Beşiktaş Talisca'nın başı dertte

Talisca'nın başı dertte

09.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Derbide Volkan Demirel’e orta parmak hareketi yapan Brezilyalı oyuncunun davranışı hakem ve temsilci raporlarında yer almadı. Ancak görüntüleri inceleyecek olan Hukuk Müşavirliği’nin, Talisca’yı bugün tedbirli olarak PFDK’ya sevk edebileceği aktarıldı.

Taliscanın başı dertte

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde Volkan Demirel’e orta parmak hareketi yapan Anderson Talisca başını derde soktu. Maçın 27. dakikasındaki bir pozisyonun ardından Volkan’a orta parmağını gösteren Brezilyalı oyuncunun bu hakereti hakem Fırat Aydınus ve yardımcıları tarafından görülmediği ve cazalandırılmadığı için Talisca hakkındaki kararı TFF Hukuk Müşavirliği verecek. Hakemin saha içinde cezalandırmadığı bir olayı temsilcilerin de rapor etmediğine dikkat çeken yetkililer, Hukuk Müşavirliği’nin maç görüntülerini değerlendireceğini bildirdi.

Haberin Devamı

Hukuk Müşavirliği, Volkan Demirel’in büyük tepkisini çeken ve maçtan sonra da iki futbolcu arasında gerilim yaşanmasına neden olan “parmak hareketini” sportmenliğe aykırı bulursa, Talisca bugün tedbirli olarak Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edilecek. Bu durumda Disiplin Talimatı’nın “Sportmenliğe aykırı hareket” başlıklı 36. maddesine göre Talisca’nın 1 ile 3 maç arası ceza alması gündeme gelecek.

Hukuk Müşavirliği maçtan sonra Volkan Demirel ve Talisca arasında yaşanan, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ile kaleci antrenörü Mehmet Kulaksızoğlu’nun da dahil olduğu görüntüleri de inceleyecek. Volkan’ın tepkisinde suç unsuru tespit edilirse deneyimli file bekçesinin de PDFK’ya sevki söz konusu olabilecek.

Haberin Devamı

RvP 2 maç ceza almıştı

Vodafone Arena’da 5 Şubat 2017 tarihinde oynanan Beşiktaş-Fenerbahçe Ziraat Türkiye Kupası karşılaşmasında rakip taraftarlara dilini çıkaran Robin van Persie karşılaşmanın ardından Disiplin Kurulu’na sevk edilmiş ve 3 maç ceza almıştı. Hollandalı yıldızın bu cezası daha sonra Tahkim Kurulu tarafından “sportmenliğe aykırı davranış” gerekçesiyle 2 maça indirilmişti.

Taliscanın başı dertte