Turkish Airlines Euroleague THY Avrupa Ligi'nde 4'te 3 yaptık

THY Avrupa Ligi'nde 4'te 3 yaptık

19.12.2015 - 13:34 | Son Güncellenme:

Ligde normal sezon grup maçları sona erdi. Fenerbahçe, Anadolu Efes ve Pınar Karşıyaka rakiplerini mağlup ederken, Darüşşafaka Doğuş yenilmesine rağmen adını Top 16'ya yazdırdı.

THY Avrupa Liginde 4te 3 yaptık

Basketbol THY Avrupa Ligi'nde normal sezon grup maçları sona erdi.

Haberin Devamı

Ligin 10. ve son haftasında Fenerbahçe, Anadolu Efes ve Pınar Karşıyaka rakiplerini mağlup ederken, Darüşşafaka Doğuş yenilmesine rağmen adını Top 16'ya yazdırdı.

A Grubu'nda daha önce gruptan çıkmayı garantileyen Fenerbahçe, konuk olduğu Rusya'nın Khimki takımını 70-68 yendi. Bu sonuçla 8. galibiyetini alan sarı-lacivertliler, A Grubu'nu lider tamamlayarak üst tura yükseldi.

En iyi 16 arasına kalmayı önceden garantileyen diğer Türk temsilcisi Anadolu Efes ise son maçında Yunanistan'dan Olympiakos'u Atina'da 81-68 mağlup ederek 6. galibiyetine ulaştı ve 2. sırada B Grubu'nu tamamladı.

Yoluna ULEB Avrupa Kupası'nda devam edecek Pınar Karşıyaka ise prestij maçında deplasmanda Polonya ekibi Stelmet Zielona Gora'yı 83-81 yenerek C Grubu'nu 3 galibiyetle 5. sırada bitirdi.

Haberin Devamı

Türk takımları içinde gruptan çıkmak için en kritik mücadeleyi veren Daruşşafaka Doğuş ise son maçında İsrail'in Maccabi FOX takımına sahasında 70-66 yenilmesine rağmen rakibinin ikili averajda önünde olduğu için Top 16 turuna çıktı.

Oynanan son hafta maçlarının ardından, A Grubu'nda Almanya temsilcisi Bayern Münih'i 85-76 mağlup eden Sırbistan ekibi Kızılyıldız Telekom ve Fransa'dan Strasbourg'u 97-65 yenen Real Madrid, Top 16'ya çıkmayı garantileyen son takımlar oldu.

Gruplarda oynanan son hafta maçlarında alınan sonuçlar ve oluşan puan durumu şöyle:

A Grubu

Khimki-Fenerbahçe: 68-70

Real Madrid-Strasbourg: 97-65

Kızılyıldız Telekom-Bayern Münih: 85-76

B Grubu

Laboral Kutxa-Cedevita Zagreb: 92-70

EA7 Emporio Armani-Limoges: 69-77

Olympiakos-Anadolu Efes: 68-81

C Grubu

Zalgiris Kaunas-Panathinaikos: 72-75

Lokomotiv Kuban-Barcelona Lassa: 78-74

Stelmet Zielona Gora-Pınar Karşıyaka: 81-83

D Grubu

Darüşşafaka Doğuş-Maccabi FOX: 66-70

Brose Baskets-Dinamo Banco di Sardegna Sassari: 86-54

Unicaja Malaga-CSKA Moskova: 76-88

Türk takımları aynı grupta Ligde normal sezonun ardından Top 16 grupları da belli oldu. Türk takımları Fenerbahçe, Darüşşafaka Doğuş ve Anadolu Efes, aynı grupta yer aldı.

Gruplar şöyle oluştu:

E Grubu: Fenerbahçe, Anadolu Efes, Darüşşafaka Doğuş (Türkiye), Panathinaikos (Yunanistan), Cedevita Zagreb (Hırvatistan), Lokomotiv Kuban (Rusya), Kızılyıldız Telekom (Sırbistan), Unicaja Malaga (İspanya)

Haberin Devamı

F Grubu: Real Madrid, Barcelona Lassa, Laboral Kutxa (İspanya), CSKA Moskova, Khimki (Rusya), Olympiakos (Yunanistan), Brose Baskets (Almanya), Zalgiris Kaunas (Litvanya)

Yazarlar