Basketbol "Tecrübe oldu"

"Tecrübe oldu"

18.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin başarılı antrenörü Zeljko Obradovic, ilk kez bu seviyeye çıktıklarını hatırlatarak sonucun anlamlı olduğunu işaret etti.

Tecrübe oldu

Zeljko Obradovic, dördüncü sırayı kötü bir sonuç olarak görmediğini söyledi, “Burası büyük bir tecrübe oldu. Gelecek adına neler yapmamız gerektiğine dair net bir tablo var. Fenerbahçe Ülker Avrupa’da büyük kulüp olma yolunda çalışmalı” dedi.

Fenerbahçe Ülker Baş Antrenörü Zeljko Obradovic, Final Four’u dördüncü bitirmelerini değerlendirdi. Bu organizasyonun kendileri için önemine değinen Obradovic, “Gelecek adına büyük bir tecrübe oldu. Kulüp içinde gelecek adına neler yapmamız gerektiğine dair net bir tablo var. Fenerbahçe Ülker Avrupa’da büyük kulüp olma yolunda çalışmalı. 4. olmak kötü değil ama çok daha iyi olabilirdi. Gelecek sene de bu seviyede olmaya çalışacağız” dedi.

CSKA Moskova maçında ikinci yarıdaki geri dönüşlerini de yorumlayan başarılı coach, “Eğer belirli hatalar yapılırsa anlayışla karşılarım. Ama motivasyonsuz, tutkusuz oynamak benim için kabul edilmez. İkinci yarıda etkiyi yaratan oyuncuları uyandırdık. Devre arası taktik konuşmadık, sadece takımı motive etmeye çalıştık. İkinci yarıda da her şeyimizi verdik. Herkes birbirine yardım etti. Oyuncularımı ikinci yarı için kutluyorum. Enteresan bir maçtı, son saniyeye kadar kazanma durumumuz vardı” diye konuştu.

Herkesten fazla bilirim

Kadro tercihleriyle alakalı bir soruya da cevap veren Sırp hoca, “Ben bütün takımı ele alırım. Kimi oynatmam gerektiğini herkesten fazla bilirim. Semih Erden, bugün oynadığı gibi neden oynamıyor, kendi düşünüp karar vermeli. Vesely’yi 37 dakika oynattım. Bütün oyunculara fırsat vermeye çalışıyorum. Benim işim onların en iyi basketbolu oynamalarını sağlamak” ifadelerini kullandı. Obradovic organizasyon yetkililerine de teşekkür etti.

‘Başkan’la aynı ruhtayız’

Obradovic, Fenerbahçe Ülker’de kendisini sadece Başkan Aziz Yıldırım’ın değerlendirebileceğini ifade ederek, “Beni sadece başkan değerlendirebilir. Yarın gelip ‘artık evine dön’ derse, ben de veda ederim. Sadece o değerlendirir. Şu anda baktığımızda aynı ruhta olduğumuzu görüyorum, aynı düşüncedeyiz. Fenerbahçe Ülker için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz” yorumunu yaptı.

Real Madrid yorumu

Real Madrid yenilgisiyle alakalı yeniden konuşan Sırp antrenör, “O maçta 2. çeyrekteki oyunumuz kabul edilemezdi. Belirli bir oyun tarzımız yoktu. Bu durumu düşünmeliyiz, bunun üzerine kafa yormalıyız. Hayatta da bu böyle, eğer hayat sertse siz de sert olmak zorundasınız. Şikayet etme lüksünüz yok. Ağlayamazsınız” dedi.

‘Lig zamanı’

THY Euroleague Final Four’unun geride kaldığını belirten Obradovic, ligde odaklanmaları gerektiğini söyledi, “Şimdi ligimizde play-off zamanı geldi. Oyuncularımın karakterlerini gösterme zamanı. Şimdi ligde şampiyon olmaya hazırlanmalıyız” dedi.