Futbol TFF Başkanvekili Servet Yardımcı UEFA yönetimine girmeye çok yakın

TFF Başkanvekili Servet Yardımcı UEFA yönetimine girmeye çok yakın

01.09.2016 - 12:21 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz seçimde Şenes Erzik'ten boşalan koltuğa aday gösterilen ancak 2.turda gerekli çoğunluğunu sağlayamayan Futbol Federasyonu 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı'nın bu kez UEFA yönetimine adım atmasına ramak kaldı.

TFF Başkanvekili Servet Yardımcı UEFA yönetimine girmeye çok yakın

13-14 Eylül'de Atina'da gerçekleştirilecek UEFA Başkanlık seçiminde İskandinav ülkeleri İsveç, Norveç, Danimarka ve Finlandiya Futbol Federasyonları UEFA Başkanlığı için Slovakya Futbol Federasyonu Başkanı Aleksander Ceferin'i ortak aday olarak önereceklerini açıklamıştı. Bu kervana Türkiye'de katıldı. Ve Başkan adayı olan Ceferin, Türkiye-Rusya maçı için davetli geldiği Antalya'da bir dizi görüşme gerçekleştirdi. Aleksander Ceferin'in başkan seçilmesi halinde büyük bir ihtimalle TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı'nın da yönetime girmesi kuvvetle bir ihtimal.

Haberin Devamı

İSKADİNAV ÜLKELERİ ÖN PLANDA

İsveç Futbol Federasyonu Başkanı Karl-Erik Nilsson daha önce yaptığı açıklamada, UEFA Başkanlığı için ilk resmi adayı kendilerinin açıklamasının güzel bir duygu olduğunu belirterek, "Eminim ki daha bugünden bu insiyatifımizin ardından yenileri gelecektir" diye konuşmuştu. Karl Erik Nilsson, Aleksander Ceferin hakkında düşüncelerini açıklarken de "Yetenekli bir lider. Batı ve doğuyu, kuzey ve güneyi birleştirecek yeteneğe sahip bir kişi. Bu durumda sadece Kuzey Avrupa'da işbirliği aramak değil, güneye, Akdeniz'e de gözümüzü çevirmemiz bizim için heyecan verici olacak. Ayrıca Slovakya ve Slovaklar ile kuzey ülkelerinin paylaştıkları değerler birbirine yakın. Kitlesel futbol ve kulüp futboluna bakışımız benzer. Aleksander ve diğer İskandinav ülkelerindeki arkadaşlarımızla yaptığımız bir dizi görüşmeden sonra bu öneriyi getirmeyi kararlaştırdık." diye konuştu.

Haberin Devamı

DESTEK ONUR VERİYOR

Slovakya Futbol Federasyonu Başkanı Aleksander Ceferin de İskandinav ülkelerinin kendisini aday göstermesini İsveç Federasyonu aracılığıyla yorumladığı açıklamasında "Değer verdiğim ülkeler tarafından desteklenmekten onur duydum. Sorumluluk isteyen bu görevi almaya hazırım. Ancak bununla ilgili bir açıklama yapmadan önce diğer ülke federasyonları ile de tartışmam gerekiyor" diye konuştu. Ceferin 8 Haziran'da kendisine destek veren federasyon başkanları ile Moskova'da biraraya gelmişti.