Dünyadan Futbol Sporting para basıyor! Türk ekiplerine ders gibi rapor

Sporting para basıyor! Türk ekiplerine ders gibi rapor

06.12.2014 - 12:46 | Son Güncellenme:

Sporting Lizbon Kulübü sattığı oyuncularının sonraki transferlerinden de kazanmaya devam ediyor. Muazzam sistem içinde Galatasaraylı Bruma da var

Sporting para basıyor Türk ekiplerine ders gibi rapor

Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler

Avrupa'nın futbolcu fabrikalarından bir tanesi olan Sporting Lizbon Kulübü, yıllık mali raporunu yayınladı. Altyapısından Cristiano Ronaldo, Luis Figo, Nani, Moutinho ve bir dönem Beşiktaş forması da giyen Ricardo Quaresma ile Simao Sabrosa gibi birçok yıldız futbolcu yetiştiren Portekiz ekibi neden bu unvana sahip olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Haberin Devamı

Futbol dünyasına bir çok önemli isim kazandıran ve yetiştirdiği oyuncularla sürekli kasasını dolduran yeşil-beyazlıların, sattığı futbolculardan, yıllar sonra bile büyük paralar kazandığı ortaya çıktı. Buna göre ihraç ettiği futbolcularının, yeni kulüpleriyle yapılan kontratlara özel maddeler koyduran Sporting Lizbon'un, futbolcularının sonraki transferlerinden bile kazanmaya devam ettiği belirlendi.

Bruma giderse para gelecek

Örneğin bir futbolcusunu satan Sporting, sattığı kulübün oyuncuyu ilerleyen yıllarda başka bir kulübe satması durumunda bu transferden de pay alıyor. Örneğin Bruma'yı Galatasaray'a satarak 10 milyon euroluk bonservis bedelini kasasına koyan Portekiz ekibi, sarı-kırmızılıların oyuncuyu başka bir kulübe satması durumunda, bu transfer ücretinden de ciddi bir pay alacak.

Haberin Devamı

Fernandez oynadıkça kazandırıyor

Sporting Lizbon, sattığı oyuncusunun yeni kulübündeki başarısından da para kazanıyor. Futbolcu iyi oynadıkça kasasını dolduruyor. Örneğin Fiorentina'ya transfer olan Matias Fernandez'in kontratındaki özel bir maddeye göre, oyuncunun performansına göre İtalyan ekibi iki yıldır Sporting'e para ödemeye devam ediyor.
Sporting'den giden futbolcuların başka bir takıma daha gitmeleri halinde, Portekiz ekibine bu transferin bonservis ücreti üzerinden gelecek pay:

Oyuncu Gittiği takım Transfer payı
Elias Trindade Corinthians % 50
M. Izmailov Porto % 50
Ni Plange Guimaraes % 50
Atila Turan Reims % 50
E. Insua A. Madrid % 37
Andre Santos Guimaraes % 35
Tiago Ilori Liverpool % 25
Bruma Galatasaray % 25
Marcos Rojo Man. United % 20
S. Arias PSV % 15
A. Zapater L. Moskova % 15
G. Fernandes Freiburg % 10
Jeffren Suarez Valladolid % 25
Nuno Coelho Braga % 20