Süper Lig TFF'den algoritmaya devam kararı

TFF'den algoritmaya devam kararı

04.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

TFF Başkanı Büyükekşi hakem atamalarında kullanılan algoritmanın kapsamının genişleyeceğini belirterek “Yeni sezonda VAR hakemleri de algoritma ile atanacak” diye konuştu.

TFFden algoritmaya devam kararı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2023-2024 sezonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Yaz Semineri’nin resmi açılış töreni, Riva’da yapıldı. Törene TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik, TFF Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop, A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri Talat Papatya, İdil Karademirlidağ Suher, Cengiz Erdem, Süleyman Kocasert, Şevket Çelik, MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu, TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş, hakem eğitmenleri ve hakemler katıldı.

Haberin Devamı

Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde gerçekleştirilen törende konuşan Büyükekşi, yeni sezonun 11 Ağustos’ta başlayacağını hatırlattı. Sürdürülebilir başarı için Hakem Akademisi’ni kurduklarını belirten Büyükekşi, şunları kaydetti:

“Bu akademide en alt seviyeden en üst seviyeye tüm hakemlerimiz UEFA kriterlerinde eğitim alıyor. Saha ve VAR hakemliğini birbirinden ayırdık. VAR hakemliğinde uzmanlaşmaya giderken VAR hakem kadromuzu genişlettik. Hep eleştiri konusu olan hakem atamalarında insan inisiyatifini ortadan kaldırdık. Dijital hakem atama sistemini uygulamaya koyduk. Her maçın hakemi temel kriterler ve performans kriterleri olmak üzere toplam 41 kritere dayanan algoritma ile atanıyor. Yeni sezonda ise VAR hakemleri de algoritma ile atanacak. Algoritmaya takımların istatistikleri de girilecek. Böylece maçların zorluk dereceleri de verilerle daha detaylı takip edilecek.”

Yazarlar