Beşiktaş TATLI CADI DEĞİLİM

TATLI CADI DEĞİLİM

18.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bizim küçüklüğümüzde Tatlı Cadı Samantha vardı. Burnunu oynatıp her şeyi değiştirirdi. Keşke öyle bir burnum olsaydı Başkanlar göze hoş gelmeyen şeyler yapabilir. Sempatik olmayan kararlar almak zorundaydık aldık. Günahı sevabı bize Yıldırım Demirören transferlerin hepsini iyi olsun diye yapmıştır. Ben üslubuma dikkat etmek zorundayım. Şahsi bir nefretim yok

TATLI CADI DEĞİLİM

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, dün Bahçeşehir Üniversitesi’nin, Beşiktaş Kampüsü’nde, öğrencilerin karşısına çıktı. Soru-cevap şeklinde gerçekleştirilen konferansta, Fikret Orman sorulan bütün sorulara samimiyetle cevap verirken, her şeyi bir anda değiştiremeyeceğini belirtti.
İşte Orman’ın konuşmasından satırbaşları:
- Bizim küçüklüğümüzde Tatlı Cadı Samantha vardı. Burnunu oynatıp her şeyi değiştirirdi. Keşke öyle bir burnum olsaydı.
- Bana göre 3 Temmuz’un en masum kulübüyüz. Kulübümüzün Protokol Müdürü Ahmet Ateş tapelerde sadece adres tarif ediyor ama 6 ay hapis yattı. Kurunun yanında biz de yandık.
- 3 Temmuz öncesi sezonda, zirveye kim oynuyorsa, onlar şike davasının konusu oldu. Türkiye’de sistem zaten böyleydi.
- İlk stat projesinin 2000 yılında yöneticilik yaparken ben yaptım. O dönem stattan sorumlu yönetici bendim. Kısmetse sezon sonu hatta bu sezon tam olarak sona ermeden inşaata başlamak istiyoruz.

‘Cuma oynamayacağız’
- (Bu sezon iç saha maçlarının cuma günü oynanmasına) Maç günlerine yayıncı kuruluş ve federasyon beraber karar veriyor. Bu sezon yeteri kadar cuma günü oynadık. Artık cuma oynamayağız. İkinci devre gerekli çözümleri bulacağız.
- Teknik konulara cevap vermiyorum. Beşiktaş’ın oyunucusu olmak başka bir şey. Gidecekler kalacaklar konusunda kararı hocamız verecek.
- Oyuncular bizde oynamayadıkları zaman özgüvenlerini kaybediyorlar ve geri gidiyor. Bir kulüp satın almayı hedefliyoruz. Oynamayan oyuncularımızı hatta teknik adam da olmak üzere yetiştirmeyi amaçlıyoruz.
- Başkanlık makamı göze hoş gelmeyen şeyler yapabilir. Bazı futbolcu kontratlarının takım dengesini bozduğunu düşünüyorum. Sempatik olmayan kararlar almak zorundaydık aldık. Günahı sevabı bize.
- Quaresma’nın kontratı daha uzun süreli olsaydı da aynısını yapardık. Kulüplerimiz, kontrata bir imza attık diye yan gelip yatma yeri olmamalı.
- Oyunculara ödenen paralar dünyanını hiç bir yerinde yok. Katar ve Dubai’de var ama bununla kıyaslamak, bence Türkiye’ye ve Türk futboluna hakarettir. Türkiye’nin Katar öncesi son durak olması fikrini kabul edemiyorum. Taraftara şirinlik amacında değiliz, işimizi iyi yapmak istiyoruz.

‘Seçime zaman yok’
- Beşiktaş’ın bir saat bile kaybedecek vakti yok. Erken seçim için bir zaman yok.
- Ferrari hayatının altın vuruşunu Türkiye’de yaptı. Beşiktaş’tan 2.5 milyon Euro almak için sözleşme imzalamış. Bizden sonra gittiği kulüpte 250 bin dolar ücret alıyor. Peşpeşe 10 defa düşeş atmış gibi... Ortada bir karar var ve bu parayı ödeyeceğiz.
- Yıldırım Demirören’in federasyon başkanlığı koltuğunda oturması futbol dünyasının tercihidir. Demirören’in Futbol Federasyonu Başkanı olması, kendisi Beşiktaşlı olduğu için hoşuma gidiyor.
- Kendisi Beşiktaş’ta 8 sene başkanlık yaptı. Sistemi tartışmak lazım. Transferlerin hepsini iyi olsun diye yapmıştır. Ben üslubuma dikkat etmek zorundayım. Şahsi bir nefretim yok.
- Samet Aybaba, çok iyi bir Beşiktaşlı. Kendisinden çok memnunum. Çok zor bir zamanda göreve talip oldu. Yüreğinden dolayı kutluyorum kendisini. Birçok teknik adamla görüştük ama gerçek Beşiktaşlı olan Samet Aybaba’da karar kıldık.

Yazarlar