Süper Lig Süper Lig takımlarının kaleci tercihleri belli oldu! Yabancı kuralının ardından ilginç detay

Süper Lig takımlarının kaleci tercihleri belli oldu! Yabancı kuralının ardından ilginç detay

19.08.2022 - 11:50 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'de ilk iki hafta geride kalırken, kulüplerin kaledeki seçimleri netleşti. 8+3 yabancı kuralının devam etmesi nedeniyle takımların bu bölge için tercihini ağırlıklı olarak yerliden yana kullanması dikkat çekti İşte detaylar...

Süper Lig takımlarının kaleci tercihleri belli oldu Yabancı kuralının ardından ilginç detay

Spor Toto Süper Lig'de 2022-2023 sezonunun perdesi, heyecanı ve mücadele dozu yüksek maçlarla açıldı. 19 takımın mücadele ettiği ligde ilk 2 hafta geride kaldı. Türkiye Futbol Federasyonu, "Süper Lig Futbolcu Uygunluğu"nda değişikliğe gitti. TFF'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, kulüplerin A takım listesi en fazla 35 futbolcudan oluşabilecek.

Haberin Devamı

8+3 KURALI KORUNMUŞ OLDU

Listede yer alan 35 futbolcudan en az 14 futbolcu, Türkiye A Milli Futbol Takımı'nda oynama uygunluğuna sahip olacak. Kulüpler bu sezon A takım listesinde 21 yabancı tescil ettirebilecek ve 21 kişilik maç kadrosunda en fazla 14 yabancı oyuncu bulundurabilecek. Maç kadrosunda yer alan 14 oyuncudan en fazla 8 tanesi aynı anda sahada yer alabilecek. Böylece sahadaki 8 yabancı, 3 yerli oyuncuya istinaden 8+3 olarak anılan kural korunmuş oldu.

Süper Lig takımlarının kaleci tercihleri belli oldu Yabancı kuralının ardından ilginç detay

KALECİ TERCİHİ YERLİ AĞIRLIKLI

Yabancı kuralının ardından Süper Lig kulüplerinin kaledeki tercihleri yerli ağırlıklı oldu. Kulüplerin bu kararı almasında en önemli etken ise Türk kalecilerin son yıllardaki gelişimi ve başarılarının yanı sıra yabancı oyuncu hakkını orta saha ve forvete kullanmak istemesi oldu. Dört büyüklerin içinde kalesinde yabancı tercihi yapan tek takım Fernando Muslera ile Galatasaray oldu. İki hafta geride kalırken; Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor, HangiKredi Ümraniyespor, Adana Demirspor, Corendon Alanyaspor, Medipol Başakşehir, MKE Ankaragücü, Gaziantep FK, Bitexen Giresunspor, Atakaş Hatayspor, Kasımpaşa, Yukatel Kayserispor ve Demir Grup Sivasspor'un kalelerini yerli file bekçileri korudu.

Haberin Devamı

5 TAKIM YABANCI ELDİVENLE YOLA DEVAM EDİYOR
14 takım dışında geride kalan 5 ekip, kalelerini ilk 2 haftada yabancı eldivenlere emanet etti. Bu takımlar ise Galatasaray, Fatih Karagümrük, Fraport TAV Antalyaspor, İstanbulspor ve arabam.com Konyaspor...

İŞTE İLK 2 HAFTADA TAKIMLARIN KALESİNİ KORUYAN İSİMLER
Beşiktaş: Ersin Destanoğlu
Fenerbahçe: Altay Bayındır
Galatasaray: Fernando Muslera
Trabzonspor: Uğurcan Çakır
Adana Demirspor: Ertaç Özbir
Alanyaspor: Yusuf Karagöz
Ankaragücü: Bahadır Güngördü
Antalyaspor: Ruud Boffin
Başakşehir: Volkan Babacan
Fatih Karagümrük: Emiliano Viviano
Gaziantep FK: Günay Güvenç
Giresunspor: Onurcan Piri
Hatayspor: Erce Kardeşler
İstanbulspor: David Jensen
Kasımpaşa: Ertuğrul Taşkıran
Kayserispor: Bilal Bayazit
Konyaspor: İbrahim Sehic
Sivasspor: Muammer Yıldırım
Ümraniyespor: Serkan Kırıntılı

Haberin Devamı

Süper Lig takımlarının kaleci tercihleri belli oldu Yabancı kuralının ardından ilginç detay

EN YAŞLI İSİM SERKAN KIRINTILI
Kaleciler arasında 37 yaşındaki Serkan Kırıntılı (Ümraniyespor) en yaşlı isim olarak dikkat çekiyor. Serkan'ın Fernando Muslera (36) ve Emiliano Viviano (36) takip ediyor.

EN GENÇ KALECİ ERSİN DESTANOĞLU

Süper Lig'de en genç kaleci ise 21 yaşındaki Ersin Destanoğlu. Kayserisporlu Bilal (23) ve Fenerbahçe'nin milli file bekçisi Altay Bayındır (24) Ersin'in ardından geliyor.