Skorer Süren'le iki yıl daha

Süren'le iki yıl daha

15.03.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Süren'le iki yıl daha

Sürenle iki yıl daha

Başkan Faruk Süren kongre sonrası yaptığı konuşmada, "Bir zorlu dönem daha başladı. Sizlere layık olmaya çalışacağız. Belirlenen hedeflere hep birlikte gideceğiz" dedi. Süren, Hakan konusunda da "Biz O'nun kalmasını istiyoruz. Eğer gitmek isterse daha büyük bir kulübe göndeririz" ifadesini kullandı.
Öte yandan, Süren'in 2000 yılında görevi bırakacağını dün bir kez daha açıklamasından sonra yeni başkan adayları da şimdiden ortaya çıkmaya başladı. Bunların başında ise Özhan Canaydın ve Adnan Polat geliyor.

GALATASARAY'da Faruk Süren ikinci kez başkan seçildi. Sarı - Kırmızılı kulübün dün yapılan kongresinde tek başına aday olan Faruk Süren 823 üyenin katıldığı genel kurulda 613 oy alarak 31. başkanlığa adını yazdırdı.
Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda yapılan kongreye 823 üye katılırken, 819 oy kullanıldı, bunların 773'ü geçerli sayıldı. Faruk Süren 613 oy alırken, aday olmayan İnan Kıraç'a 135 oy çıktı. Kongrede ayrıca, kulübün ilk kurucusu Ali Sami Yen'e bir, kapatılan Refah Partisi eski milletvekili Hasan Hüseyin Ceylan'a bir, Alp Yalman ile Özhan Canaydın'a beşer ve Adnan Polat'a da bir oy çıktı.
Kongrede Özhan Canaydın'ın çekilmesinin şoku yaşanırken, üyeler Mehmet Cansun'un son anda listeye girmesine de aynı şekilde şaşırdılar. Muhalefet Cansun'un kesinlikle Faruk Süren ile seçime girmeyeceğini düşünürken, Cansun'un bir anda listede yeralması ve de Özhan Canaydın'ın ayrılması çok sayıda beyaz liste yapılmasına neden oldu. Beyaz listelerde Faruk Süren'in isminin çizilerek İnan Kıraç'ın başkan olarak yazılması dikkati çekti. Bu tutum Süren'e tepki olarak değerlendirildi.
Beyaz listelerde en çok üzeri çizilen yöneticilerin başında Ateş Ünal Erzen, Ergün Gürsoy, Atilla Donat ve Osman Hattat yeraldı.
Oldukça yoğun kulis çalışmalarına sahne olan kongre sonunda Faruk Süren başkanlığı yeniden kazanırken, listesinde Ateş Ünal Erzen, Varol Dereli, İrfan Kurtoğlu, Mehmet Cansun, Atilla Donat, Ergün Gürsoy, Ahmet Yolalan, Ali Dürüst, Osman Hattat ve Mustafa Sarıgül yeraldı. Yedek listeye ise Celal Gürcan, Burak Elmas, Semaahattin Özdeniz, Kemal Erimtan ve Ahmet Özdoğan girdi.

G.Saray'ın mali kongresinde hazırladıkları rapor nedeniyle yönetimden tepki alan Denetleme Kurulu'nun oluşumunda değişiklik yapıldı. Kemal Onar ve Anıl Büyükerol'un yerine Oral Yılmaz ile Cengiz Ergani alındı

MALİ kongrede hazırladıkları zehir zemberek rapor ile yönetimin büyük tepkisini çeken denetleme kurulu yeni listede tırpan yedi. Anıl Büyükerol ve Kemal Onar'ın yerine denetleme kurulunda Oral Yılmaz ve Cengiz Ergani yeraldı.
Özhan Canaydın'ın listede yeralmaması ise hem yönetim üzerinde, hem de kongrede büyük sıkıntı yarattı. Başkan Faruk Süren bu konuda yaptığı açıklamada, olaya çok üzüldüğünü belirtirken, "Bu Özhan beyin kendi tasarrufudur. Kendisiyle saatlerce görüştük, ama kabul etmedi. Camiamıza hayırlı olsun" ifadesini kullandı. Canaydın kongreye gelmezken oğlu Murat Özaydın'ın oy kullanması dikkat çekti.
Özhan Canaydın'ın listede yeralmaması Süren'in yeni yönetim kurulu listesini de karıştırdı. Önceki gece geç saatlere kadar liste hazırlanırken Mahmut Özlü'den sonra Ali Öğütücü'nün de çekilmesi yeni isimler aranmasına neden oldu. Süren ve ekibi ancak gece 01.00'de listeyi hazırlayabildi.

Galatasaray Kulübü'nün eski yöneticilerinden Adnan Polat dün kongreye gelmesine rağmen oy kullanamadı.
Aidatını 5 Şubat'tan sonra yatıran Polat listede ismini göremeyince bir hayli şaşırdı. Ancak Polat oy kullanamamasına rağmen oy sayımına kadar kongreyi bekledi.

Yazarlar