UEFA Avrupa Ligi Stefano Pioli: Kornerde Lukaku'nun ofsaytta olduğu çok açıktı!

Stefano Pioli: Kornerde Lukaku'nun ofsaytta olduğu çok açıktı!

12.04.2024 - 02:31 | Son Güncellenme:

Milan Teknik Direktörü Stefano Pioli, Roma maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Stefano Pioli: Kornerde Lukakunun ofsaytta olduğu çok açıktı

UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Final ilk maçında Roma'ya kendi evinde 1-0 mağlup olan Milan'da teknik direktör Stefano Pioli, basın mensuplarıyla buluştu.

Haberin Devamı

İlk yarıda performanslarının yetersiz kaldığını belirten Stefano Pioli, "İlk yarıda birkaç sorun yaşadık, daha cesur oynamalıydık, bunun yerine Roma'ya çok fazla alan bıraktık. Birkaç şans yarattık ama bir kornerde golü yedik ve bu durumda bizden daha akıllı davrandılar. Son zamanlarda sahip olduğumuz keskinliğe ve tarza sahip değildik" dedi.

Beraberliğin daha doğru bir sonuç olabileceğini vurgulayan Stefano Pioli, "Beraberlik doğru bir sonuç olurdu ama takımımın daha iyisini yapabileceği ve bazı şeyleri çözebileceği ikinci bir maç var. İkinci yarıdaki oyunumuzu daha çok beğendim, kesinlikle daha sağlam ve tetikteydik. Kaliteli bir rakibe karşı daha fazla risk almanız gerekir, biz de öyle yaptık ve en azından beraberliği yakalamak için kale önünde o anı yaşayamadık. Planımız Giroud ve Leao ile merkez savunmacılarına karşı agresif olmaktı. Dybala'nın orta saha oyuncularımızın arkasına geçerek sayısal üstünlük sağlayacağını biliyorduk ve bunu kırmak için bir savunmacıya ihtiyacımız vardı. Başlangıçta Lukaku'ya karşı iki kişi oynamaya çok odaklandık, bu da Bennacer ve Reijnders'i üçe karşı iki kişi olmaya zorladı. Topu yeterince hızlı geri kazanamadık, önde pres yaptık ama agresif değildik, hata da buydu" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Futbolcuların bireysel performanslaından endişelenmediğini dile getiren Stefano Pioli, "Nasıl hazırlandığımızdan farklıydı, devreden sonra daha iyiydik. Leao'nun performansından da endişeli değilim. Hepimizden büyük bir takım olduğumuzu kanıtlamamızı bekliyorum. Bu sonucu tersine çevirmek kolay olmayacak, sadece güçlü bir takım bunu yapabilir, zihinsel, taktiksel ve teknik olarak güçlü bir takım, biz bunu yapabiliriz. Daha iyisini yapmamız gerekiyor. Bunun çok büyük bir zafer olması gerektiğini söylemeyeceğim çünkü Roma deplasmanında kazanmak bizim için çok büyük bir zafer sayılmamalı ama kesinlikle daha iyisini yapabiliriz" ifadelerini kullandı.

Roma'nın golünden önce ofsayt olduğunu belirten Stefano Pioli, "Hakemlerden ziyade futbol hakkında konuşmayı tercih ederim ama Roma'nın golüne neden olan kornerde Lukaku'nun ofsaytta olduğu çok açıktı. Abraham'a gelince, topa kafa atmak istedi ama yapmadı, eliyle aldı. Her halükarda Lukaku'nun koşusunda bir hata vardı, geri takip zamanlamasını yanlış yaptık. İyi bir oyun oynadık ama yeterince iyi değildi ve bu seviyede daha iyi bir oyuna ihtiyacınız var. Önümüzdeki perşembe daha iyisini yapmayı umuyoruz" diye konuştu.