo maçları bugün başlayacak.

Son gülen kim olacak

Tenisseverlerin merakla beklediği dev organizasyon 137. kez düzenlenecek, Türkiye’yi İpek Soylu temsil edecek. Kadınlar ve erkeklerde mutlu sona ulaşan sporcular 3.7 milyon dolar ödül kazanacak.

Haberin Devamı

Sezonun son grand slam tenis turnuvası ABD Açık’ın ana tablo maçları, bugün TSİ 18.00’de New York’ta başlayacak. Avustralya Açık, Fransa Açık ve Wimbledon ile sezonun en önemli 4 turnuvasından biri olan organizasyon 28 Ağustos-10 Eylül tarihlerinde 137. kez organize edilecek.
2017 ABD Açık dağıtılacak 50,4 milyon dolar ödülle en fazla para verilen turnuva olacak. Kadınlar ve erkeklerde şampiyon olan sporcular 3,7 milyon dolar kazanacak. Bir grand slam turnuvasında ana tablo maçına çıkan ilk Türk kadın tenisçi unvanını Çağla Büyükakçay ile paylaşan İpek Soylu, ana tabloda Türkiye’yi temsil edecek. Soylu, ilk turda İspanyol Navarro ile karşılaşacak.
Sakatlıktan döndükten sonra Avustralya Açık, Indian Wells Masters, Miami Masters ve Wimbledon’ı kazanan erkeklerin 3 numaralı seribaşı Roger Federer, 4 Kasım 2012’den bu yana ilk defa dünya sıralamasının zirvesine yerleşebilir. Kariyerindeki 20. grand slam şampiyonluğunu kovalayan 36 yaşındaki raket, bunu başarırsa “açık dönemde dünya 1 numarası olan en yaşlı erkek tenisçi” unvanını alacak.
Sharapova sahnede
ABD Açık, kariyerinde 5 grand slam şampiyonluğu bulunan Sharapova için ayrı bir önem taşıyacak. Tek kadınlarda 2006 şampiyonu Sharapova, özel davet sayesinde doping cezası aldığı 2016 Avustralya Açık’tan sonra ilk defa bir grand slam turnuvasında ana tabloda yer alacak. Rus tenisçi, ilk turda 2 numaralı seribaşı Simona Halep ile karşılaşacak.
Kadınlarda 8 aday
Dünya 1 numarası Pliskova’yı tahtından indirebilecek 7 ismin bulunması, tek kadınlar maçlarının heyecanını artıracak. Gözler kariyerlerinde ilk defa zirveye yerleşmek isteyen Halep, 3 numaralı seribaşı Muguruza ve 4 numaralı Svitolina’da olacak. Puan sistemi nedeniyle turnuva öncesi dünya 1 numarası için en avantajlı isim Halep, Sharapova’ya yenilirse 5 numaralı seribaşı Wozniacki, 7 numara Konta, 8 numara Kuznetsova, 9 numara Venus Williams ve Kerber’e de şans doğacak.
Yıldızlar yok
Tek erkeklerde dünya 2 numarası Murray’nin yanı sıra Wawrinka, Novak Djokovic, Kei Nishikori ve Milos Raonic, sakatlıkları nedeniyle ABD Açık’a katılamayacak. Kadınlarda ise Serena Williams, yakında anne olacağı için, Azarenka ailevi sebeplerden, Bacsinszky de sol uyluğundaki ve el bileğindeki sakatlık yüzünden turnuvayı kaçıracak.

Yazarlar