Konferans Ligi Spartak Trnava galibiyeti sonrası Fenerbahçeli yıldıza övgü: Taç giyme töreni

Spartak Trnava galibiyeti sonrası Fenerbahçeli yıldıza övgü: Taç giyme töreni

06.10.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Spartak Trnava deplasmanından son dakikalarda bulduğu gollerle 2-1 galip ayrıldı. Sarı-lacivertlilerin zafer gecesini spor yazarları değerlendirdi.

Spartak Trnava galibiyeti sonrası Fenerbahçeli yıldıza övgü: Taç giyme töreni

İsmail Kartal yönetiminde bu sezon yoluna kayıpsız devam eden Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Spartak Trnava'ya konuk oldu. Sarı-lacivertliler, kapalı savunma yapan rakibini 70'inci dakikanın ardından Joshua King'in attığı gollerle 2-1 mağlup etti. Fenerbahçe'nin 3 puanla ayrıldığı mücadeleyi spor yazarları kaleme aldı. Milliyet Gazetesi'nin usta isimlerinden Ercan Güven, İsmail Kartal'a 'rotasyon' uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

İşte Spartak Trnava - Fenerbahçe maçının ardından yapılan değerlendirmeler...

KING'İN TAÇ GİYME TÖRENİ! / ERCAN GÜVEN 

Ezeli rakibi Şampiyonlar Ligi’nde Dünya Devi’ne Manchester’i dar edip 14 x 14 fiyakasını gölgeleyince, Fenerbahçe’nin yüreğine kar yağdı. Tadı kaçtı resmen.

Fenerbahçe Yönetimi ezeli rakibe ekrandan salvo yaparken, Fenerbahçe takımının Spartak Trnava’ya tam saha pres değil, tam saha hücumla saldırması beklenirdi. İçeride/dışarıda “Tora Tora” bunu gerektirirdi…

Spartak Trnava galibiyeti sonrası Fenerbahçeli yıldıza övgü: Taç giyme töreni

Lakin, “ederi” Fenerbahçe’den çok az olmasına karşın Spartak Trnava “kağıt helva” değildi. Savunma yaparken hızlı kanatları ile her an kontrataka hazırdılar.

Tadic, Dzeko, Syzmanski, Fred, Djiku, Ferdi hatta kaleci Livakovic yedek kulübesindeyken, Fenerbahçe’nin kalitesi değil Spartak Trnava’nın beşli savunma önüne koyduğu dörtlü set ile Fenerbahçe’ye şut fırsatı bile vermemesiydi ilk yarının hikayesi.

Haberin Devamı

Tabi bir de Alman hakemin temaslı ve sert oyuna formadan çekmeyi, dirseği, boğaz sıkmayı ekleyen Spartak Trnava’ya göz yummasıydı.

Oysa Fenerbahçe Zajc-Crespo-Mert Hakan’dan kurulu güçlü, iyi çalışan bir orta sahaya sahipti. Kanat bekler Oosterwolde ve Osayi gerçekten iyi oynuyordu. King istekliydi. Takım saat gibi işliyordu. Ama dalgakıran gibi Trnava savunmasını aşmak için ya tükenmelerini beklemek ya da kulübedeki özellikleri olan futbolcular gerekliydi.

Maçın yarısında rakibin üç katı topla oynasa da Fenerbahçeli futbolcular “pas gevezesi” olmaktan öteye gidemediler ve buldukları nadir fırsatları yanlış tercihlerle heba ettiler. Becao’nun bireysel hataları da cabası.

İsmail Kartal; Syzmanski, Djiku, Fred’i alıp Becao, Mert Hakan ve Zajc’ı çıkardığı son yarım saate gelene kadar ikinci yarıda baskın oynamasa da kafa tutan bir Trnava vardı. Hem savunmadan vazgeçmemişler hem de kontrataklarını sıklaştırmışlardı.

Spartak Trnava galibiyeti sonrası Fenerbahçeli yıldıza övgü: Taç giyme töreni

Yıldızlar girdi ama ilginçtir, Fenerbahçe’nin golünü atanlar ilk 11’dendi. Önce Kent asist yaptı King attı. Hem de bayram günü Anadolu Otogarı kadar kalabalık Spartak Trnava savunması arasından…

Golden sonra kaybedecek bir şeyi kalmayan rakip 5+4 savunmadan vazgeçti. Çift forvete döndü. Bu da onları bitiren karardı. Fred’in asisti King’in ikinci golü ile Trnava 80’de berhava oldu. Trnava maçı King’in taç giyme töreniydi sanki.

Haberin Devamı

King sakatlanınca Batshuayi ile birlikte çıktı, Tadiç ve Umut girdi ki, maçın bitmesine sadece iki dakika kala Fenerbahçe’nin en iyilerinden Oosterwolde’nin hatası rakibin golü oldu. Syzmanski’nin, Tadic’in rakip filelere giden cevapları ofsayt çıktı. Kartal elindeki kartları zamanında oynasa kimse stres yaşamaz, dört farklı biterdi deplasman.

İsmail Kartal, Konferans Ligi eleme ve grup müsabakalarına “dostluk maçı” muamelesi yapıyor ve Avrupa’da rotasyon dipten kum çıkarıyor. Sonuçlara bakarsanız bir sakıncası yok. Ancak Trnava karşısında galibiyet için yıldızlar gerekti işte. Belki de fazla geliyor dokuz değişiklik İsmail Hocam!..

Spartak Trnava galibiyeti sonrası Fenerbahçeli yıldıza övgü: Taç giyme töreni

63'TEN SONRA GERÇEK FENERBAHÇE / SERKAN AKCAN (FANATİK)

Fenerbahçe’nin ligdeki futbol kalitesiyle Konferans Ligi’ndeki oyunu belki de bu sezon ilk kez Trnava deplasmanında ayrışmış göründü. Fenerbahçe’nin sahip olduğu geniş kadrodan iki tane yarışmacı 11 çıkarmak mümkün. Ama Batshuayi’nin bağlantı için orta sahanın derinine inmemesi, merkezde Zajc’ın tempo sorunu, sol kenarda oynamak isteyen Kent’in sağda kaldığında kendini oyundan soyutlaması Trnava deplasmanında fazlasıyla göze battı.

Haberin Devamı

KING'İN DAMGASI

Rotasyon elbette kadroyu tazelemek, herkesi ritimde tutmak adına olması gereken bir durum. Lakin kaleciden, stopere, merkezdeki üçlünün tamamından forvet hattına kadar herkesi değiştirmenin iyi bir fikir olmadığını İsmail hoca da tecrübe etmiş oldu. Hoca da bu düzensizliğe 63 dakika dayanabildi. Fred, Djiku, Szymanski’yi aynı anda oyuna sokup senaryoyu değiştirdi. Fred sonrası Fenerbahçe, pas kalitesinde taşlı yoldan otobana geçiş yaptı adeta.

İlk yarıyı büyük oranda solda geçiren King’in ikinci yarıda sağ koridoru çok daha efektif kullanması da bu sayede kolaylaştı. Nitekim attığı ilk gol, King’in fizik kalitesinin, cesaretinin ve elbette yeteneklerinin yansımasıydı. King bu sezon dakikalarını biraz kaybetmiş olsa da ağırlıklı olarak oynadığı Konferans Ligi’nde büyük fark yaratıyor. Nordsjaelland maçındaki nefis ikinci yarı performansı gibi dün gece Trnava deplasmanında da geceye damgasını vurmayı başardı. İki gol attı, ikinci yarıda Trnava’nın sol iç koridorunu otobana çevirdi, takımını koltukta tuttu.

Haberin Devamı

 

 

Yazarlar