Diğer TJK'dan At'la Terapi Merkezi

TJK'dan At'la Terapi Merkezi

15.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Jokey Kulübü’nün Veliefendi Hipodromu bünyesinde faaliyet gösterecek olan At’la Terapi Merkezi, Engelliler Haftası’nda açıldı.

TJKdan Atla Terapi Merkezi

AFŞIN YAKUBOĞLU

Haberin Devamı

Türkiye Jokey Kulübü’nün Veliefendi Hipodromu bünyesinde faaliyet gösterecek olan At’la Terapi Merkezi, Engelliler Haftası’nda açıldı. Açılışa TJK Başkanı Yasin Kadri Ekinci, Genel Sekreter Necati Demirkol, Muhasip üye Turgut Alakuş, Genel Müdür Tuncel Aydın ve Kurumsal İletişim Koordinatörü Burak Konuk'un yanısıra çok sayıda engelli çocuk ile aileleri katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Başkan Yasin Kadri Ekinci, "Engelli kardeşlerimizin yaşadığı sorunlar yalnız kendilerinin değil, hepimizin sorunudur. Biz de TJK olarak bu sorumluluğumuzun bilinciyle atla terapi merkezini hayata geçirdik" dedi.

Türkiye nüfusunun yüzde 12,29'unun engelli olduğunu kaydeden Ekinci, tedavisine fizyoterapist raporuyla izin verilen tüm engelli çocukların bu merkezden ücretsiz olarak yararlanabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Atla terapinin Türkiye'de yeterince gelişmemiş bir tedavi şekli olduğuna dikkati çeken Necati Demirkol ise atın yürüyüşündeki ritmik ve dinamik hareketlerin özellikle engelli bireylerde, birçok sistem ve duyunun uyarılmasına yardımcı olduğunu belirtti.

Atla terapi merkezi, Apranti Eğitim Merkezi mezunu olan ve özel eğitim alan eğitmenlerin yanı sıra özel çiftliklerde yetiştirilmiş 4 at, 1 atla terapi uzmanı ve 3 adaptif binicilik uzmanı ile haftanın üç günü Veliefendi Hipodromu'nda 10.30 ile 17.30 saatleri arasında ücretsiz hizmet verecek.

TJKdan Atla Terapi Merkezi