Skorer Tarihi Aslan yazdı

Tarihi Aslan yazdı

11.04.2008 - 02:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray, Torino’daki ULEB Kupası Sekizli Finali’nde ezeli rakibi Beşiktaş’ı kıran kırana mücadele sonunda Cüneyt’in bitime 7 saniye kala attığı mucize üçlükle yıktı, yarı finalde Joventut ile eşleşerek tarihte yeni bir sayfa açtı

Tarihi Aslan yazdı

Galatasaray Cafe Crown, ezeli rakibi Beşiktaş Cola Turka’yı Torino’da nefesleri kesen bir maç sonunda 61-60 yendi, ULEB Cup’ta yarı finale yükselerek tarihte bir ilke imza attı. Maça beş ABD’li ile başlayan Galatasaray, Hite, Owens, Gaines ve Johnsen’in sayılarıyla bir anda farka ulaştı, 6.25’te Hite’ın üçlüğüyle skoru 4-15’e getirdi.
Şoku atlatan Beşiktaş, Drobnjak’ın üst üste 5 sayısıyla bu seriye yanıt verdiyse de ilk çeyrek 11-19 sarı-kırmızılı takımın lehine bitti.
İkinci çeyreğe Hite ve Hüseyin’in üçlükleriyle giren Galatasaray, 11. dakikada farkı 14 sayıya (11-25) çıkardı. Beşiktaş’ın top kayıplarını iyi değerlendiren sarı - kırmızılılar, devreyi Hite’ın son saniye basketiyle 24-35 önde geçti. Üçüncü çeyrekte Beşiktaş, 21.44’te Kaya’nın serbest atışıyla farkı altı sayıya indirdiyse de Apodaca’nın 29.53’teki serbest atışlarıyla üçüncü çeyreğin 42-49 kapanmasını sağladı.
Son çeyrekte artan faul problemi nedeniyle savunmada sıkıntı yaşayan Galatasaray’a karşı Drobnjak ve Shumpert’in sayılarıyla oyuna ağırlığını koyan Beşiktaş, 38.56’da Apodaca ile skoru eşitledi (58-58). Siyah - beyazlılar, 39.14’te ise Shumpert‘in serbest atışlarıyla maçta ilk kez öne geçti (60-58). Ancak son dakikada üst üste iki kez hücum ribaundu yapıp, iki boş şutu telafi edip, son hücumda Cüneyt’in bitime yedi saniye kala attığı üçlükle tekrar öne geçen sarı - kırmızılılar, Beşiktaş’ın top kaybı yapmasıyla maçı 61 - 60 kazanıp, yarı finale çıkarak tarihte yeni bir sayfa açtılar.

Haberin Devamı

‘Şanslıydık’
Galatasaray coachu Murat Özyer, son düdüğe kadar oyunu bırakmadıklarını vurgulayarak, “Son bölümde şans da yanımızdaydı” dedi.
Özyer, maça üç uzun Johnsen, Gaines ve Owens’la başlayarak ribaundlarda ve hücumda avantajı kendilerine çevirmek istediklerini belirterek, “Soyunma odasına 11 sayı önde gittiğimizde oyuncularıma Beşiktaş’ın iyi bir takım olduğunu ve ikinci yarıya daha sert ve mücadeleci başlayacaklarını söyledim. Beklediğimiz de oldu. Bu tarz stresli maçlarda bazen şansın da yanınızda olması gerekiyor” dedi.
Beşiktaş coachu Ergin Ataman, maçı son bölümde çevirmelerine rağmen kritik bir hatayla kaybettiklerini söyledi.
Ataman, “Cüneyt’in atışı öncesinde faul istedim, ama ne yazık ki bunu başaramadık. Şu andan itibaren Galatasaray’ın yanındayız. Başarılı olmalarını diliyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Tarihi Aslan yazdı
  Kaya-Apodaca atışması
Karşılaşmanın ilk devresinde bir pozisyonda kendisine kötü pas veren Apodaca’ya sinirlenen Kaya, takım arkadaşına uzun süre bağırdı. Apodaca’nın da karşılık vermesiyle gerilen ortamı diğer oyuncular yatıştırdı. Olay fazla büyümezken, alınan molada takımdan uzaklaşıp benchin kenarına oturan Kaya, molayı dinlemedi. Milli basketbolcu, son periyotta da Ergin Ataman tarafından kenarda oturduldu.

Tribünler dolmadı
Karşılaşmaya basketbolseverler fazla ilgi göstermedi. Türkiye’den yaklaşık 100 Beşiktaşlı, 70’e yakın da Galatasaray taraftarı Torino’daki Palavela Salonu’ndaki yerini alırken, mücadeleyi yaklaşık 1500 kişi seyretti.

Ülker’e teşekkür
Galatasaray ve Beşiktaş’ın da sponsoru olan Ülker’e, ULEB Kupası Final - Eight organizasyonu adına ULEB’in CEO’su Jordi Bertomeu teşekkür etti. Dev organizasyonun açılış maçı öncesi verilen kokteylde konuşan Bertomeu, Türk ve Avrupa basketboluna yaptığı katkılardan ötürü Ülker’e teşekkürlerini sundu.

Tarihi Aslan yazdı
  Demirören çıkarması
Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kurulu üyeleri, takımlarını Torino’da yalnız bırakmadı. Galatasaray’da ise Basketbol Şube Sorumlusu Ahmet Dedehayır Torino’ya gelerek takımına destek verdi.

Haberin Devamı

Yarı final maçı yarın
İki İspanyol takımının mücadelesinde Pamesa Valencia’yı, devresini 44 - 26 önde kapadığı maçta 77 - 67 yenen Joventut Badalona, yarınki yarı final mücadelesinde Galatasaray Cafe Crown ile eşleşti. Galatasaray’ın, Torino’daki Palavela Salonu’nda finale kalabilmek için mücadele vereceği zorlu maç yarın 19.30’da başlayacak.

Yazarlar