Tenis TEB BNP Paribas Tennis Championship İstanbul'da Anastasia Potapova şampiyonluğa ulaştı

TEB BNP Paribas Tennis Championship İstanbul'da Anastasia Potapova şampiyonluğa ulaştı

25.04.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Anastasia Potapova, TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul’un tekler finalinde vatandaşı Veronika Kudermetova’yı set vermeden mağlup etti. Elemelerden gelerek kupayı kaldıran Rus tenisçi, ilk WTA şampiyonluğunu elde etti.

TEB BNP Paribas Tennis Championship İstanbulda Anastasia Potapova şampiyonluğa ulaştı

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul’da bir hafta süren heyecan, dün oynanan final karşılaşmalarıyla sona erdi. TTF’nin İstinye’deki tesislerinde gerçekleştirilen turnuvanın tekler finalinde iki Rus raket Anastasia Potapova ile Veronika Kudermetova karşı karşıya geldi. Elemelerden gelen 21 yaşındaki Potapova, dünya 29 numarası olan rakibini 6-3 ve 6-1’lik iki set sonunda geçerek, 2-0’lık skorla şampiyonluğa ulaştı.

İstanbul’da kariyerinin ilk WTA kupasını kovalayan Anastasia Potapova karşısında karşılaşmaya hızlı başlayan isim Kudermetova oldu. Karşılılı alınan birer oyunun ardından 24 yaşındaki tenisçi, rakibinin servisini kırarak 2-1 öne geçti. Sonrasında kendi servisine de tutunan Kudermetova 3-1’lik skoru yakaladı. Ancak bu bölümden sonra maçta mutlak bir Potapova üstünlüğü baş gösterecek ve karşılaşmanın sonuna kadar da sürecekti.

Haberin Devamı

Altıncı oyunda skoru eşitleyen, yedinci oyunda öne geçen genç Rus sporcu, ilk seti 6-3’lük skorla hanesine yazdırmayı başardı. Sert ve kararlı vuruşlarına mücadelenin ikinci setinde de devam eden, rakibine oranla risk aldığı bitirici vuruşları daha çok olmasıyla dikakt çeken Potapova, basit hatalarını da alt seviyede tutmayı becerince, sadece dördüncü oyununu kaybettiği bu seti de 6-1 ile kazanmasını bildi. Öte yandan çiftlerde ise Dzalamidze-Rakhimova ikilisini yenen Tormo-Bouzkova çifti kupaya uzandı.

Şampiyon Potapova’ya kupasını Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2. Kudermetova’ya ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu takdim etti. TEB Marka ve İletişim Yönetimi İcra Direktörü Zeynep Demirkol ise ödül çeklerini sundu.

‘Başarının cinsiyeti yok’

Türkiye Tenis Federasyonu, sporda eşitliği sağlayabilmeye bir adım daha yaklaşabilmek adına ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eylem Planı’nı açıkladı. TTF İstişare Kurulu Üyesi Esra Eczacıbaşı, TTF Cinsiyet Eşitliği Kurulu Üyesi Eda Sevaioğlu Tan, sanatçı Behzat Gerçeker gibi isimlerin katıldığı basın toplantısında konuşan Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş “Başarının cinsiyeti yoktur. Sporun toplumsal cinsiyet eşitliği gelişiminde de çok önemli görevi var” dedi.

Haberin Devamı

Saha kenarı: Trossard’in Spurs’e attığı gol