Su Sporları ‘Sualtı’ndan zafer çıkardılar

‘Sualtı’ndan zafer çıkardılar

23.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Görevde bulunduğu süre içerisinde Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu’nun sayısız başarılara imza atmasını sağlayan Başkan Prof. Dr. Şahin Özen, “Sualtı zenginliklerimizi korumayı ve sualtı sporlarındaki gelişmemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

‘Sualtı’ndan zafer çıkardılar

GÖKHAN KARAKAŞ

Haberin Devamı

Etrafı zengin denizlerle çevrili bir yarımada olan ülkemizin sualtı sporlarının tepe kuruluşu Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF), 29 Ocak’ta yapılacak seçime hazırlanırken, başkan Prof. Dr. Şahin Özen, mevcut başarıları daha ileriye taşımak için yeniden aday olduğunu ifade etti.

Sualtında yapılan 11 spor branşının otoritesi olan Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu, donanımlı Dalış, sualtı görüntüleme, sualtında hedef vurma, navigasyon, cankurtarma, paletli yüzme, sualtı hokeyi, sualtı ragbisi, serbest dalış, zıpkınla balık avı gibi branşlarda başarıdan başarıya ulaştı.

4 denize açılmanın yanında, Van, Şanlıurfa, Elazığ, Gaziantep, Eskişehir gibi denize kıyısı olmayan şehirlerde de faaliyet gösteren TSSF’nin patronu Özen, görevde bulundukları süre içerisindeki başarılardan örnekler sundu.

Haberin Devamı

İşte TSSF’nin zaferlerinden bazıları:

- 21 ülkeden 36 takımın yarıştığı şampiyonada dalış eşi Tolga Pat ile derinlere inen Eser Paşa, iskorpit balığının gözünü çekerek yaratıcı (kreatif) branşında dünya şampiyonu oldu.

- Sualtı Hokeyi U24 Erkek Milli Takımımız’ın 2019 yılında İngiltere’deki final maçında ev sahibi İngiltere’yi yenerek bir kez daha dünya şampiyonluğuna ulaştı. 3 yıl üst üste dünya şampiyonluğunu kazanan ilk ve tek takım olarak bu branşın tarihine geçti.

- Ömer Faruk Saydam, 100 metre su üstü mono palet branşında dünya şampiyonu olmuştu.

- Milli paletli yüzücü Derin Toparlak, bu yıl Rusya’nın Tomsk şehrinde CMAS Paletli Yüzme Büyükler Dünya Şampiyonası’nda şampiyon olarak tarihe geçti.

TSSF Başkanı Prof. Dr. Şahin Özen, “Dünyaya sualtı arkeolojisi bilimini armağan eden kıyılarımızdaki zenginliklerimizi sporun tüm branşlarıyla birleştirerek hatırlatmak ve yaşatmak istiyoruz. Sporlardaki başarılarımızı gelecek dönemde de sürdürmek için çabalıyoruz” dedi.