Dünyadan Futbol Suudi Arabistan'da Karim Benzema krizi! Ülkeyi terk etti

Suudi Arabistan'da Karim Benzema krizi! Ülkeyi terk etti

30.12.2023 - 19:00 | Son Güncellenme:

Suudi Arabistan ekiplerinden Al Ittihad'de Karim Benzema krizi patlak verdi. Yıldız futbolcunun ülkeyi terk ettiği öğrenildi.

Suudi Arabistanda Karim Benzema krizi Ülkeyi terk etti

Cristiano Ronaldo'nun transferi sonrası sezon başında çok sayıda futbolcunun tercih ettiği Suudi Arabistan'da Karim Benzema krizi başladı. Al Ittihad'in sezon başında bonservis bedeli olmadan kadrosuna kattığı Fransız forvetin büyük bir krizle karşı karşıya kaldığı belirtildi.

Haberin Devamı

Fransız basınından Foot Mercato'nun haberine göre; Suudi Arabistan Pro Lig'de ezeli rakibi Al Nassr'a 5-2 mağlup olan Al Ittihad'de eleştirileri okları Karim Benzema'ya çevrildi. Yıldız futbolcuya gösterilen tepkinin her geçen gün daha da arttığı aktarıldı.

Al Ittihad taraftarlarının sosyal medyadan çok sayıda mesaj attığı Karim Benzema'nın 76 milyon takipçili Instagram hesabını kapattığı belirtildi. Fransız yıldızın perşembe ve cuma günleri çıkması gereken antrenmanlara katılmadığı, Suudi Arabistan'dan ayrıldığı kaydedildi.

Al Tai ile karşı karşıya gelecek Al Ittihad'de teknik direktör Marcelo Gallardo, Karim Benzema ile ilgili soruyu cevapsız bırakarak dikkat çekti. Al Ittihad'e yakın kaynaklara göre; Karim Benzema'nın kulüpten izin alarak böyle bir hamlede bulunduğu vurgulandı.

Haberin Devamı

Suudi Arabistan temsilcisi Al Ittihad'de yaşanan bu kriz sonrası henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Karim Benzema sezon başında bonservis bedeli olmadan imza attığı Al Ittihad'de 20 maçta şans buldu. 36 yaşındaki forvet bu karşılaşmalarda 12 gol attı ve 5 asist üretti.

Al Ittihad ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2026'da sona erecek Karim Benzema'nın güncel piyasa değeri 15 milyon euro. Olimpik Lyon altyapısında yetişen Karim Benzema daha sonra uzun yıllar Real Madrid'de oynadı. Fransa Milli Takımı'nda 97 maça çıkan Karim Benzema, 37 gol sevinci yaşadı.

Yazarlar