Futbol Süper Lig transfer haberleri futbol

Süper Lig transfer haberleri futbol

09.08.2013 - 10:02 | Son Güncellenme:

Süper Lig transfer haberleri, futbolda bomba transferler, transferde son gelişmeler

Süper Lig transfer haberleri futbol

Süper Lig transfer haberleri

Haberin Devamı

Fenerbahçe transfer haberleri futbol

Beşiktaş transfer haberleri futbol

Galatasaray transfer haberleri

Fenerbahçe transfer haberleri

Kampl Yanal’ı büyüledi!

Krasic isyanlarda!

İnadına Emenike!

Kampl Yanal’ı büyüledi!

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fenerbahçe’ye elenen Red Bull Sazburg’un Sloven oyuncusu Kampl, iki maçta ortaya koyduğu müthiş performans ile teknik direktör Ersun Yanal’ı büyüledi. Yabancı kontenjanını tamamlayan tecrübeli teknik adam, 22 yaşındaki futbolcuyu önümüzdeki sezon F.Bahçe’ye transfer edebileceklerinin sinyalini verdi.

Son maçın rakamlarını inceleyen Yanal, Kampl’ın koşu şiddetiyle ilgili çıkan tabloya hayran kaldı. Sloven futbolcu her iki devrede de 900’er metrelik deparlı koşu şiddeti ortalaması ile tavan yaptı. Futbolda ender görülen bu istatistiğiyle Yanal’ı mest etti. F.Bahçe taraftarına övgü yağdıran Kampl, bu sezon yakın takibe alınacak.

Leverkusen kökenli

Haberin Devamı

2010-11 sezonunda Leverkusen’de 1 maç oynayan Kampl daha sonra Fürth’e transfer oldu ancak fazla forma şansı bulamadı. Sloven futbolcu ardından Aalen’da 3 maçta 2 gol atınca soluğu Salzburg’da buldu. Avusturya’da parlayan Kampl, bu sezon takımın en önemli silahlarından biri oldu.

Krasic isyanlarda!

Gönderilmesi gündemde olan Milos Krasic, Sırp basınına verdiği demeçte, “Fenerbahçe’de beni görmezlikten geliyorlar” dedi. Sarı-lacivertli takımda forma giyebilmek için çok çalıştığına dikkat çeken Krasic, transferiyle ilgili hiçbir yöneticiyle konuşmadığını ve geleceği ile ilgili bilgi sahibi olmadığını dile getirdi. Sırp oyuncu, CSKA Moskova’da 6 yılının geçtiğini ve Spartak Moskova’ya gitmesinin söz konusu olmadığını da sözlerine ekledi.

‘Yarısına oynarım’

Krasic bu şartlar altında F.Bahçe’de kalmasının zor olduğuna dikkat çekerek, “Aldığım paranın yarısına bile başka takımda oynamaya razıyım” yorumunu yaptı. Sırp oyuncu Genoa’nın kendisiyle ilgilendiğini de doğruladı.

İnadına Emenike!

2010-11 sezonunun ardından transfer olduğu Fenerbahçe'ye, 3 Temmuz şike sürecinin patlak vermesi ile bir maç bile oynamadan veda eden Emmanuel Emenike, 2 sezonun ardından hayalleriyle yeniden kucaklaştı. "Transferi bitti" denilen Oscar Cardozo'nun yerine tercih edilen 26 yaşındaki yıldız, sarılacivertlilerin yeni golcüsü oldu.

Haberin Devamı

CARDOZO'YA TERCİH ETTİM

Emenike'yi yeniden Fenerbahçeli yapan en önemli faktör, şüphesiz ki teknik direktör Ersun Yanal'ın tercihiydi. Yönetime, "Emenike benim sistemime daha çok uyar" raporu sunan Yanal, yıldız futbolcuya da menajeri vasıtasıyla, "Seni Oscar Cardozo'ya tercih ettim. Transferinde her türlü kolaylığı göster" mesajı yolladı, ayrıca takımda kendisine biçeceği role kadar bilgiler verdi.

YILDIRIM ÇOK ETKİLENDİ

Fenerbahçeli futbolcuların Emenike'den yana irade ortaya koyması da Nijeryalı yıldızın Kadıköy yolunu açan bir diğer önemli etkendi. 3 Temmuz sürecinde şikeyle suçlanan Emenike'nin haksız bir şekilde Fenerbahçe'den uzaklaştırıldığını savunan sarı-lacivertli oyuncuların, "Bazıları ile yarım kalan bir hesabımız var. Cardozo da çok önemli bir yıldız ama biz Emenike'yi kadroda görmek istiyoruz" diyerek başkan Aziz Yıldırım'ı etkiledikleri ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Beşiktaş transfer haberleri

Sol beke aday çok!

Son kartal Holebas

Sambacının evi hazır

Sol beke aday çok!

Beşiktaş bir sol bek alacak. Bunun gizli bir yanı yok artık ancak herkes siyah-beyazlı takımın kimi transfer edeceğini merak ediyor. Şimdiye dek 9 transfer gerçekleştiren Beşiktaş sol bek mevkisi için ince eliyor sık dokuyor. Bunun nedeni ise aday enflasyonu… Braga’lı Elderson, Manchester United’lı Büttner, Internacional’lı Fabricio, Milan’lı Antonini ve Olympiakos’lu Holebas menajerlerin önerdiği isimler arasında ön plana çıkanlar. Son olarak gündeme gelen Malaga’lı Eliseu ile bu liste daha da kalabalıklaştı.


BİLİC TEK TEK İNCELİYOR

En doğru kararı vermek isteyen teknik direktör Slaven Bilic listedeki futbolcuların geçmiş maçlarına ait kasetleri izliyor. Bilic, özel bir ‘socuting’ sistemi ile bu futbolcuların koşu ve verimli koşu mesafelerini, diripling sayılarını, hücumda ve savunmada kalma sürelerini, pas yüzdelerini, top kazanma ve kaptırma istatistiklerini tarıyor. Hırvat teknik adam böylece Beşiktaş için en doğru ismi bulmaya çalışıyor.

Yönetim ise işin mali yanını takip ediyor. Siyah-beyazlı kurmayların asıl amacı, sol beki kiralık bir isimle doldurarak yapılacak yıldız transferine daha fazla kaynak ayırabilmek. Çünkü hem başkan Fikret Orman hem de futbol direktörü Önder Özen, mevcut 6+0+4 yabancı sisteminde bu bölgede yerli bir isim kullanılmasını tercih ediyor. Bir başka deyişle sol bekin asıl sahibi İsmail Köybaşı sakatlıktan dönene kadar bu mevkiye geçici ve ucuz bir formül arıyorlar.

Haberin Devamı

Son kartal Holebas

Beşiktaş yeni transferini Yunanistan'dan seçti. Uzun süredir gündemde olan sol bek transferi için yoğun mesai harcayan siyah-beyazlı yöneticiler futbol direktörü Önder Özen ve teknik direktör Slaven Bilic'in raporu doğrultusunda Olimpiakos'ta oynayan Jose Holebas ile görüşmelere başlayarak anlaşma sağladı. 29 yaşındaki futbolcu için kulübü ile yapılan görüşmelerde 2 milyon euro'luk bonservis bedelinde uzlaşma sağlanırken, ödemeler konusundaki ufak pürüzlerin önümüzdeki günlerde çözülerek sözleşme imzalanması bekleniyor.

EN İYİ SOL BEKLERDEN BİRİSİ

Yunan yıldızın ise Beşiktaş'ın 2 yıllık sözleşme teklifine evet dediği belirtiliyor. Almanya doğumlu olan futbolcu 2011 yılında Yunanistan vatandaşlığına geçerek milli takıma seçildi. Holebas, otoriteler tarafından Yunanistan'ın en iyi sol bekleri arasında gösteriliyor. 2010 yılında Almanya'nın 1860 Münih takımından Olympiakos'a transfer olan tecrübeli futbolcu, takımıyla Avrupa kupalarında da boy gösterdi. Olympiakos taraftarlarının sevgilisi olan Holebas'ın transfer olması durumunda taraftarların nasıl tepki göstereceği merak konusu.

Sambacının evi hazır

Beşiktaş yönetimi, dünyaca ünlü Brezilyalı yıldız Ronaldinho'dan vazgeçmiyor. İstanbul'da yapılan son görüşmelerin ardından transferi ocak ayına kadar rafa kaldırılan sambacı için yönetim, Ronaldinho'nun giyeceği formadan oturacağı villaya kadar her şeyi hazır etti. Olcay Şahan geçen sezon giydiği 10 numaralı formayı Ronaldinho'ya vermeye hazır olduğunu ifade ederken, asıl bomba ise hazırlanan villa. Dragos sırtlarında muhteşem deniz manzarası bulunan villanın anlaşmasının yapıldığı belirtildi.

'PARAYI SEÇERSE ATLETİCO'DA KALMAZ'

Öte yandan Beşiktaş'ın transfer gündeminde bir numarada yer alan Ronaldinho ile ilgili açıklamalara her gün bir yenisi ekleniyor. Taraftarı heyecanlandıracak ilk açıklamayı Atletico Mineiro'nun futbol direktörü Eduard Maluf yaptı. Brezilya ekibinin teknik direktörü Cuca, "O, benim takımımın vazgeçilmez ismi, gitmesini istemiyorum" dese de futbol direktörü Maluf, "Ronaldinho eğer parayı seçerse A.Mineiro'da kalmayacaktır" ifadesini kullandı. Beşiktaş'ın teklifinin, Atletico'nun 3 katı olduğu öğrenildi.

Galatasaray transfer haberleri

Cimbom'dan bir Arda seferi daha

Aysal’dan yıldız müjdesi

ManU'dan çağrı

Drogba'ya baş döndüren teklif

Cimbom'dan bir Arda seferi daha

Galatasaray, Atletico Madrid'de forma giyen yıldız oyuncu Arda Turan için bir kez daha teklif yapmaya hazırlanıyor.

NTV Spor'un haberine göre Cimbom, Arda'ya senelik 3,5 milyon avro önerecek. Madrid temsilcisine ise bonservis bedeli olarak 14 milyon avro + Albert Riera teklif edilecek. Bununla birlikte Atl. Madrid'in tecrübeli çalıştırıcısı Diego Simeone, Falcao'nun ardından bir yıldızı daha kaybetmek istemiyor. İspanyol devinin başkanı Gil Martin'in de Arda'yı satmayı düşünmediği daha önce belirtilmişti.

Her şeye rağmen Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın Martin ile bir kez daha görüşüp transfere nokta koyması bekleniyor. Sarı-kırmızılılar transfer dönemi boyunca Arda Turan'ı yeniden renklerine katmak için çaba harcamış ancak başarılı olamamışlardı.

Arda, Atletico Madrid formasını giydiği son iki sezonda önce UEFA Avrupa Ligi'nde zafere ulaştı, ardından da İspanya Kupası'nı kazanan kadroda önemli bir rol aldı.

Aysal’dan yıldız müjdesi

Cimbom’da başkan Ünal Aysal yine iddialı açıklamalarda bulundu. Bu sezon transfer döneminde sessiz kaldığı yönünde eleştiriler alan sarı-kırmızılı kulübün patronu 6+0+4 kuralının yabancı futbolcu transferini baltaladığını söyledi. Aysal transfer politikasının da artık ‘doğru futbolcu’ üzerinden yürüyeceğini belirtti. G.Saray’ın başkanı, “Transferi kapatmadım.

Zaten bizim gibi büyük takımlar asla transferi kapatmaz. Ne gönlümü ne de kasamı transfere kapatmam söz konusu değil. Sadece artık doğru ve isabetli transfer yapmamız gerekiyor. Eğer bir futbolcunun doğru isim olduğuna kanaat getirirsem 1 saniye bile düşünmem hemen alırım. G.Saray artık yanlış futbolcular almayacak” diye konuştu.

ManU'dan çağrı

Galatasaray'ın bu sezon almak istediği flaş isimler arasında bulunan ancak yabancı sınırlaması nedeniyle askıya aldığı Luis Nani gündemden düşmüyor. Sarı-kırmızılı ekibin sağ kanattaki açığı kapatmak için transfer etmeyi istediği Portekizli oyuncu için bu defa hamle Manchester United'dan geldi. 2007'de 25.5 milyon euro'ya Sporting'ten aldığı Nani'yi mümkün olan en yüksek rakama satmak isteyen United'ın, daha önce olumsuz cevap verdiği kulüplere satış rakamının 12 milyon euro olduğunu belirten bir e-mail çektiği öğrenildi. PSG ve Galatasaray'ın da bu mesaja olumlu yanıt verdikleri ve yeniden görüşmek istediklerini bildirdikleri ifade edildi.

Bu arada Portekiz'in Record gazetesi, Arsenal'in de Nani'yi almak için Manchester ile görüşme halinde olduğunu yazdı. Daha önce Galatasaray, Roma, İnter ve PSG'nin 7 milyon euro'luk teklifini reddeden United'ın Arsenal'den de 12 milyon euro istediği ve görüşmelerin sürdüğü kaydedildi.

Drogba'ya baş döndüren teklif

Emirates Cup'ta attığı gollerle dimdik ayakta olduğunu gösteren Didier Drogba, transferin gözdesi olmaya devam ediyor. Meksika ile Amerika'nın New York kentinde oynanacak hazırlık maçının kadrosuna davet edilen ünlü oyuncu için ilginç bir iddia ortaya atıldı. New York Times gazetesi, Fildişili oyuncunun maçtan önce New York takımının sportif direktörü Roxburgh ile bir görüşme yapacağını yazdı. Futbolu bırakmaya hazırlanan Thierry Henry'nin boşluğunu Drogba ile doldurmak isteyen New York'un, yıllık 5.5 milyon dolar net bir maaş düşündüğü ve bu rakamı iki yıl ödemeyi taahhüt edeceği bildirildi. Drogba'nın sponsorlar ve reklam anlaşmalarından kazanacağı rakamın ise maaşının en az 3-4 kat olacağı yorumları yapıldı.

Yazarlar