Skorer Süreyya Ayhan CAS'dan tarih bekliyor

Süreyya Ayhan CAS'dan tarih bekliyor

22.10.2008 - 10:30 | Son Güncellenme:

.

Süreyya Ayhan CASdan tarih bekliyor

Milli Atlet Süreyya Ayhan Kop'un Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nde (CAS) açtığı dava için birisi Türk 3 kişilik kurul belirlendi.
Süreyya Ayhan Kop ile eşi ve antrenörü Yücel Kop'un avukatı Osman Buldan, Haziran ayında CAS'a başvurduklarını ve davayla ilgili karar verecek kurulun da belirlendiğini söyledi.

Kurulda birisi Türk olmak üzere, Alman ve İsviçre'den 3 hakimin yer aldığını ifade eden Buldan, şunları kaydetti:

"Açtığımız davayla ilgili bu üçlü kurul karar verecek. Kurul yeni belirlendiği için artık duruşma tarihi bekliyoruz. Belirlenecek tarihte savunmamazı yapacağız. Mahkeme İsviçre'nin Lozan kentinde yer alan CAS'ın merkezinde yapılacak. Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) ve Türkiye Atletizm Federasyonu'nu (TAF) suçlu göstermiştik. Birlik ve federasyon, karşı dava açmadılar. Dolayısıyla mahkeme davayı ret etse bile Süreyya Ayhan Kop'un cezası en fazla 4 yıl olacak. Kabul etmesi halinde ise cezanın onanması veya daha az süreye inmesi ihtimali de bulunuyor. Ancak ömür boyu men cezası tamamen ortadan kalkmış olacak."

Osman Buldan, Türkiye'de ilk kez amatör branşlarda bir Türk ve bayan sporcunun CAS'da hak aradığını da sözlerine ekledi.

Süreyya Ayhan Kop, hakkında verilen 4 yıl, eşi ve antrenörü Yücel Kop için de 2 yıl yarışmalardan men cezasını hatalı bularak Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvurmuştu.

Milli atlet doping kullanmak, Yücel Kop ise sporcusunda doping çıktığı iddiasıyla suçlanıyor.