Antalyaspor Süper Lig'de Sagiv Jehezkel skandalı!

Süper Lig'de Sagiv Jehezkel skandalı!

15.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Antalyasporlu futbolcu, gol sevincinde, İsrail’e destek olmak için, üzerinde 7 Ekim ile 100. gün yazan ve ‘Davut yıldızı’ bulunan bandajını gösterdi.

Süper Ligde Sagiv Jehezkel skandalı

Antalyaspor’un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel’in, Trabzonspor maçında yaptığı skandal gol sevinci, futbol gündemine oturdu.

Jehezkel, golünün ardından sevincinde, kolundaki bandajda bulunan yazıları gösterdi. Jehezkel’in İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalara değinerek bandajına saldırıların başlangıç tarihi olan 7 Ekim, 100. gün yazması ve İsrail bayrağını simgeleyen ‘Davut yıldızı’nın bulunması tepki çekti.

Antalyaspor, olayın ardından bir açıklama yayımladı, “Golden sonra bileğindeki yazıyı paylaşarak ülkemizin milli değerlerine aykırı hareket ettiği görülen Jehezkel’in yönetim kurulu kararı ile kadro dışı bırakılmasına karar verilmiştir. Yönetim Kurulumuz, ülkemizin hassasiyetlerine karşı davranışlarda bulunulmasına asla müsaade etmeyecektir” ifadelerini kullandı.

Jehezkel, Antalyaspor’un Gaziantep deplasmanında oynanacak maç öncesi Filistin için yapılan saygı duruşuna katılmak istememesi üzerine, bir hafta kadro dışı kalmıştı.

Öte yandan TFF’nin açıklamasında ise “Sorumlular ile ilgili gerekli işlemler ve disiplin soruşturmaları başlatılmıştır. Türk toplumunun vicdanını rahatsız eden bu hareketin sorumluları ile ilgili gereğinin yapılacağından kamuoyunun şüphesi olmasın” denildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Jehezkel hakkında adli soruşturma başlatıldığını açıklarken, İsrailli futbolcu gözaltına alındı.

"SÖZLEŞMESİ FESHEDİLECEK"

Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe, “Milli değerler her şeyden üstündür, sözleşmesi feshedilecek” dedi.

Demirören Haber Ajansı’na konuşan Boztepe, “Fotoğrafı gördüm. Milli değerlerimiz her şeyin üstündedir. Futbolcu bize ne kadar kazandırırsa kazandırsın, savunmasını alacağız ve büyük olasılıkla kadro dışı bırakacağız. Savunmasının ardından sözleşmesini de feshederek takımla yollarını ayrıcağız. Bizim milli değerlerimiz her şeyden daha önemlidir” diye konuştu.

Yazarlar