Trabzonspor Teselli gençlerden

Teselli gençlerden

23.05.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Trabzonspor’da büyük paralar harcanarak transfer edilen yabancılar fazla varlık gösteremezken Yusuf Yazıcı, Okay Yokuşlu ve Abdülkadir Ömür vitrine çıkmayı başardı.

Teselli gençlerden

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

Trabzonspor 50. yılında sportif hedeflerin uzağında kalmasına rağmen, gençleri vitrine çıkardı.

Yüklü paralar harcanarak kadroya dahil edilen yabancı oyuncuların hayal kırıklığı yaşattığı sezonda, genç yerliler öne çıktı. Dört büyükler içerisinde elindeki yerli oyuncuların değerini en çok arttırdığı takım da Trabzonspor oldu.

Yusuf Yazıcı ligde 33 maçta forma giydi, 10 gol atarken, 5 de asist yaparak 15 gole direkt etki etti. Milli Takım formasını da sırtına geçiren 21 yaşındaki oyuncu İspanya’dan Atletico Madrid, İtalya’dan Roma gibi ekiplerin radarına girdi. Sezon başında tahmini bonservis değeri 2.5 milyon euro olarak gösterilen Yusuf’un, şu an en az 7.5 milyon euroluk bir değerde olduğu hesaplanıyor.

Haberin Devamı

24 yaşındaki Okay Yokuşlu da takımın istikrarlı isimlerinden biri oldu. Kayserispor’dan geldiğinden bu yana çıkışını sürdüren oyuncu bu sezon 30 maçta 2 gol attı, 3 de gol pası verdi. Kayseri’den 2 milyon euroya alınan Okay, son değerlendirmede 6 milyon euroluk bedelde gösterildi.

Abdülkadir Ömür belki de en çok parlayan isim oldu. Henüz 18 yaşında olmasına karşın takımın ilk 11’inde değişmez isim olan Abdülkadir, 29 maçta oynadı, 3 gol-6 asistle sivrildi. Milli takım kapılarını kendisine açan futbolcu, 4 milyon euronun üzerinde gösterilen bonservisiyle İngiliz ve İspanyol ekiplerini peşine taktı.

Trabzonspor bu oyuncuları satarsa önemli bir gelir elde edecek. Önümüzdeki sezon daha iyi olmaları beklenen genç yıldızlar kadroda tutulursa bordo-mavililer güç kaybetmeden yoluna devam edecek.

Trabzonspor’un en skorer ismi Burak Yılmaz oldu. Süper Lig gol krallığında da sezon boyu iddialı olan oyuncu 23 gol, 4 asist kaydederken, Abdülkadir-Yusuf-Okay üçlüsü 15 gol ve 14 asiste imzasını attı.