Skorer Şov başlıyor

Şov başlıyor

15.04.2010 - 00:27 | Son Güncellenme:

Dünya Ralli Şampiyonası’nın 4. ayağı Türkiye Rallisi bugün Sultanahmet Meydanı’nda verilecek sembolik startla başlıyor. Dünyaca ünlü pilotlar amansız bir zirve yarışına girecek

Şov başlıyor

Motorsporları dünyasının en önemli organizasyonlarından biri olan Dünya Ralli Şampiyonası’nın 4. ayağı Türkiye Rallisi, bugün Sultanahmet Meydanı’nda saat 17.30’da verilecek sembolik start ile başlayacak.
Türkiye’nin 6. kez ev sahipliği yapacağı ancak İstanbul’da ilk kez düzenlenecek olan dev organizasyonda pilotlar, 15-18 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek yarışta çeşitli etaplarda toplamda 1104,15 kilometreyi en iyi zamanla bitirmeye çalışacaklar.
WRC Türkiye Rallisi sayesinde İstanbul, dünyaca ünlü pilotları ağırlayacak. Ralli dünyasının yıldız isimleri Sebastien Loeb-Daniel Elena ile Dani Sordo-Marc Marti ikilileri Citroen Total Dünya Ralli Takımı’yla, Mikko Hirvonen-Jarmo Lehtinen ile Jari Matti Latvala-Mikka Anttila ikilileri BP Ford Abu Dhabi Dünya Ralli Takımı’yla ve Peter Solberg-Philip Mills ikilisi de Peter Solberg Dünya Ralli Takımı’yla ralliseverlerin karşısına çıkacaklar.

Haberin Devamı

Hızlı Türkler!
Türkiye Rallisi’nin WRC kategorisine, biri bayan olmak üzere toplam 9 Türk ekibi kayıt yaptırdı.
Organizasyonda, bayan pilotları Burcu Çetinkaya-Çiçek Güney ikilisinin yanı sıra Castrol Ford Team Türkiye; Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez, Emre Yurdakul-Burak Erdener, Murat Bostancı-Onur Vatansever ve Orhan Avcıoğlu-Burak Akçay’dan oluşan 4 ekiple, Parkur Racing; Burak Çukurova-Aykan Alakoç ekibiyle, Delta Sport; Halim Ateş-Ekrem Aydın ekibiyle katılırken, yine ferdi olarak Adil Küçüksarı-Afşin Baydar ekibi de adlarını WRC bölümüne kaydettirdiler.

İstanbul’da yollara dikkat
Türkiye Rallisi nedeniyle İstanbul’da bazı yollar trafiğe kapatılacak. Bugün 12.00’den itibaren Çatladıkapı, Cankurtaran giriş, Aksakal, Küçükayasofya, Mimar Mehmet, İshakpaşa ve Kabasakal caddeleri, Dalbatı Sokak, Ayasofya, Sultanahmet ve At meydanları trafiğe kapalı olacak. Klod Farel Caddesinden Çatladıkapı’ya girişler kontrollü olarak verilecek. Yenikapı Cankurtaran Sahil Yolu arası kontrollü olarak ve geçişler esnasında trafiğe kapatılacak.
16 Nisan Cuma günü ise geçişlerde kontrollü ve kademeli olarak 16.00’dan itibaren trafiğe kapatılacak yollar şöyle: Beşiktaş Nevzat Demir Tesisleri önü, Şile Otoban, Altunizade katılım, Otosan Köprü, D-100 Kuzey Yol Harem istikameti, Tıbbiye, Rıhtım, Dr. Esad, Recep Peker, Bağdat, Kalamış Fener caddeleri, Kızıltoprak ve Kadıköy İskele Meydanları, Mühürdar İSKİ Kavşağı, Cemil Topuzlu Caddesi Sahil Yolu Pendik istikameti geçişleri.

Haberin Devamı

PİLOTLAR SIRALAMASI
1.Sebastien Loeb 68
2.Jari-Matti Latvala 43
3.Mikko Hirvonen 37
4.Petter Solberg 35
5.Sebastien Ogier 33

TAKIMLAR SIRALAMASI
1.Citroen Total 101
2.BP Ford Abu Dhabi 87
3.Citroen Junior 48
4.Stobart M-Sport Ford 44
5.Munchi’s Ford 16