Basketbol Taurasi: Fenerbahçe bizi öldürdü

Taurasi: Fenerbahçe bizi öldürdü

15.04.2017 - 15:08 | Son Güncellenme:

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin eski oyuncusu Ekaterinburglu Diana Taurasi, finale çıkan eski takımı Fenerbahçe'ye övgü yağdırdı.

Taurasi: Fenerbahçe bizi öldürdü

Onur Dinçer/Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin eski oyuncusu Ekaterinburglu Diana Taurasi, finale çıkan eski takımı Fenerbahçe'ye övgü yağdırdı.

Fenerbahçe Kadın Basketbol takımının Euroleague'de finale kalması, organizasyonun ev sahibi Rusya'da geniş yankı uyandırdı. Hem ev sahibi hem de turnuvanın favorisi olarak gösterilen Ekaterinburg'u farklı yenerek, finalde Dinamo Kursk'un rakibi olan sarı-lacivertlilere, rakibin yıldız isimi Diana Taurasi'den övgü geldi.

'Kazanmayı hak ettiler'

Türkiye'de bir dönem Fenerbahçe ile Galatasaray formaları giyen, bir çok kişi tarafından kadın basketbolunda dünyanın en iyi oyuncusu olarak gösterilen ABDli basketçi, "Aslında biz kötü oynamadık. Her şeyi yaptık ama Fener çok iyiydi. Hak ederek kazandılar" diyerek bükemediği bileği öptü.

Haberin Devamı

'Soyunma odasında berbattık'

Bu beklenmedik yenilginin kendilerinde büyük bir yıkıma neden olduğunu da itiraf eden Ekaterinburglu yıldız isim şöyle devam etti: "Euroleague'i kazanmamız gerektiğini hepimiz biliyorduk. Ancak kritik anlarda ne yapacağımızı bilemedik, onlar ise bu anları iyi oynadılar. Soyunma odasında berbat durumdaydık. Herkes büyük bir hayal kırıklığı içindeydi. Sanki Fenerbahçe'ye yenilmemiş, öldürülmüştük".

Fener'den olaylı ayrılmıştı

2010-11 sezonunda sarı-lacivertli formayı giyen Diana Taurasi'nin, takımdan ayrılıp Galatasaray'a gitmesi olay olmuştu. O dönem doping cezası ardından Fenerbahçe'nin sözleşmesini feshetmesinin ardından sarı-kırmızılı yöneticileri arayıp 'sizin formanızı giymek istiyorum' dediği belirtilen oyuncu, Galatasaray'ın yolunu tutmuştu.