Demir Grup Sivasspor Terzi söküğünü dikemiyor

Terzi söküğünü dikemiyor

17.03.2014 - 12:05 | Son Güncellenme:

Futbol tarihinin en iyi savunma oyuncularından biri olarak gösterilen Brezilyalı Roberto Carlos, Sivasspor'un ligin ikinci yarısında yaşadığı düşüşe ve defans sorunlarına çare bulamayınca kırmızı-beyazlı ekip, ligin en fazla gol yiyen ikinci ekibi oldu.

Terzi söküğünü dikemiyor

Futbol tarihinin en iyi savunma oyuncularından biri olarak gösterilen Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos, ligin ikinci yarısında yaşanan düşüşe ve defans sorunlarına çare bulamayınca kırmızı-beyazlı ekip, ligin en fazla gol yiyen ikinci ekibi oldu.

Haberin Devamı

Ligin ilk yarısında başarılı bir grafik çizen ve topladığı 29 puanla devreyi 4. sırada tamamlayan Carlos yönetimindeki Sivasspor, aynı başarı grafiğini ikinci devreye taşıyamadı. İkinci devre üst üste aldığı mağlubiyetlerle taraftarını üzen kırmızı-beyazlı ekip, dün de sahasında Trabzonspor'a 4-0 mağlup olarak puan cetvelindeki yerinden de oldu. Haftalardır puan cetvelinin 4'üncü basamağında bulunan Sivasspor, bu mağlubiyetle maç fazlasıyla 6. sırada kendisine yer bulabildi.

Ligin ikinci yarısına 3-0'lık Kayserispor galibiyeti ile başlayan, sonraki hafta aynı skorla deplasmanda Torku Konyaspor'a mağlup olan kırmızı-beyazlılar, ligin 20. haftasında ise sahasında Fenerbahçe'yi 2-0 mağlup etti. Sivasspor, bu maçtan sonra oynadığı 5 lig maçında da galibiyet sevinci yaşayamadı. Ligde 21. haftada deplasmanda Eskişehirspor ile 2-2 berabere kaldıktan sonra Kasımpaşa'ya 6-2, Elazığspor'a 3-1, Gençlerbirliği'ne 2-1 mağlup olan Sivas ekibi, galibiyet hasretini Trabzonspor karşısında da sonlandıramadı. Sivasspor, ligin ikinci yarısında yaşadığı düşüş ve üst üste aldığı yenilgilerin yanı sıra farklı mağlubiyetlerle de futbol kamuoyunun dikkatini çekti.

Haberin Devamı

Futbol tarihinin en iyi sol bek oyuncularından biri olarak gösterilen Carlos yönetimindeki Sivasspor, ligin ilk devresinde kalesinde 23 gol görürken, ikinci devrede ise geride kalan 8 haftada 20 gol yedi. Sivasspor, gol yemeden geçirdiği ligin 18. haftasındaki Kayserispor maçından sonraki 7 maçta da kalesinde gol gördü. Kırmızı-beyazlılar, son 7 karşılaşmada maç başına 2,85 gol yedi. Sivas ekibi, ligde geride kalan haftalarda kalesinde gördüğü 43 golle, 48 gol yiyen Elazığspor'un ardından geride kalan haftalar itibariyle en fazla gol yiyen ikinci ekip oldu. Devre arasında yapılan transferlerin takıma yeteri kadar katkı verememesi, sakatlıklar ve kart cezalıları nedeniyle baş gösteren kadro sıkıntısı ve Portekizli savunma oyuncusu Manuel Da Costa'nın Kasımpaşa karşılaşmasının ardından aldığı 6 maçlık ceza, kötü gidişe yol açan nedenler arasında gösteriliyor.

Haberin Devamı

Mevkisinin en iyisiydi

Brezilya Milli Takımı'nda bir kez dünya kupasını kaldıran, Real Madrid forması giydiği dönemde 3 kez Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu sevincini yaşayan, kariyerinde FIFA Konfederasyon Kupası, Kıtalararası Kupa, Amerika Kupası ve UEFA Süper Kupası da bulunan Carlos, futbol tarihinin en iyi sol beklerinden biri kabul ediliyor. Carlos, 2002 ve 2003 yılında UEFA tarafından yılın defans oyuncusu seçilmiş, 2008'de "altın ayakkabı" ödülüne layık görülmüştü.