Milli Takım TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: Kuntz’u ben getirmedim

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: Kuntz’u ben getirmedim

21.06.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

TFF Başkanı Büyükekşi, başarının istikrardan geçtiğini söyledi, ancak A Milli Takımı Teknik Direktörü ile ilgili şu yorumu yaptı: “Kuntz’u ben getirmedim. Bir yıllık göreve gelmiştim, şimdi daha farklı şeyler yapabilirim. İşler istediğimiz gibi olursa devam ederiz.”

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: Kuntz’u ben getirmedim

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Hedefimiz Avrupa Şampiyonası’na katılmak değil, katıldıktan sonra orada başarılı olmak” yorumunu yaptı.

A Mili Takımımız’ın 2002 ve 2008’den sonra bir başarısı olmadığına vurgu yapan Büyükekşi, “İnşallah 4 yıllık yeni bir görev süremiz olacak. 2008 yılında gerek İsviçre gerek Avusturya’da bütün maçlarda rahmetli Hasan Doğan’la beraberdik. O zaman da son dakika golleriyle atıyorduk. Tekrar böyle bir başarı yakalamak için çalışmamız lazım. Başarıların da bir seferlik değil, sürdürülebilir olması lazım” yorumunu yaptı.

A Milli Takımı Teknik Direktörü Kuntz ile ilgili de konuşan TFF Başkanı Büyükekşi, “Biliyorsunuz bu hocayı ben getirmedim. Bir yıllık göreve gelmiştim, şimdi bundan sonra daha farklı şeyler yapabilirim. Ben istikrardan yanayım. Başarı istikrarla gelir. Büyük bir problem yoksa istikrarlı olmak lazım. Türk Hava Yolları’ndayken Manchester United’a sponsor olduk, gittik Alex Ferguson’la yemek yedik. Adam orada 26 yıl görev yaptı. Bazı konularda biraz sabretmek lazım. Kuntz konusunda da, işler istediğimiz gibi olursa devam ederiz. Bir kurumda kariyer planı olmazsa, orada verim olur mu?” ifadelerini kullandı.

Türkiye Futbol Federasyonu olarak dijitalleşme olayına da özel önem verdiklerine vurgu yapan Mehmet Büyükekşi, “Biliyorsunuz bazı kulüplerimiz motokuryeyle oyuncu sözleşmesini yetiştirdi, kimisi yetiştiremedi. Şimdi bunu kaldırıyoruz. Her kulübe şifre vereceğiz. Oyuncuyla sözleşmesini yapacak, şifresini girip transferi tamamlayacak. İsterse oyuncuyla İngiltere’de, Fransa’da anlaşsın, oradan şifresini girip işlemi tamamlasın” dedi.

Haberin Devamı

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: Kuntz’u ben getirmedim

‘AVRUPA’NIN EN YAŞLI LİGİ TÜRKİYE’DE’

Yabancı kuralına da değinen TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Avrupa’nın en yaşlı ligi Türkiye’de, en yaşlı takımı Türkiye’de. Ama Avrupa’nın en genç milli takımı da Türkiye’de” dedi.

Büyükekşi, “Kulüpler yabancıda komple serbest olsun istiyor. Ama diğer taraftan bakıyoruz, bu kural ne zamandan beri var diye sordum. 2015’ten beri var dediler. Bu zamandan itibaren kulüpler bazında gösterilen bir başarı yok. Süper Lig kulüplerinin son 3 yılda yabancı oyuncu transferine harcadığı para 1 milyar dolar. Ajax’ı, Alkmaar’ı ziyaret ettik. Ajax’ta yönetici ‘Her yıl 2 oyuncuyu A takıma vermem lazım’ diyor. AZ Alkmaar yöneticisi, ‘Biz zengin bir kulüp değiliz, bizim 20 milyon euroluk oyuncu satmamız lazım’ diyor. Süper Lig’de ise genç oyuncu oynatma süresi 4 dakika” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

‘TEK ADAYLA DEMOKRASİ YOK MU?’

Türkiye Futbol Federasyonu’nun yarın yapacağı seçime de yorum getiren Başkan Mehmet Büyükekşi, tek aday olmasının da demokrasi gereği olduğuna vurgu yaptı.

Büyükekşi, “2-3 aday olsun, demokrasi olsun denildi. Dünya futbolunda 2 seçim yapıldı. Birinde FIFA Başkanı’nı seçtik, karşısında aday yoktu. Portekiz’de UEFA Başkanı’nı seçtik ve tek aday olarak katıldı, seçildi. Buralarda demokrasi yok mu?” yorumunu yaptı.

İyi niyetle çalıştıklarını dile getiren Mehmet Büyükekşi, “Koltuktan güç almadan, koltuğa güç vererek hareket etmek istiyoruz. Son 1 yılda 15 yılda yapılmayan birçok şeye parmak bastık. Maalesef Türk futbolunda gördüğümüz şey şu, varsa yoksa hakem hatası. Hakem hatasını konuşmakla Türk futbolu geriye gider. Kimseye faydası yok. Bütün yapılan işler sadece kamuoyunun algısını yönetmek için yapılıyor. Bu da Türk futboluna zarar veriyor” diye konuştu.

‘SUMUDİCA GİBİ BİRİYLE ÇALIŞTIM'

2 yıl Gaziantep’in başkanlığını yaptığını da hatırlatan Mehmet Büyükekşi, “2 yılda da başarılı olduk. Futbolcu transferini, futbolcu zihniyetini iyi biliriz. Sumudica gibi birisiyle çalıştım, her hafta soyunma odasına indim. Eğer ben bu yöneticiliği bilmeseydim, Süper Lig’e çıktıktan sonra kulübü düşürürdüm” dedi.

Haberin Devamı

‘BUNLAR İSTİSNA GOLLER’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye - Galler maçının ardından kaptan Hakan Çalhanoğlu ve Arda Güler ile telefonla görüştü, tüm takımı tebrik etti. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın telefonundan tüm takımı tebrik etmek için arayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakan Çalhanoğlu’na, “Başından sonuna kadar izledim. Gerçekten bu akşam ayrı bir iftihar yaşattınız bizlere. Letonya maçında sıkıntılıydık ama bu akşam daha rahattı. Neticesi iyi oldu” dedi.

Arda Güler ile de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Arda gözlerinden öpüyorum. Gerçekten muhteşem bir goldü. Bunlar çok istisna goller. Bakış, o ters köşeye atışın çok çok güzeldi” diye konuştu.

Yazarlar