Euro2016 Tesadüfün böylesi! Xhaka kardeşler...

Tesadüfün böylesi! Xhaka kardeşler...

11.05.2016 - 11:57 | Son Güncellenme:

Taulant Xhaka ve Granit Xhaka kardeşler transfer piyasasına şimdiden damga vuruyor. Aralarında bir yıl yaş farkı olan iki ismin yolu 10 Haziran'da başlayacak EURO 2016'da kesişecek. Hem de rakip olarak...

Tesadüfün böylesi Xhaka kardeşler...

Ersel Yıldırım / Skorer

Haberin Devamı

Bir yıl arayla dünyaya gelen iki kardeş. Taulant Xhaka 28 Mart 1991 günü şu anda Kosova'nın başkenti olan Priştine'de dünyaya geldi. Granit Xhaka ise Kosova'nın Gnjilane şehrinde 27 Eylül 1992 günü dünyaya geldi.

Futbola Basel altyapısında başlayan Xhaka kardeşlerin büyüğü Taulant, orta sahada daha çok defansif bir pozisyonda oynuyor. Grassopers'a kiralık gidip gelen oyuncu hala Basel'de forma giyiyor. Granit Xhaka ise orta sahada hücuma dönük olarak forma giyiyor. Granit Xhaka, Basel'de yıldızını parlattıktan sonra 9 milyon euroya Borussia Mönchengladbach'a transfer oldu. Şimdi ise Arsene Wenger'in bir numaralı transfer hedefi durumunda. Güncel piyasa değeri 25 milyon €.

Bu iki hikayeyi ilginç kılan nokta ise aralarında bir yıl yaş farkı olan iki kardeşin farklı ülkelerin Milli takımlarında oynamaları...

Haberin Devamı

Boateng kardeşlerden Jerome Almanya Milli takımını, Kevin-Prince ise Gana Milli takımını seçmiş iki kardeşin arası bu yüzden bozulmuştu. Kevin, kardeşini Gana yerine Almanya'yı seçtiği için özünü inkar etmek ile suçlamıştı. Fakat Xhaka kardeşlerde durum biraz daha farklı...

Kosova'da doğan iki kardeşten Taulant Arnavutluk Milli takımında, Granit ise İsviçre Milli Takımı'nda forma giyiyor. Geçtiğimiz hafta UEFA'nın Kosova'yı resmen üye olarak tanımasından sonra, iki oyuncu için de doğdukları ülkenin Milli takımında oynama durumu söz konusu olabilecek.

10 Haziran'da başlayacak EURO 2016'nın yine bir çok futbol hikayesine ilham kaynağı olacağı kesin.

İşte ilk hikaye...

Ev sahibi Fransa ile A grubunda yer alan iki takım: Arnavutluk ve İsviçre.

Aralarından su sızmayan Kosovalı kardeşler Avrupa'nın merkezi Fransa'da kozlarını paylaşacaklar. Basel'de altyapı yıllarından beri birlikte oynayan Taulant Xhaka ve Granit Xhaka bu kez farklı ülkelerin Milli formaları ile birbirlerine karşı üstünlük mücadelesi verecek. Harika hikayeleri gözler önüne serecek Avrupa Futbol Şampiyonası'na tam 30 gün kaldı!

Turnuvanın ikinci maçı Xhaka kardeşler arasında. Arnavutluk-İsviçre mücadelesini kim kazanır bilinmez ama futbolseverleri Xhaka kardeşlerin hikayesine benzer hikayeler barındıran muhteşem bir turnuvanın beklediği kesin.