ING Basketbol Süper Ligi Süper bir lig başlıyor

Süper bir lig başlıyor

10.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Potada yeni sezon bugün start alacak. 16 ekibin şampiyonluk mücadelesi vereceği ligde, takımların kadrolarına kattığı birbirinden önemli oyuncular, heyecanı biraz daha artıracak.

Süper bir lig başlıyor

Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nde 2015-16 sezonu heyecanı bugün oynanacak karşılaşmalarla başlıyor. 4 takımın Euroleague, 4 takımın Eurocup, 3 takımın da Eurochallenge Cup’ta zirve kovalamak için kurduğu kadrolar, yeni sezonun da nefes kesen bir mücadeleyi beraberinde getireceğini gösteriyor.

Haberin Devamı

Son şampiyon Pınar Karşıyaka ile birlikte, ligin en çok şampiyon olan ekibi Anadolu Efes, geçtiğimiz sezon Final Four oynayan kadrosunu daha da güçlendiren Fenerbahçe, transfer şampiyonu Darüşşafaka Doğuş, Galatasaray, Beşiktaş... Hepsi zirveyi istiyor. Trabzonspor ve Gaziantep, zirve yarışına dahil olmanın planlarını yaparken, kadroların birbirlerine çok denk oluşu, düşme adaylarının kimler olacağı konusunda tahmin yapmayı da güçleştiriyor.

Liderlik Efes’te

Anadolu Efes, geride kalan 49 sezonda, 13 kezle en fazla şampiyonluk yaşayan takım oldu. Adını 2011-12 sezonunda Anadolu Efes olarak değiştiren Efes Pilsen, lig tarihinde ilk şampiyonluğunu 1978-79 sezonunda kazandı. Lacivert-beyazlılar, ligde 2001-02, 2002-03, 2003-04 ve 2004-05 sezonlarında üst üste 4 şampiyonluk yaşadı.

Haberin Devamı

En son 2008-2009 sezonunda şampiyon olan Anadolu Efes, 6 sezondur şampiyonluğa hasret kaldı. 6 kez mutlu sona ulaşan Fenerbahçe ise, Galatasaray (5) ve Beşiktaş’ı (2) şampiyonluk sayısında geride bıraktı. Basketbol şubesini yıllar önce kapatan Eczacıbaşı ise Anadolu Efes’in ardından 8 şampiyonlukla en fazla şampiyonluğa ulaşan ikinci takım durumunda bulunuyor. Ligde İTÜ 5, Ülkerspor da 4 kez kupayı müzesine götürdü.

İlk şampiyon Altınordu

1966-67 sezonuyla başlayan Deplasmanlı Erkekler Basketbol Ligi’nde ilk şampiyonluğu Altınordu kazandı. Ligde 1983-84 sezonunda play-off sistemine geçildi ve bu tarihten itibaren lig şampiyonu play-off maçlarının ardından belirlendi. Son şampiyon Pınar Karşıyaka ve TOFAŞ’ın 2’şer, Muhafızgücü’nün de ligde bir şampiyonluğu bulunuyor.

MetLife artık basketbolda

Spor Toto Basketbol Ligi’ne yeni bir sponsor daha eklendi. Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, Spor Toto Basketbol Ligi Direktörü Samer Şenbayrak ve MetLife Emeklilik ve Hayat Genel Müdürü Deniz Yurtseven, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda gerçekleştirilen basın toplantısı ile yeni işbirliklerini duyurdular.

Ataman’la yola devam

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, Coach Ergin Ataman ile 1 yıl daha devam edeceklerini söyledi. Böylelikle, Olimpiyat Elemeleri ev sahipliğinin ülkemize alınması durumunda, takımın başında deneyimli çalıştırıcı bulunacak.

Haberin Devamı

Ataman ile sözleşmelerini tamamlayacaklarını belirten Erdenay, “Bu sürenin sonunda, artık takvim değişeceği ve sezon içinde de milli maçlar oynanacağı için sadece ay-yıldızlı ekibi çalıştıracak bir antrenör ile yola devam edeceğiz. Ancak Ergin Ataman ile gelecek sezon da birlikteyiz” dedi. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Ataman’ın Galatasaray’ı ve milli takımı birlikte çalıştırmaya devamı durumunda milli takıma oyuncu göndermeyeceğini ifade etmişti.

Kadınlarda büyük heyecan

Kadın basketbolunda en büyük kupa bugün sahibini bulacak. Geçtiğimiz sezonu şampiyon bitiren Galatasaray ile Türkiye Kupası’nın kazananı Fenerbahçe, kozlarını Samsun Yaşar Doğu Spor Salonu’nda paylaşacak. Saat 18.00’de oynanacak Cumhurbaşkanlığı Kupası karşılaşması, TRT Spor’dan yayınlanacak.

Süper bir lig başlıyor

Yazarlar