Futbol Sporting Lizbon Beşiktaş maç sonucu: 3-1

Sporting Lizbon Beşiktaş maç sonucu: 3-1

10.12.2015 - 21:58 | Son Güncellenme:

Sporting Lizbon Beşiktaş maçı 3-1 sona erdi. Temsilcimiz Beşiktaş önce 1-0 öne geçtiği maçta sahadan 3-1 mağlup ayrıldı. Bu skorla Beşiktaş Avrupa'ya veda etti.

Sporting Lizbon Beşiktaş maç sonucu: 3-1

UEFA Avrupa Ligi H Grubu son hafta mücadelesinde Beşiktaş, deplasmanda Sporting Lisbon ile karşı karşıya geldi. Beşiktaş, öne geçtiği karşılaşmada üstünlüğünü koruyamadı ve 90 dakika sonunda sahadan 3-1'lik mağlubiyetle ayrıldı.
Beşiktaş bu sonuçla grupta 9 puanda kaldı ve diğer maçta Lokomotiv Moskova da kazandığı için UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti. Grup lideri 11 puanlı Lokomotiv olurken, Sporting 10 puana yükseldi. Beşiktaş ise 9 puanla grubu üçüncü sırada tamamladı.
Karşılaşmaya ev sahibi Sporting Lisbon daha hareketli başlayan taraftı. Özellikle ilk 10 dakikada Portekiz temsilcisi baskı kurmaya çalıştı. Ancak ik 10 dakikanın ardından Beşiktaş oyunda denge kurmayı başardı.
MARIO GOMEZ AYAĞINDAN KAÇIRMASA...
Siyah-beyazlı takım oyunda dengeyi kurduktan sonra 14. dakikada çok önemli bir pozisyon da yakaladı. Sol kanattan gelişen Beşiktaşa atağınca Quaresma topu taşıdı. Portekizli oyuncu ceza sahasına şık bir orta açtı ve top savunma arkasında kendisini unutturan Mario Gomez'e doğru gitti. Gomez, altıpas çizgisine yakın noktada müsait olmasına rağmen topu istediği kontrol edemedi. Gomez'in sektirdiği topu Sporting savunması uzaklaştırdı.
QUARESMA SARI KARTI GÖRDÜ!
Mücadelenin 28. dakikasında Sporting çok hızlı bir atağa çıktı. Topla birlikte hızla ceza alanı doğru yönelen William Carvalho, Ricardo Quaresma'nın arkadan kayarak müdahalesi sonrasında yerde kaldı ve hakem faulü belirledi. Quaresma bu pozisyonda bir de sarı kart gördü. Serbest vuruşu kullanmak için topun başında Fredy Montero geçti. Montero'nun şutu barajdan geri döndü.
Karşılaşmanın 40. dakikasında bu kez Beşiktaş Olcay Şahan ile önemli bir gol pozisyonuna girdi. Mario Gomez'in pasıyla sol kanatta topla birlikte hareketlenen Ricardo Quaresma, arka direğe doğru bir orta açtı. Olcay gelen ortada topu bekletmeden kaleye gönderdi ancak kaleci Rui Patricio şert şutu başarılı bir şekilde çelmeyi başardı.
Kalan dakikalarda iki ekip de skoru değiştiremedi. İlk 45 dakikada 0-0'lık beraberlikle sona erdi.
İkinci yarıya Sporting Lisbon Teknik Direktörü Jorge Jesus oyuncu değişikliği ile başladı. Sporting'te oyundan Fredy Montero çıkarken, oyuna Gelson Martins dahil oldu. İkinci yarıda Sporting ilk 10 dakikada yine temsilcimiz üzerinde baskı kurmaya çalışsa da siyah-beyazlı takım kontrollü oynayarak tempoyu istediği seviyede tutmayı başardı.
QUARESMA & GOMEZ ORTAKLIĞI GOLÜ GETİRDİ
İlerleyen dakikalarda sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Ricardo Quaresma İsmail Köybaşı'nın pasında topla buluştu. Quaresma sol taraftan ceza sahasına doğru topu biraz sürdükten sonra saü ayağının dışıyla ceza sahası içerisine çok iyi bir orta gönderdi. Alman oyuncu Mario Gomez altıpasa yakın noktadan topa dokundu ve 58. dakikada Beşiktaş'ı 1-0 öne geçiren golü kaydetti.
Golden sonra beraberlik için yüklenen Sporting'te 63. dakikada Slimani çok etkili bir şut çekti. Slimani'nin sert şutu savunmadan sekerek Tolga'yı da tereddütte bıraktı ancak savunmadan seken top direğin üstünden kornere gitti.
BEŞİKTAŞ 5 DAKİKADA DAĞILDI...
Karşılaşmanın 67. dakikasında Sporting'te savunmanın arkasına hareketlenen Slimani'ye uzun bir pas gönderildi. Slimani topu istediği gibi kontrol edemedi ve top ayağından biraz açıldı. Ancak kaleci Tolga çıkmakta tereddüt edince, Slimani ceza sahasında topa yetişti ve 67. dakikada Tolga ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi.
Bu golden kısa bir süre sonra yine Sporting etkili bir hücum gerçekleştirdi. Joao Mario'nun kafayla indirdiği topa Bryan Ruiz ceza alanı sol çaprazından çok sert vurdu ve top kaleci Tolga Zengin'in sağından ağlara gitti. Sporting bu golle 72. dakikada Beşiktaş karşısında skoru 2-1'e getirdi.
Kalan dakikalarda Beşiktaş gol arayışlarını sürdürdü. Şenol Güneş, çift forvete de döndü ancak siyah-beyazlı takım kalan sürede kal üretemedi. 90 dakika sonunda Sporting, Beşiktaş'ı 3-1 mağlup etti ve adını bir üst tura yazdırdı.

Yazarlar