Skorer Tanjeviç Yunan tezgahına gelmed!

Tanjeviç Yunan tezgahına gelmed!

03.09.2010 - 10:18 | Son Güncellenme:

Yunan oyuncuların bilerek yenildiklerini düşünen Tanjeviç "Tiyatroya gerek yok" dedi.

Tanjeviç Yunan tezgahına gelmed

Rusya ile Yunanistan arasındaki karşılaşma sonrası Yunan oyuncuların bilerek yenildiklerini düşünen A Milli Takım Koçu Bogdan Tanjevıc ile Yunan oyuncu Bourousis arasında tartışma patlak verdi.

Haberin Devamı

Yunanistan'ın, İspanya ile karşılaşmamak için Rusya karşısında yenilgiyi baştan kabul etmesini herkes gibi Milli Takım Antrenörü Bogdan Tanjevıc de izledi. 73-69 Rusya galibiyetinden sonra salona terketmeye hazırlanırken, Bourousıs'in taktik tahtasını tekmelediğini gören Tanjevıc; “Tiyatro yapmaya gerek yok" ifadesini kullanınca, Yunan pivot ile karşı karşıya geldi. Üzerine yürüyen Bourousis'i alkışlayan Tanjevıc, Yunan oyuncuya; "Tebrik ederim. Geçen yıl Avrupa Şampiyonası’nda da aynı şeyi yapmıştınız" diye seslendi. Bourousis ile Tanjevic'i araya girenler olay büyümeden ayırdı.

Bu arada İspanya’dan kaçmak için Rusya’ya bilerek yenilen Yunanistan’ın planı tutmadı. Y.Zelanda, Fransa’yı mağlup edince, Komşu, İspanya ile eşleşti.

Haberin Devamı

Rus Milli Takımı’nın coachu David Blatt ise “Zengin oyuncularımız, büyük şampiyonluklarımız olmasa da gururumuzla oynadık. Buradaki gençler bizi mi, yoksa Yunanistan’ı mı örnek alacak” ifadesini kullanınca Yunan oyuncu Diamantidis tepki gösterdi. Yıldız oyuncu mikrofona sert şekilde vurarak, “Elimizden geleni yaptık” derken, Yunanistan’ın Litvanyalı coachu Kazlauskas, “Blatt’e katılmıyorum. Neden kimse Porto Riko’nun, Fildişi’ne yenilmesine tepki göstermiyor da bu maçın üzerinde duruyor, anlamıyorum” dedi.

Rusya Antrenörü David Blatt ayrıca Rus basınına konuştu, ağır ifadeler kullandı. Blatt; "Yunanlılar kendilerinden utanmalı. Gördüğümüz basketbol değil; komediydi. Yunan oyuncular kaçırmak için şut attı. Oyuncularım ise tüm tutkuları ile sahadaydı" dedi.

İlahi adalet!

İspanya ile eşleşmek istemeyen Yunanistan, Rusya'ya bile bile boyun eğdi. Ancak Yeni Zelanda Fransa'yı 12 farkla devirince, grubu 2. sırada bitirmesi beklenen Fransa4. sıraya indi. 2. sıraya çıkan İspanya ise Yunanistan'ın rakibi oldu.

Yazarlar