Süper Lig TFF'den VAR'da yabancı hakem kararı!

TFF'den VAR'da yabancı hakem kararı!

13.04.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Trendyol Süper Lig’de yabancı Video Yardımcı Hakem (VAR) dönemi başlıyor. TFF bu hafta oynanacak Ankaragücü-Gaziantep FK, Karagümrük-Fenerbahçe ve Alanyaspor-Galatasaray maçlarında yabancı VAR hakemlerinin görev yapacağını resmen açıkladı.

TFFden VARda yabancı hakem kararı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig’in 32. haftasından başlamak üzere sezon sonuna kadar haftanın kritik maçlarında yabancı Video Yardımcı Hakem (VAR) uygulamasının başlayacağını duyurdu.

Haberin Devamı

TFF’den yapılan açıklamada, yabancı VAR hakemlerinin görevlendirilmesi konusunda UEFA’nın yanı sıra İtalya, İspanya, Almanya, Hollanda ve Portekiz futbol federasyonları ile yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlandığı bildirildi. TFF’nin açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

“Türkiye Futbol Federasyonu’nun UEFA ve Avrupa’nın 5 ülke federasyonu ile görüşmeleri sonucunda, Trendyol Süper Lig’in 32. haftasından lig sonuna kadar haftanın kritik maçlarında yabancı Video Yardımcı Hakem (VAR) görevlendirilecek. TFF tarafından sadece Avrupa’nın üst düzey liglerinden olan; İtalya, İspanya, Almanya, Hollanda ve Portekiz futbol federasyonlarına yapılan Video Yardımcı Hakem (VAR) talebi, ilgili ülke federasyonları tarafından kabul edildi. Yabancı Video Yardımcı Hakeminin (VAR) görev yapacağı müsabakalarda iletişim dili Türkçe ve İngilizce olacak. Bu nedenle; Video Yardımcı Hakemin (VAR) yanında İngilizce iletişim kurabilen AVAR, AVAR 2 ve VAR Destekçisi (VAR Support) görev yapacak.”

Haberin Devamı

Trendyol Süper Lig’in 32. haftasında yabancı Video Yardımcı Hakem (VAR) ataması yapılacak maçlar da belirlendi. Yabancı VAR hakemi ilk olarak bugün Ankaragücü ile Gaziantep FK arasında oynanacak maçta görev yapacak. Şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe’nin yarın Karagümrük’le oynayacağı maçta VAR odasında Portekizli Andre Narciso yer alacak. Lider Galatasaray’ın pazartesi günü Alanyaspor’a konuk olacağı müsabakada ise aynı ülkeden Fabio Melo görevlendirildi.