Beşiktaş "Talisca, Rivaldo'ya benziyor"

"Talisca, Rivaldo'ya benziyor"

01.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şenol Güneş kiralık sözleşmesi 1 sene daha uzatılan Brezilyalı yıldızı geçen sezon bizzat izlediğini belirterek, “Sosa’dan farklı bir oyuncu. Rivaldo’ya benziyor. Eksiklerini giderirse dünya çapında bir futbolcu olur” dedi.

Talisca, Rivaldoya benziyor

Teknik Direktör Şenol Güneş dün NTVSpor’a konuk olurken, “Spor Servisi” programında Fuat Akdağ ve Mehmet Demirkol’un sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

İlk olarak şampiyonluğu değerlendiren siyah-beyazlı hoca, “Zaten Beşiktaş’ın ismi şampiyonluğa oynar. Dört büyüklerin hepsi öyle. Geçen sezon geldiğimde Beşiktaş’ın 7-8 sene şampiyonluk almadığı bir dönemdi. İstek arzu daha fazlaydı tabii. Kulübün yönetimi 5 yıllık bir planlama yapmıştı. Daha öncesi de var. Sonuç olarak buralara geldik” ifadelerini kullandı.

Sezon başında ideal kadroyu oluştururken bazı şanssızlıklar yaşadıklarının altını çizen Güneş, “Takımda sakatlıklar oldu. Talisca, Oğuzhan, Gökhan Gönül, Caner sakatlık geçirdi. Hepsi uzun süreli sıkıntı yaşadı. Aboubakar ve Talisca yetenekli ama eksik oyuncular. Zaten bu yüzden bize verdi kulüpleri. Talisca, Jose Sosa’dan farklı bir oyuncu. Rivaldo’ya benziyor. Eksiklerini giderirse bana göre dünya çapında bir futbolcu olur” dedi.

Haberin Devamı

‘Mitrovic’i izlemedim’

Güneş sezon başındaki transfer çalışmalarıyla ilgili bilgiler de aktardı. Deneyimli hoca, “Transferlere çok karışıyorum ama son kararı ben vermiyorum. Transferi yönetim yapar, patron o. Mesela Mario Gomez’i yönetim önerdi, ben de evet dedim. Ama her onay verdiğim tutacak diye bir şey yok. Transferi yönetim yapar. Talisca’yı izledim ve onay verdim. Atiba’yı Kopenhag’da oynarken seyretmiştim. Daha da iyiydi. Mitrovic’i ise hiç canlı izlemedim” diye konuştu.

‘Ozan zaten eksikti’

Bursaspor’dan eski öğrencisi olan Fenerbahçeli Ozan Tufan’ın bu sezon da beklentilere yanıt verememesini değerlendiren Şenol Güneş, “Ozan Tufan zaten eksik bir oyuncuydu. Eksik haliyle Fenerbahçe’ye gitti” dedi. Milli oyuncunun toparlanması gerektiğine vurgu yapan siyah-beyazlı hoca, “Ozan böyle oynarsa futbol hayatı biter. Ama daha önünde şans var. Daha iyi olabilir” ifadelerini kullandı.

‘Demba Ba kalmalı’

Şenol Güneş, Beşiktaş’la kiralık sözleşmesi biten Demba Ba’nın takımda kalmasından yana olduğunu ifade etti. Ağır bir sakatlık döneminden çıkan Senegalli forvetin iyi çalıştığını kaydeden Güneş, “Cenk Tosun da iyi çalışıyor ancak yeterli değil. Kendini sürekli geliştirmesi lazım. Cenk’in tek eksiği çalışma. Demba Ba’nın kalmasından yanayım. Golcülük özellikleri çok yüksek bir oyuncu” dedi.

Haberin Devamı

‘Lens iyi bir oyuncu’

Beşiktaş’ın hocası, yeni sezon için transfer listelerine giren Fenerbahçeli Jeremain Lens’in beğendiği bir futbolcu olduğunu dile getirdi. Güneş, “Lens iyi bir oyuncu. Ancak henüz transferi gerçekleşmeyen bir oyuncu için olumlu ya da olumsuz konuşmam doğru olmaz. Van Persie 2 yıl önce bize geliyordu bir baktım Fenerbahçe’ye gitmiş. Önümüzdeki yıl tüm oyuncular daha iyi olmak zorunda” yorumunu yaptı.

‘Quaresma eldivenleri sokakta atsa affetmem’

Portekizli yıldız Ricardo Quaresma ile sezon içinde zaman zaman yaşadığı sıkıntıları da yorumlayan Şenol Güneş çarpıcı ifadeler kullandı. Deneyimli hoca, “Quaresma mesleğini çok seven, olağanüstü yaratıcı bir oyuncu. Olağanüstü yaratıcı olan oyuncuların, olağanüstü davranışları olur. En efendi oyuncu bile benden hoşlanmayabilir. Ama zamanla tanıyınca ‘İyi, saf adam’ diyebilir benim için. Quaresma’nın olumsuz hareketleri bana değil, kendine. Çünkü kötü oyun nedeniyle kendine kızıyor. Quaresma o hareketleri (eldiven atma) yaparken kendine yapıyor. Sokakta bana eldiven fırlatsa affetmem. Ama ben takımın hocasıyım. O hareket bana değil, herkese yapılmış oluyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Çok asil renkler’

En sevdiği rengin mavi olduğunu belirten Şenol Güneş, “O yüzden kıyafetlerde genelde maviyi tercih ediyorum. Yıllardır maviyi ve yeşili çok severim fakat Beşiktaş’a geçince siyahla beyazın ağırlığını anladım. Çok asil renkler” dedi. Güneş, Türkiye’de en çok hangi kaleciyi beğendiğinin sorulması üzerine ise “Hepsi iyi kaleciler. Tolga ve Onur’u beğeniyorum, ama farklı özelliklere sahipler. Volkan Demirel de özellikle özgüveniyle iyi kaleci. Volkan Babacan da çok iyi çıkış yakaladı” ifadelerini kullandı.

‘Kağıt geldi’

Şenol Güneş mevcut sözleşmesindeki 1 yıllık opsiyonun yönetim tarafından kullanılması için “Ben bu konulara çok girmiyorum. Zaten çalışıyorum, ayrılmak istemiyorum. KAP’a bildirilmiş. Oradan da bize kağıt geldi” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı