Skorer Tetteh isyan etti

Tetteh isyan etti

13.01.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Tetteh isyan etti

Tetteh isyan etti


Bir ay önce alınan ve satılması kararlaştırılan Ganalı şaşkına döndü


       Trabzonspor'un büyük uğraşlar sonunda, Vanspor'un elinden kapıp renklerine bağladığı Emanuel Tetteh, kendisi hakkında verilen "satılabilir" raporu üzerine isyan etti.
       Giray Bulak'ın gönderilmesini istediği Ganalı futbolcu, "Buraya bir ay önce geldim. İdmansız olduğum için yeterli kondisyona ve güce sahip değilim. Bu nedenle iyi oynayamadım. Yıllarca Göteborg'da forma giydim. Şampiyonlar Ligi'nde mücadele verdim. Kötü bir oyuncu, buralarda oynayabilir mi ?" dedi.
       Ganalı futbolcunun Menajeri Erdem Alataş, "Tetteh gibi kariyeri belli futbolcu asla ortada kalmaz. Bursa, Antalya ve İstanbulspor'la görüşmelerimiz var. Dubai'den de bir kulüp Tetteh'i almak istiyor. Diğer alternatifimiz eski kulübü Göteborg" diye konuştu. Tetteh'in kiralık gitmesi halinde Trabzon'a 125 bin, bonservisiyle satılması durumunda da 250 bin dolar verileceği bildirildi.
       Gönderilecek listesinde yer alan diğer yabancı Oliviera da, "Kendimi kanıtlama imkanı bulamadım. Beni bırakanları mahçup edeceğim" diye konuştu. Brezilyalı futbolcunun Makedonya'da eski kulübü Popedo'ya geri dönebileceği bildirildi.

Herkes kızgın

       Öte yandan gözden çıkarılan yerli futbolcular da sitem ettiler. Murat Deniz, "Hiçbir teknik adam bana 90 dakika şans tanımadı. Kendimi nasıl kabul ettirebilirdim ?" derken, Tansel de, "Avusturalya Ümit Milli Takımı'nda oynadım. Melbourne gibi bir ekibin ilk onbirinde görev aldım. Buna nasıl karar verdiler, anlayamadım" diye konuştu. Seyit Cem ise, "Şanssızlıklar yakamı bırakmadı. Trafik kazası, askerlik, haciz olaylarıyla sarsıldım. LG Samsung takımının yıldızıydım. Barcelona ile idmanlara çıktım. Bir kalemde silinecek oyuncu değilim" yorumunu yaptı.

'Hedefimiz Avrupa

       Trabzonspor Teknik Direktörü Giray Bulak, hedeflerinin Avrupa kupalarına katılmak olduğunu söyledi, "Şampiyonluk gelecek sezon" dedi. İlk basın toplantısını yapan genç hoca, "Bu yıl üç - dört oyuncuya ihtiyacımız var. Önümüzdeki sezon da birkaç takviyeyle şampiyonluğa oynarız. Görevimde devamlılık sağlanırsa, istenilen sonuçları alırız. Takımda Hami kadar Selahattin de önemli. Fatih'le özel görüşme yapmam" diye konuştu. Bu arada Başkan Mehmet Ali Yılmaz, 15 kişiden oluşan transfer listesi hakkında Giray Bulak'a garanti verdi. Listedeki ilk ismin Samsunsporlu Ercan olduğu öğrenildi. Aynı takımdan Güngör ile Denizlisporlu Yusuf ve Ümit'in de listede yer aldığı öne sürüldü.

Van'la pazarlık

       Vanspor'un, gözden çıkarılan Seyit Cem, Oliviera, Tansel ve Murat Deniz'e talip olduğu öğrenildi. Taraflar görüşmelerini sürdürürken, Genel Sekreter Bülent Akyazıcı, "Satılması kararlaştırılan beş oyuncumuzun durumları 20 Ocak'a kadar netleşir" dedi. Öte yandan Teknik Direktör Giray Bulak, yabancı transferinde beyazların daha cazip olduğunu söyledi. Bulak, "Siyahiler yeterli sorumluluk taşımıyorlar. Beyazlar daha profesyoneller" diye konuştu.