Beşiktaş Spor yazarları Beşiktaş - Alanyaspor maçını yorumladı! Büyük şaşkınlık, Emre Akbaba...

Spor yazarları Beşiktaş - Alanyaspor maçını yorumladı! Büyük şaşkınlık, Emre Akbaba...

10.04.2022 - 08:59 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de Beşiktaş evinde Alanyspor'u konuk etti. Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Ismael ilk kez seyircisi önünde maça çıktı. Kartal, rakibini adeta gole boğarken 3 defans sistemini spor yazarları değerlendirdi. Öte yandan Alanyaspor'da Emre Akbaba'nın durumu soru işareti yarattı.

Spor yazarları Beşiktaş - Alanyaspor maçını yorumladı Büyük şaşkınlık, Emre Akbaba...

 Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu'nun 32'nci haftasında Alanyaspor'u konuk etti. Müsabakayı siyah-beyazlılar 4-1 kazandı. İşte spor yazarlarının görüşleri...

Haberin Devamı

BİLAL MEŞE: VALERIEN ISMAEL DOĞRU YOLDA
Beşiktaş’ın ‘görev’ adamı Josef bir çağrı yaptı, tribünler ful çekti, taraftarların bu desteği kuşkusuz sahadaki futbola müthiş enerji kattı. İlk yarıda Kartal maçı kopardı, işini sağlama aldı. Bu yarıdaki en önemli olay Josef’in uzun bir aradan sonra golle buluşmasıdır. Tabi ki iki gole imza atan Batshuayi’yi yok sayamayız, krallık yarışında ilk üçe girmeyi de başardı. Valla Kartal’ın yeni teknik direktörü Valerien Ismael de durağan değil, o da kenarda boş durmuyor hani! Müthiş enerjik, takımla birlikte oynuyor adeta, tribünleri de ihmal etmiyor, ateşliyor. Yeter ki, bu enerjisi ilerde kart alışkanlıkları yapmasın!
Artık Ismael’in oyun sistemini tartışmaya gerek yok, adam belli ki bu şablonu Kartal’a monte edecek, kararlı ve de inatçı. Elbette Ismael geçiş döneminde, asıl yeni sezona bakacağız, bu sistemle başarılı olursa, yani zirveyi yakalarsa ne ala, aksi malum!

Haberin Devamı

Ersin tuhaf çıkışları huy edindi
Yıllardır hep savunurum, kadroda devamlılık başarıda büyük faktördür. Öyle takımın sağıyla-soluyla oynamanın asla doğru bir yöntem olmadığını cümle alem biliyor, ama bazı teknik adamlara bunu anlatamadık! Bu anlamda Ismael doğru yolda, kutluyoruz, yani iyi oynayan kadroyu bozmuyor.
3-4-3 sistemi ofansif oyunda kazanma adına çok önemli bir faktördür. Yeter ki kanatlarınız uçabilsin! Rosier ve Rıdvan hiç de sırıtmıyor, kanatları çok iyi kullanıyorlar, nazar değmesin. Üçlü savunmanın bir handikapı var, asla tek hatta yakalanmayacaksınız. Efecan’ın golü de böyle bir tablodan geldi! Ersin’i beğeniyoruz, ne var ki tuhaf çıkışları iki maçta adeta huy haline getirdi!
Bu oyunda istatistikler her zaman karşılık bulmaz, bulmuyor da... Alın size dünkü maçın ilk yarısı, yüzde 61 topla oynama Alanya lehine, eyvallah. Peki, ya skor tabelası kimi işaret ediyor, tabi ki Kartal’ı. Hadi buyrun eyy istatistikçiler! Yani tabela ne diyorsa o, bize ona bakarız, gerisi detaydır sadece, top çizgiyi geçecek.

Spor yazarları Beşiktaş - Alanyaspor maçını yorumladı Büyük şaşkınlık, Emre Akbaba...

Ghezzal, Kartal’ın asist kralı yeter ki fırsat bulsun, çok özel bir oyuncu. Batshuayi’nin attığı ilk goldeki asistini her baba yiğit yapamaz, sırtı dönük üstelik. 25’te Kartal’ı her maçta sırtlayan, orta sahanın sigortası olan Josef, o anlamlı çağrısını dün golle taçlandırdı, yakışır ona! Rosier de boş durmuyor, hem atıyor, hem attırıyor. Josef ve Batshuayi’nin attıkları gollerde pay sahibiydi dün.
İkinci yarıda da değişen pek bir şey olmadı, topla oynayan Alanya, golü bulan yine Kartal! Ismael’in hamlelerini de görüyoruz karşılık buluyor. Batshuayi’nin yerine giren Güven, Rıdvan’ın asistini golle taçlandırırken, olası bir iş kazasına da set çekti. Alanyaspor’u da kutluyoruz, hiç pes etmediler, ancak bu özelliklerini pozisyon üretimine bir türlü yansıtamadılar.

Haberin Devamı

ATTİLA GÖKÇE: EH, BRAVO YANİ! / MİLLİYET
Bir yönüyle eski Ramazan eğlencelerine benziyordu maç. Sezon boyunca topla direkleri döven Beşiktaş, dün hem de ilk yarıda iftar saatlerini “Direklerarası” gösterisiyle şenlendirdi. Taraftarına erkenden tatlı servisine başladı. Dahası… Aylardır çok koşup çok çalıştığı halde kötü vuruşlarla güven kaybına uğrayan Batshuayi bu defa kaçırmadan, ustalıkla attı gollerini. Belçikalı 2, arada Josef’le de 1 gol bulup, topları üç kez direkler arasından geçirerek hem eğlendiler, hem de eğlendirdiler.
Sahi, Valerien Ismael’in de maçıydı bu. İlk kez Beşiktaş taraftarıyla buluşacaktı. Trabzon’daki sınavı vermesi bir yana, tribündeki taraftar tartısından da “ağırlığını koyarak” çıkması bekleniyordu.
Evet, o da tam not aldı tartıdan…Ne eksik, ne fazla!

Haberin Devamı

Emre Akbaba'nın kulübede oturmasını anlayamadım
Bir de “üçlü” meselesi var, tabii… Fransız hoca savunmayı dörtlüden üçlüye dönüştürüyordu ama, ya tutmazsa? Trabzon’daki ilk deneme olumlu bitse de sistem arızaya uğrayabilirdi. Hele rakip Alanyaspor’sa…
Alanyaspor, bu ligin iyi ekiplerinden biri. Efecan ve Tayfur gibi, dünkü performansıyla Novais gibi oyuncuları var. Anlayamadığımız nokta, Emre Akbaba gibi tecrübeli, vizyoner bir oyuncunun başlangıç kadrolarında oynaması değil, kulübede oturması. Sonradan oyuna girip katkıda bulunmaya çalıştı ama, atı alan Üsküdar’ı geçmişti.
Batshuayi golü attığında kronometreye baktım, 1.13’ü gösteriyordu. Sezonyun en hızlı Beşiktaş golü. Sonra Josef ve yeniden Batshuayi. İlk golün asisti Ghezzal’dan, 2 ve 3’ün asistlerini yapan da Rosier.
Güzelliklere virgül koyup, küçük takıntılara bakalım… Ismael savunmayı oturturken orta alanda alabildiğine anlayışlı davranıyor. Rosier ve Josef iyi de Can Bozdoğan ve Teixeira aynı kıvamda değiller. Ismael’in ikinci yarıda yaptığı değişiklikler de yerindeydi. Batshuayi, Teixeira, Ghezzal’ı yanına çağırıp Pjanic, Nkoudou ve Güven’i oyuna sürmesi en azından adil olduğunu ortaya koydu.

Haberin Devamı

Seneye bayram olabilir
Yeni oyun anlayışında yıldızı en çok parlayan oyuncular Rosier ve Rıdvan… Savunmacı kimliğiyle birlikte hücum organizasyonlarında da başrolü üstlendiler. Ghezzal’ın da daha verimli bir sürece girdiğini düşünebiliriz. Rıdvan’ın onca akıllı denemeden sonra Güven’e yaptığı asist alkışlanacak düzeydeydi. Umut Meraş ve Necip’in oyuna katılmasını, hocanın bazı ölçme ve değerlendirmelerde bulunmasına yordum ben. Can Bozdoğan’ı neden değiştirmediğini anlayamadım. Bu arada Emirhan’ı beklettiğini, Josef’i dinlendirmeyi düşünmediğini de gördüm. Eh, bravo yani.
Ramazan böyle geçecek, lig de bu yeni rüzgarla bitecekse seneye bayram olabilir. Emin değilim ama… Bana öyle geliyor.

Spor yazarları Beşiktaş - Alanyaspor maçını yorumladı Büyük şaşkınlık, Emre Akbaba...

SERDAR SARIDAĞ: İLK DOKUNUŞLAR / MİLLİYET
Her şey bir plan doğrultusunda oluyor. Tesadüfe şans verilmiyor. Aksine Batshuayi’nin şanssızlığı bile bu planın içerisine dahil ediliyor.
İki hocanın ayrılmasına neden olan o ihtimal de göz önünde bulunduruldu. Taktik içerisinde oyun değil oyunlar var. Valerian İsmael, gelir gelmez ne değiştirdi diye soracak olursanız işte bunları yaptı. Dünün tek ekstrası ise Batshuayi’dan beklenmedik o müthiş performanstı. Aslında rakamlara baktığınızda Önder Karaveli döneminde de üretkelik anlamında Beşiktaş zirve yapmıştı. Lakin Batshuayi kısmetsizliği diye bir gerçeği de unutmamak gerek.
Gelelim Alanyaspor maçına... Trabzonspor karşısındaki tempolu oyunun bir tesadüf olmadığını dün gördük. Daha ikinci dakikada Batshuayi o golü atmadan önce topu önüne aldığında, statta “vur vur” sesi duymadık. Belki de boşuna ümitlenmek istemedi tribünler. Fakat gol geldikten sonra tut tutabilirsen taraftarı. Efecan’ın 23. dakikadaki beraberlik golü bile ne tribünlerin ne de takımın temposunu düşürmedi. Josef 25’te takımını yeniden öne geçirdi. Hatta o tempo 43’te Batshuayi’ye ikinci golü getirdi. İkinci yarıya 3-1 önde başlayan Beşiktaş peşin alan pozisyonunda gibi rahat bir oyun oynadı. Skor avantajı nedeniyle tempoyu düşük tutan ve topun arkasına geçen Beşiktaş’ta Valerien İsmail, Nkoudou gibi bir savunma arkasına sarkma ustası ile Güven’i oyuna aldı. Fransız teknik adam, Alanyaspor’un savunma güvenliğini arka plana atma riskini Güven’in 78’de attığı golle cezalandırdı.