Karagümrükspor Süper Lig'de Andrea Pirlo fırtınası! Mbaye Diagne damga vurdu

Süper Lig'de Andrea Pirlo fırtınası! Mbaye Diagne damga vurdu

04.03.2023 - 18:07 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 24'üncü haftasında Fatih Karagümrük, Sivasspor'u 4-3 mağlup etti. Mbaye Diagne'nin şov yaptığı mücadelede Andrea Pirlo'nun öğrencilerinin bileği yine bükülmedi. Fatih Karagümrük'te Adem Ljajic de bir ilki yaşadı.

Süper Ligde Andrea Pirlo fırtınası Mbaye Diagne damga vurdu

Fatih Karagümrük, Spor Toto Süper Lig'in 24'üncü haftasında Sivasspor ile karşı karşıya geldi. Kırmızı-siyahlılarda Mbaye Diagne gösterdiği performansla maçın yıldızlaşan ismi oldu.

Haberin Devamı

Fatih Karagümrük'ün yeni transferi Adem Ljajic bu sezon Süper Lig'de bir ilki yaşadı. Öte yandan Andrea Pirlo ve öğrencilerinin Süper Lig'deki serisi devam etti.

Kritik maçın ilk yarısı oldukça tempolu geçti. Sivasspor'da Caicedo, 27'nci dakikada takımını 1-0'lık üstünlüğe taşıdı. Fatih Karagümrük'ün yıldızı Mbaye Diagne, 45+4'üncü dakikada fileleri havalandırdı ve skora denge getirdi. Mbaye Diagne'nin golünde asisti Fabio Borini yaptı.

Süper Ligde Andrea Pirlo fırtınası Mbaye Diagne damga vurdu

13 GOL VE 8 ASİST

Fatih Karagümrük'ün 31 yaşındaki yıldızı Fabio Borini, Mbaye Diagne'ye yaptığı asistle formda performansını devam ettirdi. İtalyan futbolcu bu sezon Süper Lig'de 20 maçta oynadı. Fabio Borini bu karşılaşmalarda rakip fileleri 13 kez havalandırdı ve takım arkadaşlarına 8 gol pası verdi.

Haberin Devamı

DIAGNE VE OZDOEV SAHNEDE, LJAJIC OYUNDA

Müsabakanın 53'üncü dakikasında bir kez daha Mbaye Diagne sahneye çıktı. 69'uncu dakikada Ozdoev, Mbaye Diagne'nin asistinde rakip fileleri havalandırdı. Fatih Karagümrük'ün 3-1'lik üstünlüğünün ardından Andrea Pirlo'dan Adem Ljajic hamlesi geldi.

Fatik Karagümrük forması giyen Adem Ljajic, Sivasspor karşısında oyuna sonradan girerek 661 gün aradan sonra resmi maça çıktı. Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan mücadelenin 69. dakikasında Colley’in yerine oyuna dahil olan Adem Ljajic, 11 Mayıs 2021’den sonra ilk kez resmi bir karşılaşmada boy gösterdi.

Süper Ligde Andrea Pirlo fırtınası Mbaye Diagne damga vurdu

OYUNA GİRDİ, ASİST YAPTI

Fatih Karagümrük'ün devre arası transfer döneminde kadrosuna kattığı Adem Ljajic, 80'inci dakikada Mbaye Diagne'ye asist yaptı. Mbaye Diagne'nin golüyle birlikte Fatih Karagümrük rakibi karşısında iyice rahatladı.

LEKE JAMES'İN ÇABASI YETMEDİ

Sivasspor'da Rıza Çalımbay'ın 82'nci dakikada oyuna soktuğu Leke James son dakikalarda sahneye çıktı. Tecrübeli futbolcu 90+1 ve 90+6'ncı dakikalarda rakip fileleri havalandırdı. Kalan sürede başka gol sesi çıkmadı ve Fatih Karagümrük 3 puanının sahibi oldu.

KARAGÜMRÜK'ÜN BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR

Andrea Pirlo yönetimindeki Fatih Karagümrük, Süper Lig'deki yenilmezlik serisini 8 maça çıkardı. Kırmızı-siyahlılar bu süreçte 4 galibiyet ve 4 beraberlikle sahadan ayrıldı. Fatih Karagürmük, Süper Lig'de son olarak 25 Aralık 2022'de Adana Demirspor'a mağlup oldu. Kırmızı-siyahlılar böylece 1959-1960 sezonunda Süper Lig'deki 8 maçlık yenilmezlik serisini tekrar etti.

Haberin Devamı

1959-1963 yılları arasında 4 sezon Süper Lig'de mücadele eden İstanbul temsilcisi, ligdeki ilk sezonunu 8. sırada tamamlamıştı. 1959-1960 sezonunda teknik direktörlüğünü Bülent Eken’in yaptığı takım, ligde yakaladığı 8 maçlık yenilmezlikte 6 galibiyet ve 2 beraberlik aldı. Kırmızı-siyahlılar bu karşılaşmalarda Altınordu, Göztepe, Galatasaray, Beykoz, Ankaragücü ve Turanspor’u mağlup ederken İstanbulspor ve Fenerbahçe ile de berabere kaldı.

1963'te küme düşen Fatih Karagümrük 1983-84 sezonunda yeniden Süper Lig'e yükselirken, aynı sezon ligi son sırada tamamlayarak yeniden bir alt lige düşmüştü.

Süper Ligde Andrea Pirlo fırtınası Mbaye Diagne damga vurdu

DIAGNE'DEN 19 GOLE KATKI

Fatih Karagümrük'ün Senegalli golcüsü Mbaye Diagne bu sezon Süper Lig'deki gol sayısını 14'e yükseltti. Tecrübeli futbolcu aynı zamanda takım arkadaşlarına 5 gol pası verdi. Mbaye Diagne, Süper Lig'de 19 gole doğrudan katkı sağladı.

Haberin Devamı