Skorer Tek rakibimiz Fenerbahçe

Tek rakibimiz Fenerbahçe

03.09.2010 - 02:17 | Son Güncellenme:

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, futbolda bu sene ligde en büyük rakibinin Fenerbahçe olduğunu söyledi.

Tek rakibimiz Fenerbahçe

Başkan Polat, NTVspor kanalında canlı yayınlanan %100 Futbol programında kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.
Galatasaray'da 6 yıl başkan yardımcılığı görevi yaptığını ve bu sürede 4 şampiyonluk yaşadığını aktaran Adnan Polat, 2 senelik başkanlık döneminde ise ligi 3. ve 5. olarak bitirdiklerini belirterek, "Biz son 2 senede gereken yatırımları yaptık. Şimdi, 'Başkan mazeret üretiyor' diyebilirler. Evet biz başarısız olduk. Başta ben olmak üzere, Haldun Üstünel, Murat Yalçındağ, Adnan Sezgin ve teknik heyet bunun sorumlusu. Birinci sorumlu da benim. İki sezon önce defansta sakatlıklar yaşadık, geçen sene forvet hattında sıkıntı yaşadık. İki transfer gecikti diye elenmedik biz Avrupa'dan. Takımımız o zaman da yeterliydi. Son saniyede bir gol atılıyor ve gol oluyor. Futbolda bazen akıl sır ermeyen konular da var. Çok enteresan şeyler olabiliyor. Mazerete gerek yok. Biz 2 sene başarısız olduk. Sorumlusu da benim. Bu sene kötü başlamamıza rağmen iyi bitireceğimize inanıyorum."

Haberin Devamı

"İNSANLAR, ADNAN SEZGİN'İN YAKASINDAN DÜŞSÜN"
Sarı-kırmızılı kulüp başkanı Polat, alınan kötü sonuçların ardından eleştirilerin hedefi haline gelen Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin'e olan desteğini yinelerken, "Adnan Sezgin'i kurban ilan ettiler, kellesini istiyorlar. Her şeyine kefil olduğum birinden niye ayrılayım? İki senedir saldırıyorlar ona. Ben dedim ki, Adnan Sezgin'in attığı her adımın arkasına imzamı atarım. Bunun üzerine de Adnan Sezgin'in bir sır bildiği ve bana şantaj yaptığı iddiasını ortaya attılar. Bu ayıptır. İnsanlar Adnan Sezgin'in yakasından düşsün. Başarısızlık varsa hepimizin" dedi.
Adnan Polat, Galatasaray yönetimi olarak yeni bir teknik adamı hiç düşünmediklerini aktarırken, Frank Rijkaard'a yeni sözleşme önereceğini söyledi.
Hollandalı çalıştırıcıya nisan ayında 2 yıllık yeni kontrat önerdiğini, ancak "Önce mevcut kontratımdaki paramı hak edeyim, sonra yeni sözleşme
konuşuruz" yanıtı aldığını anlatan Polat, "Eğer kabul ederse, ne olursa olsun Rijkaard'ın sözleşmesini uzatacağım. Bizim gündemimizde başka teknik direktör yok. Önemli projelerimizi yakın zamanda tamamlıyoruz. Futbolla ve Rijkaard'la daha yakından ilgilenmeye başlayacağım" diye konuştu.
Takımda transferlerin tamamlandığını vurgulayarak, "Şu andan itibaren Rijkaard hiçbir şey söyleyemez. Arzu ettiği tüm futbolcular alındı. Bana da memnuniyetlerini ilettiler" diyen başkan Polat, "Ben de hep yanlarında olacağım. Mevcut takımımızla şampiyon olacak gücümüz var. Bizim iyi bir takımımız var. Şanssız bir dönem oldu. Hepimiz çok üzüldük. Milli maç arasından sonra Mehmet Batdal dışında sakatlarımız hazır olacak. Takımımız psikolojik olarak hazır. Transferlerimiz tamam.

Haberin Devamı

"GALATASARAY BÜYÜK ÖLÇEKLİ MİLYAR DOLARLIK PROJELER DÖNEMİNE GEÇTİ"
Kulübün mali yapısı hakkında bilgiler veren Polat, 2 yıl sonra pozitif nakit akışına geçeceklerini belirterek, "Mali açıdan çok rahat değiliz. Ancak 2 yıl sonra pozitif nakit akışına geçeceğiz. Basketbol ve voleybol salonları ve alışveriş merkezi projelerimizi yapacağız. Ayrıca kulüp binasını da yeni stadımıza taşıyacağız. Riva'dan da gelecek gelirleri yeni gayrimenkuller almak için kullanacağız. Galatasaray büyük ölçekli milyar dolarlık projeler dönemine geçti" diye konuştu.

Haberin Devamı

"HİÇBİR PARA GALATASARAY KAPTANINI ALAMAZ"
İspanyol kulüp Atletico Madrid'in Arda Turan'a yaptığı teklifi de değerlendiren Adnan Polat, şunları söyledi:
"Arda'nın Galatasaray'da bir kupa kaldırmadan gitmeyeceğini herkes biliyor. Kendisi de bunu belirtmişti. Hiçbir para Galatasaray kaptanını alamaz. Ayrıca Arda, Türk Telekom Arena'ya da kaptan olarak çıkmak istiyor."

"KEİTA'NIN GİDİŞİ İDARİ BİR KARARDI"
Takımdan gönderilen Keita'nın gidiş nedeninin idari olduğunu sözlerine ekleyen Polat, "Keita'nın gidişi tamamen idari bir karardı. Sebebi, her gittiği milli maçtan 2 gün sonra gelmesiydi. Herkes kurallara uyuyordu ancak Keita uymuyordu. Bardağı taşıran son damla ise Gençlerbirliği maçının ardından Türkiye'yi terk etmesiydi. Bir futbolcunun hızlı ya da tecrübeli olması önemli değil, aynı zamanda ahlaklı olması da bizim için önemli" dedi.

Haberin Devamı

"MEHMET TOPAL, YURT DIŞINA GİDEBİLMEK İÇİN 2 SENEDİR BİZE YALVARIYORDU"
Başkan Polat, Valencia'ya transfer olan Mehmet Topal ile ilgili şunları söyledi:
"Mehmet bize sürekli olarak Avrupa'da top oynamak istediğini söylüyordu. Kafası da yurt dışında olduğu için Galatasaray'a hizmet veremedi. Yurt dışına gidebilmek için 2 senedir bize resmen yalvarıyordu. Bu futbolcuyu da takımda tutmanın bir yararının olmayacağını düşünüyorduk ve kendisiyle yollarımızı ayırdık. Topal bu transfer öncesi de Valencia'ya gitmek için alacağından vazgeçti."

"MİSİMOVİC'DEN ÇOK ŞEY BEKLİYORUZ"
Aldıkları her oyuncuyu önce Rijkaard'ın onayına sunduklarını dile getiren Polat, yeni transferlerle ilgili şöyle konuştu:
"Lorik Cana'yı Gerets tavsiye etti. Bize, Cana için 2 ya da 3 hafta sabretmemiz gerektiğini söyledi. Biz Cana'dan eminiz. Birkaç hafta sonra Galatasaray'a büyük katkılar sağlayacak. Ayrıca Misimovic ve Insua dışındaki transferlerin zamanında yapıldığını düşünüyorum. Bizim alıp kazanabileceğimi düşündüğümüz 2 futbolcu vardı. Bunlar da Musa Çağıran ve Serdar Özkan. Ayrıca teknik direktörümüz Rijkaard'ın 1. 10 numara tercihi olan Misimovic için sonuna kadar sabır gösterdik. Bence Galatasaray çok iyi bir on numara aldı. Kendisinden çok iyi şeyler bekliyoruz. Liverpool'un başına Roy Hodgson gelince Insua'yı renklerimize bağlayabildik. Bu futbolcu 2 aydır takibimizdeydi."
Öte yandan Polat, basında transferde geç kalındığı yönünde çıkan haberlerle ilgili olarak ise, "Transfer için Dünya Kupası'nın bitmesini bekledik" dedi.

Haberin Devamı

"LİGE KÖTÜ BAŞLAMAMIZIN EN BÜYÜK NEDENİ SAKATLIKLAR"
Bu arada Adnan Polat, bu sezona kötü başlamalarının en büyük nedenlerinin birinin de sakatlıklar olduğunu sözlerine ekledi.
Polat şöyle konuştu:
"Avrupa'dan elenmemizin ve lige kötü başlamamızın sebebi, transferlerin gecikmesi değil, önemli oyuncuların sakatlanmasıydı. Hiç sakatlanmayan Cana geldi sakatlandı. Pino sakatlandı. Çağlar ameliyat oldu. Böyle bir şey olabilir mi? Mehmet Batdal koşarken ayak tabanı yırtıldı ve 2 ay yok. Misimovic ve Insua dışındaki transferler zamanında yapıldı."
Polat ayrıca, yeni bir sağlık heyeti kurduklarını ve ne kadar başarılı olacaklarını ilerleyen zaman içinde göreceklerini ifade etti.

"RIJKAARD SEZON SONUNA BİZİMLE"
Hollandalı çalıştırıcıyla yönetim olarak hiçbir problemlerinin olmadığını altını çizen Polat, sezon sonuna kadar Rijkaard ile çalışacaklarını vurgulayarak, "Teknik direktörümüz Frank Rijkaard sezon sonuna kadar bizimle olacak. Ayrıca Nisan sonuna kadar ne olursa olsun sözleşmesini uzatacağım. Kendisiyle problemimiz olduğu yönündeki haberler gerçeği yansıtmıyor" diye konuştu.

"KALECİLERİMİZ UFUK VE AYKUT'A GÜVENİYORUM"
Polat ayrıca, teknik direktör Rijkaard'ın kaleci transferi istemediğini belirterek, genç kalecilere şans verilmesi gerektiğini ve risk almadan adam yetiştirilmediğini sözlerine ekleyerek, "Kalecilerimiz Ufuk ve Aykut'a güveniyorum. Biz bu genç kalecileri kazanmalıyız" dedi.
Sarı-kırmızılı taraftarların da kendilerine olan desteklerini sürdürmelerini istediğini dile getiren Polat, "Galatasaray taraftarı her şartta destek vermeli. Sami Yen Stadı'nı cehenneme çevirmeli. Taraftarın muhakkak ki kulübe sahip çıkıp, yanlış yönlendirmelere kapılmaması gerekli" şeklinde konuştu.
Polat ayrıca Galatasaray Kulübü'nün taraftar açısından çok önde bir kulüp olduğunun altını da çizdi.

"FATİH TEKKE'Yİ 12 YAŞINDAN BERİ ALMAK İSTİYORDUM"
Başkan Polat, Beşiktaş ile anlaşan Fatih Tekke ile daha önceden transfer görüşmeleri yaptıklarını ifade ederek, "Adnan Sezgin'in Fatih Tekke için yaptığı görüşmelerde şartlar bize uygun gelmedi. Fatih Tekke'yi 12 yaşından beri Galatasaray'a almak istiyordum. Ekonomik zemin olduğu takdirde almak istiyorduk ancak olmadı. O da normal olarak Beşiktaşla anlaştı. Bu da çok doğal birşey" dedi.

"HAKAN ŞÜKÜR BİZE KIRGIN"
Başkan Polat, Hakan Şükür'ün kendilerine olan kırgınlığıyla ilgili olarak şunları söyledi:
"Hakan Şükür, Galatasaray'da futbol oynamaya devam etmek istiyordu. Ancak ben Hakan'ın futbolcu olarak daha fazla katkı sağlayamayacağını düşünüyordum. Bu yüzden kendisiyle anlaşamadık ve sonrasında da bize kırıldı."

"TUGAY'A ÇOK GENİŞ YETKİLER VERDİK"
Bu arada Polat, takımın eski futbolcusu Tugay Kerimoğlu'nu altyapının başına getirirken çok geniş yetkiler verdiklerini söyledi.

"QUARESMA ÇOK İYİ BİR TRANSFER"
Beşiktaş'ın iyi bir kadro kurduğunu dile getiren Polat, "Beşiktaş, çok popüler ve bilinen futbolculardan bir takım oluşturdu. Ama performans olarak değerlendirmek için 7. haftayı beklemek gerekli. Quaresma çok iyi bir transfer. Önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"BU SENE RAKİBİMİZ FENERBAHÇE"
Öte yandan Başkan Polat, ligde bu sene Fenerbahçe ile çekişeceklerini sözlerine ekleyerek, "Ligde bu sene rakibimiz Fenerbahçe olur. Beşiktaş, Bursaspor ve diğer takımları Fenerbahçe'nin gerisinde görüyorum" dedi.

"ÜSTÜNEL, UMARIM GELECEK YILLARDA GALATASARAY'DA GÖREV ALIR. KEŞKE AYRILMASAYDI"
Galatasaray Kulübü'ndeki görevinden istifa eden Haldun Üstünel ile ilgili, "Keşke ayrılmasaydı" diyen Polat, şunları söyledi:
"Haldun, yönetim prensiplerinde anlaşamadığımız için ayrıldı. Kendisine kırgın değiliz. Ayrılmasını istemiyordum, çok üzüldüm. Umarım gelecek yıllarda Galatasaray'da görev alır. Keşke ayrılmasaydı."

"ELANO, 10 GÜN SONRA TAM OLARAK HAZIR HALE GELECEKTİR"
Elano'nun Karpaty maçı kadrosuna alınmamasıyla ilgili Polat, "Rijkaard, Elano'yu hazır olmadığından dolayı Karpaty maçı kadrosuna almadı.
Elano kötü bir sakatlık geçirdi. Takıma katıldığında fizik olarak hazır değildi. 10 gün sonra tam olarak hazır hale gelecektir" diye konuştu.

"DEVRE ARASINDA GENÇ BİR SANTRAFOR ALACAĞIZ"
Avrupa'dan elenince maç trafiğinin azalması sonucu Rijkaard'ın da forvet transferi istemediğini ifade eden Polat, sadece devre arasında genç bir santrafor alacaklarını söyledi.
Futbolda son 2 senede yaşanan başarısızlığın en büyük nedenini şansa bağlayan Polat, "Bu başarısızlık tek bir faktöre bağlı değil. Bizim de geçtiğimiz 2 senede, birden fazla faktör nedeniyle başarısızlık olduk. En büyük etkenlerden biri de mesela şanstır. Şanssızlık bu nedenlerden sadece biri" şeklinde konuştu.
Futbol dışındaki diğer branşlar hakkında da bilgiler veren Polat, şöyle konuştu:
"Galatasaray Kadın Basketbol Takımımız Fenerbahçe ile bu sezon final oynar. O gün de kim havasındaysa o takım kupayı kaldırır. Erkek voleybol ve basketbol takımlarımızda da yatırım dönemindeyiz."
Polat ayrıca, amatör branşlarda spor salonlarında Fenerbahçe'nin kendilerinden daha önde olduğunu sözlerine ekledi.
Adnan Polat sözlerini şöyle tamamladı:
"Galatasaraylılar'dan meselelerimizi kendi içimizde çözmeyi rica ediyorum. Galatasaray'ın başarılı olması Türk futbolunu büyütür. Taraftarlarımızdan da Ali Sami Yen'in cehennem olduğunu herkese hatırlatmalarını istiyorum. Camiamız gönlünü rahat tutsun, tünelden çıktık. Artık güneş ışığındayız."