Futbol Süper Lig ara transfer dönemi ne zaman başlıyor?

Süper Lig ara transfer dönemi ne zaman başlıyor?

03.01.2019 - 15:53 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de transfer dönemi için geri sayım başladı. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş ligin ilk yarısında hedefledikleri yerlerin çok uzağında kaldı. Üç büyükler dışındaki Anadolu külüpleri Süper Lig'in ilk yarısına damga vurdu. Transfer'de yoğun mesai harcayan üç büyüklerde ilk adımlar atılmaya başlandı. Peki Süper Lig transfer dönemi ne zaman başlayacak?

Süper Lig ara transfer dönemi ne zaman başlıyor

Süper Lig transfer dönemi yarın başıyor. 4 Ocak'ta başlayacak olan Süper Lig ara transfer döneminde üç büyüklerde transfer için yoğun mesai harcanacak. Transfer döneminin başlaması ile birlikte imzalarında peş peşe gelmesi bekleniyor. Finansal fair play kapsamında zor günler yaşayan Türk kulüpleri satmadan oyuncu alamıyor. Aradaki dengeyi iyi kurmak zorunda olan İstanbul temsilcileri bu sezon transfer ettikleri oyunculardan bekleneni bulamadı. Sezona forvet transferi yapmadan başlayan Galatasaray geçen yılın gol kralı Bafetimbi Gomis'i Finansal fair play yüzünden Al Hilal kulübüne sattı.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ta Negredo ile yolların ayrılmasının ardından Ligin son haftalarında Pepe ile de yolların ayrıldığı açıklanmıştı. Yüksek maliyetli oyuncular yüzünden zor günler geçiren Türk kulüpleri UEFA finansal fair play kurallarına uymak zorunda oldukları için hamlelerini bu doğrultuda gerçekleştiriyor.

ARA TRANSFER DÖNEMİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Spor Toto Süper Lig ara transfer ve tescil dönemi 4 Ocak 2019 tarihinde başlayıp, 31 Ocak 2019 tarihinde sona erecek.

Spor Toto Süper Lig'de Başakşehir devreyi 35 puanla lider bitirirken, üç büyükler tarihi bir sezon geçirdi. Galatasaray'ın 29 puanla 5., Beşiktaşı'ın 26 puanla 7. olduğu ligde, Fenerbahçe 16 puanla 17. sırada, küme düşme potasında bulunuyor.