BursaSpor Tangocu 3'lü büyülüyor

Tangocu 3'lü büyülüyor

16.09.2012 - 10:42 | Son Güncellenme:

Bursaspor'un Arjantinli 10 numaralı oyuncusu Pablo Batalla, Şilili golcüsü Pinto ve yeni transfer Fernando Belluschi Karabükspor maçında gösterdikleri performansla yıldızlaştı.

Tangocu 3lü büyülüyor

Batalla'nın yükselen performansına, takıma geçtiğimiz sezonun devre arasında katılan Şilili Sebastian Pinto'yla olan uyumu en önemli etkenlerden biri olurken, Arjantinli orta saha oyuncusu Belluschi de bu uyuma dahil oldu. 3 Güney Amerikalı taraftarın gönlünde taht kurdu.

Haberin Devamı

BATALLA'DAN 8 MAÇTA 5 GOL 6 ASİST

Yeşil beyazlı takımın Arjantinli yıldızı Pablo Batalla, formunu bu yıl da korudu. Geçtiğimiz sezon Süper Lig, Süper Final, Türkiye Kupası, Avrupa Ligi ve Avrupa Ligi elemelerinde toplamda 48 maçta forma giyen Batalla, 15 gol ve 17 asistlik performans sergiledi. Batalla, bu sezon da Süper Lig, Avrupa Ligi elemeleri ve Avrupa Ligi Play Off'ta çıktığı 8 resmi maçta 5 gol kattı 6 golün de asistini yaptı. Batalla Karabükspor maçında 2 gol atarak takımın galibiyetinde önemli rol oynadı.

PİNTO'DAN GOL ŞOV

Bursaspor'un geçtiğimiz sezon devre arasında kadrosuna kattığı Şilili Sebastian Pinto, bu yıl da gollerine devam ediyor. Pinto, Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında takımının Kayserispor karşısında galibiyeti getiren golü atarken, Karabükspor maçında da 1'i penaltıdan olmak üzere 2 gol kaydederek galibiyette önemli rol oynayan bir diğer isim oldu. Sezona Bursaspor'un Avrupa Kupası müsabakasında oynadığı KUPS Kupio karşısında attığı 2 gol ile başlayan Sebastian Pinto, oynadığı 8 resmi maçta 6 gol kaydetmiş oldu.

Haberin Devamı

ŞİLİ BASINI DA GALİBİYETİ DUYURDU

Bursaspor-Karabükspor karşılaşması Şili basınında da yer buldu. Verilen haberlerde Şili milli takımının oyuncusu Sebastian Pinto'nun Karabükspor karşısında 2 önemli gol kaydettiğini ve bu gollerle takımının galip gelmesinde büyük rol oynadığı ifade edildi.

BURSASPOR'UN YENİ TANGOCUSU BELLUCSHİ

Bursaspor'un yetenekli orta saha oyuncusu Fernando Belluschi Karabükspor karşılaşmasında gösterdiği performansla dikkatleri üzerinde topladı. Belluschi, takımın yıldızları Batalla ve Pinto ile aynı dili konuşmalarının çok önemli olduğunu vurguladı.

Bursaspor'un Porto'dan transfer ettiği Fernando Belluschi yeşil beyazlı formayı ilk olarak Galatasaray karşılaşmasında giydi. Galatasaray maçında idman eksikliği nedeniyle takıma faydalı olamadığını söyleyen yetenekli orta saha oyuncusu, "Karabükspor maçında kendimi çok daha iyi hissettim. Lige verilen ara benim için de iyi oldu. Sık yaptığım antrenmanlarla daha fazla toparlandım" diye konuştu.

Haberin Devamı

"AYNI DİLİ KONUŞUYORUZ"

Takıma yeni katılmasına rağmen uyum sorunu yaşamayan Belluschi bu durumu Batalla ve Pinto ile aynı dili konuşmalarına bağladı. İki futbolcunun da çok yetenekli olduğunu söyleyen Belluschi, "Aynı dili konuşmamız çok önemli. Batalla ve Pinto çok yetenekli oyuncular. Onların arasında ben de kendimi gösteriyorum. Herkes sahada hünerlerini gösterebiliyor. Bu da avantaj" şeklinde konuştu.

"HEYECANLANDIM"

Top çalma özelliğinin ön plana çıktığını ifade eden Belluschi Karabükspor maçıyla ilgili ise şunları söyledi:

"Karabükspor maçında biraz heyecanlandım diyebilirim. Ama bundan sonraki maçlarda daha dikkatli olacağımı söyleyebilirim. Bir pozisyonda da topu önümde buldum. Kontrol edip güzel bir şut atma imkanım olabilirdi ama sanırım biraz acele ettim."

BURSASPOR 4 SEZONDA 5 PENALTI KULLANDI

Bursaspor, son 4 sezonda 5 penaltı kullandı. Yeşil beyazlı ekip bu penaltıların 3'ünü gole çevirdi.

2009-10 sezonunun 32'nci haftasında kaleci Ivankov'un ayağından Kayserispor'a penaltı golü kaydeden yeşil beyazlılar, 2010-11 sezonunun tamamında penaltı kullanamamıştı. Geçtiğimiz sezon Kayserispor maçında kazanılan ilk penaltıyı Vederson yandan auta gönderirken, Sivasspor mücadelesinde de Batalla Bursaspor'a 57 hafta sonra penaltı golünü kazandırmıştı. Yine geçtiğimiz sezon Gaziantepspor karşılaşmasında verilen penaltıyı Arjantinli Batalla bu kez gole çevirememiş, geçtiğimiz yıl 3 penaltı kullanan yeşil beyazlı ekip, bu penaltıların sadece 1'ini gole çevirebilmişti. Spor Toto Süper Lig'in 4'üncü haftasında dün akşam sahasında Karabükspor'u konuk eden yeşil beyazlı ekip, 68'inci dakikada Batalla'nın ceza sahasında düşürülmesiyle yine penaltı kazandı. Bu kez topun başına geçen Şilili Pinto penaltı atışını gole çevirdi.

Haberin Devamı

ABDULLAH YILMAZ İLE 2'NCİ PENALTI

Hakem Abdullah Yılmaz bugüne kadar Bursaspor'un 6 Süper Lig maçında düdük çaldı. Yeşil beyazlılar, Yılmaz'ın yönettiği 2 ayrı maçta penaltı kullandı. Abdullah Yılmaz Karabükspor maçı dışında İvankov'un gol kaydettiği 2009-10 sezonunun 32'nci haftasında Kayserispor mücadelesinde de penaltı vermişti.