Diğer Thorpe’dan 2020 desteği

Thorpe’dan 2020 desteği

05.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından İstanbul Boğazı’nda hafta sonu düzenlenecek 25. Boğaziçi Kıtalararası Yarışları’yla ilgili basın toplantısı dün yapıldı.

Thorpe’dan 2020 desteği

Ataköy Olimpiyatevi’nde gerçekleştirilen toplantıya TMOK 1. Başkan Yardımcısı Türker Aslan, genel sekreter yardımcısı Nihat Usta, olimpiyat şampiyonu Avustralyalı yüzücü Ian Thorpe ve yarışların sponsoru Samsung’un temsilcisi Can Emici katıldı.
5 kez olimpiyat, 11 defa Dünya Şampiyonu olan Avustralyalı yüzücü Thorpe, İstanbul’da olmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, “Çok zor bir yarış. Bu benzersiz organizasyonda olmaktan da çok mutluyum. Bu yarış, İstanbul’un önemini ortaya koyuyor. Burada yarışmak isterdim ama omzumdan sakatlığım var. Umarım başka sefer yüzme fırsatı bulurum boğazda” diye konuştu.
Thorpe, İstanbul 2020 Olimpiyat adaylığı için ise “İstanbul’un en büyük rakibi Tokyo. Türkiye, kültürlerin buluşma noktası. İstanbul’un 2020 Olimpiyatları adaylığındaki en büyük avantajı bu. Bu coğrafyada olimpiyat hiç gerçekleşmedi. 2020 Olimpiyatları İstanbul’da olmalı” diye konuştu.

Yazarlar